zmiękły wsadziłam takie ledwo ciepłe do torebki foliowej. Na kolację były w sam raz. Najlepsze były następnego dnia - zmiękły - przeszły aromatem papryki i pomidora. Pyszota. Z wędlinką bądź żółtym serem - polecam. I tak w domowy sposób - kryzys chlebowy zażegnany. Radzę, więc w niedzielę po południu nie załamywać rąk lub nie lecieć na drugi koniec miasta, tylko popróbować własnych sił
Kuchnia po mojemuprosta propozycja na szybkie oczyszczenie organizmu: Składniki (na jedną osobę): 4-5 liści salaty lodowej bądź garść gotowej mieszanki sałat 1 średni pomidor 1/3 ogórka zielonego 2-3 plastry sera żółtego 1/2 kęska piwnego (lub jedna wędzona pałka z kurczaka) 1-2 plastry czerwonej papryki dressing ziołowy na bazie oliwy z oliwek łyżka soku cytryny Przygotowanie: Umytą i osuszoną sałatę
Kuchnia po mojemusię zagotuje i w razie potrzeby doprawiamy raz jeszcze ziołami oraz przyprawami. Dusimy kilka minut. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku do odpowiedniego stopnia miękkości. Podajemy z drobno startym żółtym serem. Bajka. Tamto spaghetti wyszło Siostrze wyjątkowo aromatyczne. Mam nadzieje, że to za które właśnie będę się zabierać uda się podobnie dobrze
Kuchnia po mojemupolędwica, fragmenty udźca) 1żółtko 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo mielony Dodatki: kilka pikantnych korniszonów 1 drobno posiekana cebula musztarda Dijon 2 kromki pieczywa wieloziarnistego plaster sera żółtego mierzwionego Przygotowanie: Mięso mielimy dwukrotnie. Wbijamy jedno żółtko. Skrapiamy solidnie oliwą z oliwek. Solimy i pieprzymy do smaku. Podstawowa wersja domowego tatara gotowa. Ja swoje mega - smaczne kanapki skomponowałam
Kuchnia po mojemumoja propozycja na pyszne, a do tego zdrowe kanapki niestandardowe. Składniki (dla jednej osoby): 2 kromki pieczywa żytniego, wieloziarnistego 2 cienkie plastry łososia wędzonego serek typu Philadelphia plaster sera żółtego mierzwionego 1-2 suszone pomidory 2 liście sałaty zielonej, lodowej lub rzymskiej Przygotowanie: Pieczywo smarujemy serkiem. Układamy sałatę i łososia. Na wierzch kładziemy posiekanego pomidora suszonego. Gotowe. Cała gama
Kuchnia po mojemuwrzenia cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy. Sos ma bardzo delikatny smak lecz jest dość ciężki. Nie należy więc przesadzać z jego spożyciem. Pysznie smakuje z żółtym serem, więc będzie stanowił dodatek idealny do wszelkiego rodzaju zapiekanek
Kuchnia po mojemuEfekt całkiem smaczny, a przede wszystkim przygotowanie zajęło mało czasu. Składniki: 1 ziemniak gotowany na parze 3-4 strąki zielonej fasolki szparagowej gotowanej na parze 1 ogórek kiszony plater sera żółtego krojony w kostkę 3-4 kawałki wędzonego kurczaka pokrojone w kostkę łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżki majonezu płaska łyżeczka chrzanu tartego Przygotowanie: Ugotowane warzywa kroimy wg uznania. Lekko solimy
Kuchnia po mojemubułka tarta do panierki Przygotowanie: Pierś dzielimy na kotlety i rozbijamy bardzo cienko. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem. Kładziemy po plastrze masła, posypujemy koprem i odrobiną tartego sera żółtego. Zwijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony na rumiano. My spożyliśmy te pyszności z ziemniakami i fasolką z pary oraz pomidorowo
Kuchnia po mojemuprzepis na pyszną potrawę Produkty: 1 torebki ryżu 1 łyzka vegety 1/2 papryki 1/2 cukini 1 łyżka koncentratu 20 dag pieczarek 1 cebule 2 ząbki czosnku 10 dag startego sera żółtego 2-3 łyżek majonezu 2-3 łyzki ketchup łagodny 2 łyzki masła przyprawa gyros papryka słodka ,ostra
Ugotujmy Cośserowe grzanki. Składniki: 5 dużych cebul 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 l wywaru z warzyw pieprz sól bułka lub bagietka masło do posmarowania bułki starty żółty ser Wykonanie: Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na maśle. Następnie cebulę oprószyć mąką, zarumienić i wymieszać. Do cebuli wlać trochę zimnego wywaru i wymieszać. Cebulę przełożyć do reszty
Mama Gotujeciastem francuskim SKŁADNIKI: 700 g cebuli 2 łyżki masła 250 ml białego wytrawnego wina bulion- 1 litr rosołu z 2 nóżek kurczaka sól i świeżo zmielony czarny pieprz tarty żółty ser dodatkowo: gotowe ciasto francuskie Cebulę obrać, posiekać w pióra ok. 1,5-2 mm (my od wczoraj możemy się cieszyć zestawem noży Magdy Gesler wygranym przeze mnie
MarciochaKucharzyspróbowałam nim nafaszerować. Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka SKŁADNIKI: 2 bakłażany 500g mięsa mielonego z indykiem 1 cebula sos pomidorowy 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska tarty ser żółty Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, razem z posiekanym miąższem wyciętym ze środka bakłażanów zeszklić na oleju. Mięso mielone przełożyć
MarciochaKucharzyfaszerowany ziemniak szynką i cebulą SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków kawałek szynki lub boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku ogórki chilli sól, pieprz, majeranek, olej 2 jajka, tarty żółty ser, szczypiorek sos jogurtowy Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić, dodać czosnek i pokrojone ogórki. Pozostawić na patelni by smaki
MarciochaKucharzyNietypowe połączenie słodkiego karmelu ze słonym bekonem, cebulką, serem żółtym i popcornem :) Idealne jako przekąska lub drugie śniadanie. Przepis znalazłam na stronie ' Paleta Smaku '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 muffinów: 250 g mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli szczypta pieprzu do smaku 1 jajko
My Culinary Artszczypta cukru, 1 łyżka oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, pozostałe składniki: 100 g kiełbasy wędzonej Nove, 1 łyżka kapary, 100 -150 g startego żółtego sera, 6 szt. pomidorków koktajlowych, kiełki rzodkiewki, świeża pietruszka. Przygotowanie: Ciasto: Do miski wkładamy drożdże, sól, cukier, 50 g mąki i dolewamy wody. Całość miksujemy ok. 10 sek., przykrywamy
Moniki Smakołyki