Składniki sznycle z indyka, 5 szt ser żółty, 5 plasterków masełko ziołowe, 5 łyżeczek jajko, 1szt bułka tarta sól, pieprz olej, do smażenia Przygotowanie Sznycle cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plasterek sera i łyżeczkę masełka ziołowego. Zwijamy mięso tworząc małe roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, początkowo na dużym ogniu, później zmniejszamy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki krakersy, 36 szt jajka, 4 szt ser żółty tarty, 130g tuńczyk w oleju, 2 puszki ogórek konserwowy, 1 duża szt cebula 1 szt majonez, 1 słoik śmie tana 18%, 6 łyżek piep rz szczypiorek Przygotowanie Ser tarty mieszamy z 5 łyżkami majonezu i 2 łyżkami śmietany, doprawiamy p ieprzem. Tuńczyka o dsączamy z zalewy, dodajemy pokrojone w drobną
Gotowanie moimi oczamiIdealne na rodzinny obiad! Mięso podałam na talerzu Jesień PORCELANA BOGUCICE 700 g schabu Sól Pieprz Przyprawa do wieprzowiny Skworcu (klik) 5 cebul 5 pieczarek 100 g żółtego sera (ostrego) 1,5 szklanki mleka 1 szklanka bułki tartej Olej do smażenia Schab dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy bardzo cienko, przyprawiamy solą
VioletoweKucharzeniezjeść sobie pysznego tosta fracuskiego Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Tosty francuskie Przepyszne tosty francuskie Składniki : pieczywo tostowe 2-3 jajka ser żółty szynka masło inne dodatki (papryka, ogórek, pomidor...) pieprz sól Przygotowanie: W pojemniku rozbijamy jajko z pieprzem
Sprawdzone przepisy kulinarnektórym przedstawię poszczególne produkty, ale na to trzeba czasu którego mi brakuje. Składniki (porcja): 2 garści makaronu proteinowego około 100g świeżego szpinaku ząbek czosnku 3 łyżki słonecznika 3 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Słonecznik prażymy na teflonowej patelni do blendera wrzucamy słonecznik, umyty szpinak, rozduszony ząbek czosnku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość100g sera żókłtego 1 jajko czosnek granulowany pieprz sól Przygotowanie: Ciasto podzielić na kwadraty - tak by móc zawinąć w rulon parówkę. Pokrojone ciasto oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, startym żółtym serem, rozłożyć pokrojoną w piórka cebulę i parówki przekrojone na pół i zawinąć w rulonik. Blaszkę pokryć papierem do pieczenia, na to wyłożyć ruloniki. Posmarować na wierzchu rozmąconym jajkiem
Garnkowe fanaberieprzygotowane przez moją córkę i jej koleżankę na imprezę młodzieżową. Podobno bardzo smakowały i pierwsze znikły ze stołu :) Polecam. Składniki - chleb tostowy - serek Almette z ogórkiem i ziołami - szynka - ser żółty - ogórki kiszone - papryka czerwona Wykonanie Kromki chleba tostowego pokroić na cztery części, potem jeszcze każdą część na połowę - powstanie osiem kawałków. Każdy kawałeczek posmarować serkiem almette. Szynkę, ser, ogórki
Kuchnia z widokiem na ogródrozrabiamy za pomocą widelca i wrzucamy do szpinaku. Ucieramy do dokładnego wymieszania składników. Połowę każdego naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w rulon. Przekładamy do brytfanki, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez ok. 20 minut do zrumienienia sera. Całość możemy posypać koperkiem (świeżym lub w proszku). Moje posty
Słodka Stronaricotta * 1 jajko * około 1,5 szklanki mąki pszennej ( ilość mąki zależy od mączystości ziemniaka ) * sól NA SOS SEROWY: * 150 ml śmietanki 30% * 50 g sera cheddar * 30 g sera żółtego rottdamer lub ementaler * pieprz świeżo mielony Wykonanie: Ugotowane, wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub przepuścić przez maszynkę do mięsa, ewentualnie bardzo dobrze pognieść tłuczkiem. Do ziemniaków dodać ser ricotta
kolorowotorcikowowszelaka postacią :) Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w sałatce, nadając jej włoskiego akcentu :) Składniki: op. pierożków ravioli 1 ogórek zielony 150g chudej szynki drobiowej 150g sera żółtego 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki kukurydzy sól pieprz szczypiorek trochę majonezu Wykonanie: Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Ogórka obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Ser, szynkę
Walijskie PichcenieJest to bardzo szybkie danie idealne na śniadanie. Składniki: 2 szt. babeczek z ciasta, 2 jajka, 4 plastry sera żółtego, sól do smaku, pieprz do smaku, koperek do dekoracji. Przygotowanie: Do gotowej foremki z ciasta francuskiego wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy w połowie dwoma plastrami sera. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika
Moniki SmakołykiSezon na szparagi ciągle trwa, dlatego proponuję proste danie z nimi w roli głównej właśnie. składniki : płat ciasta francuskiego szparagi, u mnie białe kilka plastrów sera żółtego i chudej szynki koperek, sól Przygotowanie : Rozmrożony płat ciasta można lekko rozwałkować podsypując mąką i podzielić na takie kawałki, by można było swobodnie zawinąć w nie plaster sera lub szynki Szparagi
Proste PotrawySkładniki (na 7-8 rogalików): 1 gotowe ciasto francuskie 1 jajko 2 plasterki szynki 2 plasterki sera żółtego 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa mniejsza niż boki). Jajko rozdzielamy na żółtko i białko. Smarujemy białkiem krawędzie naszych trójkątów (żeby się lepiej zlepiło). 2. Ser i szynkę kroimy w paseczki. Kładziemy na nasze trójkąty po kilka paseczków i zawijamy
My Culinary Artświetne na śniadanko ale również sprawdzą się jako przekąska imprezowa lub dodatek do piwa :) Do zrobienia ślimaków potrzebujemy: 1 op. ciasta francuskiego 1 cebula 15 dag szynki 15 dag sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany 18% 1 jajko sól pieprz Cebulę i szynkę kroimy w małą kosteczkę i lekko obsmażamy. Możemy dodać bez podsmażania. Ser ścieramy
Olikowa kuchniapłaska łyżeczka jarzynki lux Bella-Bis 3 jajka pieprz i sól do smaku 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju czosnkowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 dkg drobno startego sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Boczek kroimy na cienkie słupki, cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy razem na patelni dodając czubrycę oraz jarzynkę. Fasolkę gotujemy ok. 10 minut, odcedzamy i kroimy(...)cieniutki wierzch i wydrążamy środek. Farsze mieszamy wraz z boczkiem i cebulką i nakładamy do środka, mocno dociskając. Na wierzch wbijamy jajko, delikatnie posypujemy solą i pieprzem oraz startym serem. Przygotowane bułki zapiekamy w nagrzanym do 170 st C piekarniku na ok 15 minut- długość pieczenia zależy od tego, jakie jajka lubimy najbardziej: lekko czy bardziej ścięte. Gotowe posypujemy resztą
Kuchnia w czekoladziedokładnie mieszamy i odstawiamy na bok. Ser mozzarella, najlepiej w kawałku, a nie w kulce, kroimy na kawałki jednakowej wielkości. Ja akurat nie miałam go pod ręką, więc użyłam sera żółtego. Mi wystarczyło 50 g, ale możecie użyć go więcej, według uznania. :) Do większej miski wrzucamy mielone mięso, rozbełtane jajko, nasiąkniętą śmietanką bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty
Cooking MonsterIdealna na przyjęcia Składniki 20 dkg sera żółtego 25 dkg szynki 1 słoik korniszonów 4 jajka 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Sałatka z szynką i serem
czarrna od kuchnibędzie hitem :) Przepis podpatrzyłam w grupie "Tak smacznie jak u mamy". 6 kabanosów wieprzowych puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli czerwona papryka 6 ogórków konserwowych 200g sera żółtego 2 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu łyżka keczupu płaska łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Czerwoną fasolę i kukurydzę osączyć na durszlaku i przelać wodą. Kabanosy pokroić w plasterki, ser zetrzeć
Smakołyki AsiSkładniki: 500g polędwiczek wieprzowych, cebula (jedna do środka zrazów i jedna do sosu), ogórek kiszony (dwa, trzy), kawałek sera żółtego, sól, pieprz, serek topiony, 2 ząbki czosnku, brokuł - kilka różyczek. Przygotowanie: Mięso pokroić na plastry i rozbić. Posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałku cebuli, sera, brokuła i ogórka. Dobrze zawinąć
W kuchni u Monikipokrojona w kostkę 8x 0.5cm plasterków sera rolada ustrzycka 2 łyżki cebulki zapiekanej 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 małe jajko łyżka sezamu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Płat ciasta dzielimy na 8 kawałków. Każdy smarujemy w połowie (po przekątnej) przecierem pomidorowym zostawiając jeden róg czysty. Na posmarowany róg kładziemy plasterek sera żółtego, kilka kawałków pokrojonej piersi z kurczaka
Kuchnia w czekoladzieZaspokoi każdego ,,głodomorka”. Zapiekankę podałam na talerzyku Jesień - Porcelana Bogucice . 400 g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 duża cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 200 g żółtego sera 1 kg ziemniaków Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy i ubijamy. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy
VioletoweKucharzenieprawie jak spaghetti ;) Do przygotowania potrzebujemy : 500 g. mięsa mielonego 1 puszkę pomidorów w puszcze 2 gałązki rozmarynu 2 ząbki czosnku 500 g. makarony rurki 250 g. sera żółtego sól pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie delikatnie twardy 2. Mięso przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem rozgniecionym w moździerzu razem z rozmarynem, solą oraz oliwą. 3. Ser ścieramy
Full Smakujeszcze kilka przykładów mądrego wykorzystywania odpadków: zielone, niejadalne części pora możemy dać do rosołu, razem z innymi warzywami. Zrobi się z nich naprawdę smaczny wywar. Jak zeschnie nam się żółty ser to możemy odkroić twarde skórki i też dodać do rosołu. Te skórki są bardzo twarde, nie rozpuszczą się podczas gotowania. Za to dadzą i fajny aromat i przyjemnie żółty
Marder&Marder Manufacturesera i jajek. Widziałam różne wersje tej sałatki, z pieczarkami marynowanymi, smażonymi i gotowanymi, ja wybrałam gotowane i wyszła bardzo dobra. 0,5 kg pieczarek 3 jajka 150 g żółtego sera 3 łodygki selera naciowego majonez sól pieprz Pieczarki dokładnie umyć, pokroić na niewielkie cząstki i obgotować w osolonej wodzie (ale tylko lekko) i odcedzić. Jajka ugotować na twardo
Jadło i czytadłodopadnie kogoś "nagły głód" Bardzo lubię ciasto francuskie, za to że szybko można z niego wyczarować smaczne jedzonko. Składniki - gotowe ciasto francuskie - cienkie kiełbaski drobiowe 6 szt. - garść startego sera żółtego - sos czosnkowy - keczup - przyprawa do pizzy Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam,smaruję sosem czosnkowym. Kiełbaski układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych boków ciasta, posypuję je potartym serem
Kuchnia z widokiem na ogródpiekarniku je piec, albo na grillu z pokrywą. Składniki na 8 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego (250 g), 3 łyżki kapary, 2 ząbki czosnku, 60 g startego sera żółtego, świeży tymianek, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Oliwki drobno szatkujemy i mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy pieprzem. Na połowę ciasta przekładamy kapary, dodajemy
Moniki SmakołykiSkładniki: 1/2 szklanki kuskusa 1/3 średniego ogórka szklarniowego 1 papryka konserwowa 150g kukurydzy 2 plastry sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka sosu sojowego Sól, pieprz Przepis: Kaszę kuskus przesypujemy do garnka i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku. Garnek przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Ogórka, ser i paprykę kroimy na drobna kostkę. Po ostygnięciu, kaszę mieszamy i dodajemy
Emcia Pichcismaczne, mięciutkie w środku, idealne na imprezę lub przekąskę. Można przygotować je również z innymi, dowolnymi dodatkami. Ja robiłam również z pieczarkami, szynką i żółtym serem. Zapraszam do wykonania. Post Pizzerinki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje