pracochłonny. Składniki: Około 7-8 naleśników z małą ilością cukru nadzienie 75 dag pieczarek lub innych grzybów 4 cebule oliwa 1 łyżka masła 2 jajka 2 łyżki startego sera żółtego (ja dałam o wiele więcej) sól pieprz posiekana natka pietruszki Wykonanie: Grzyby umyć drobno posiekać razem z cebulą usmażyć na oliwie. Gdy grzyby będą miękkie doprawić solą i pieprzem
PychotkaaaSkładniki makaron kolanka, 150g kukurydza, 1/2 puszki jajka, 6 szt śmietana 18%, 3 łyżki ser żółty starty, 60-70g natka pietruszki siekana, 3-4 łyżki sól, pieprz masło, 1 łyżka Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z kukurydzą. Jajka roztrzepujemy wraz ze śmietaną, dodajemy starty ser i pietruszkę. Łączymy masę jajeczną z makaronem
Gotowanie moimi oczamiKolejny pomysł na jajecznicę. 2-3 jajka pół cebuli papryczka chilli pół czerwonej papryki garść startego żółtego sera Na patelni przesmażyć cebulę i chilli aż się zrumieni, dodać paprykę i smażyć aż zmięknie. Po chwili dodać jajka, wymieszać i poczekać aż się zetną, pod koniec dodać starty ser, chwilę potrzymać na ogniu, aż ser się rozpuści. Natychmiast podawać
Codzienne Gotowaniekońca grillowany ser. Grilled cheese – tosty amerykańskie, złożone razem połączone dużą ilością roztopionego sera, z różnymi dodatkami, smażone na patelni lub płycie grillowej. Jedna z najpopularniejszych amerykańskich przekąsek. Powstała w czasach Wielkiego Kryzysu – dlatego jest szybka, tania i prosta. Składniki: – kilka kromek chleba tostowego (parzyście) – minimum 2x tyle plastrów żółtego sera, co kromek chleba
Pociąg Do Kuchnisosie musztardowym Składniki: - 2 kromki chleba - pesto pietruszkowe (natka pietruszki, ząbek czosnku, pestki dyni, jedna łyżeczka soku z cytryny, oliwa z oliwek, sól, mielony czarny pieprz) - plaster pomidora - plaster sera żółtego (u mnie Edam) - sos musztardowy (u mnie Reypol) Przygotowanie: Przygotowuję pesto, wszystkie składniki miksuję w blenderze, u mnie tylko lekko rozdrobnione. Z chleba usuwam skórki. Jedną kromkę smaruję sosem
Kuchnia co dniazostało dodane. Słonymi kaparami sól zastąpiłam, serem ciasto skleiłam, czarnuszką posypałam i przekąskę gotową na przykład do grillowanego mięsa miałam. Składniki: 2 opakowanie ciasta francuskiego, 30 g tartego sera żółtego, 4 łyżki kapary, suszona papryczka chili świeżo mielona, pieprz czarny świeżo mielony, 1 łyżka czarnuszki. Przygotowanie: Kapary miksujemy za pomocą blendera lub bardzo drobno kroimy. Jedną porcją ciasta rozwijamy
Moniki Smakołykiłyżeczki proszku do pieczenia - szczypta ostrej papryki - sos sojowy, pieprz - kilka posiekanych listków bazylii Do burgerów - 2 bułki pełnoziarniste - kilka listków sałaty - pomidor - 2 plasterki sera żółtego - pół awokado Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki na placki, wyłożyć masę łyżką na patelnię i smażyć ok 3 minut z każdej strony ( w zależności od grubości
zdrowa vege kuchniazatem polecam zrobienie takich trójkątów. Idealne z barszczem lub domowym sosem pomidorowym. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 20 cm grubej białej części pora 100 g ostrego żółtego sera sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 opakowanie ciasta francuskiego 350 g 1 jajko 2 łyżki mleka Sposób przygotowania
Gosia gotujedużych jaj 40 ml mleka szynka konserwowa (lub inne rodzaje wędliny według swojego gustu) ok 100 - 200 g opakowanie warzyw Iglotex bukiet 9 warzyw 1 cebula 100 g sera żółtego pieprz, sól do smaku łyżka oleju Wykonanie: Na oleju podsmażamy wędlinę z pokrojoną cebulą i dodajemy zamrożone warzywa. Kiedy zmiękną zestawiamy z palnika i czekamy, aż ostygną. Jajka łączymy
Malinowe Pocałunkitylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól, pieprz Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować al dente
Kulinarny karnet Christopheraciasto filo jest coraz bardziej dostępne w przystępnej cenie. Składniki: 5-6 płatów ciasta filo ok. 30g masła, roztopionego pęczek zielonych szparagów 6 ziemniaków szklanka startego sera żółtego 3/4 szkl. śmietany 18% 1 jajko świeżo zmielony czarny pieprz gałka muszkatołowa sól Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i gnieciemy na pure
Olikowa kuchniawcale nie jest oksymoron, zapiekanki mogą być odchudzone i to bez żadnej filozofii. :) Składniki: pieczywo razowe odtłuszczony ser żółty wędlina drobiowa świeża bazylia liść sałaty pomidory z solą morską i szczypiorkiem Skworcu Dla formalności. Zamiast białego pieczywa wybieramy ciemne pełnoziarniste. Zamiast smarować masłem pomijamy ten element. Zamiast salami kładziemy plasterek wędliny drobiowej. Zamiast pełnotłustego sera, wybieramy odtłuszczony. I do piekarnika
Brzuszki Łakomczuszkiprzepyszną:) Przedstawiam więc, daktyle nadziewane serem i zapieczone w boczku, doskonałe na każdą imprezę. Zalecam podawanie je bezpośrednio z piekarnika, kiedy ser w środku jest jeszcze rozpuszczony, polecam! Scroll down for recipe in English Daktyle w boczku nadziewane serem (12 sztuk) Składniki: 12 suszonych daktyli, z usuniętymi pestkami 50 g ulubionego sera żółtego, pokrojonego na 12 kawałków 6 plasterków boczku
karmelowyświetnie smakuje podana z sosem pomidorowym. Składniki: 250 g świeżego szpinaku co najmniej 0,5 obranych ziemniaków 100 ml śmietany 30% (1/2 małego opakowania) 2 duże jajka starty żółty ser kawałek sera pleśniowego pieprz ostry czosnek granulowany sól oliwa z oliwek Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. W międzyczasie na patelnię wylać 1 łyżkę oleju i dodać świeży szpinak
Ugotowaćresztą farszu, jeszcze tylko chwila i rozpłynie się w ustach.... Składniki na nadziane schaby 4 kotlety schabowe 4 spore pieczarki 2 cebule 1 łyżka siekanej natki pietruszki 4 plastry żółtego sera 1 duże jajko bułka tarta olej sól pieprz pieprz czosnkowy Kotlety cieniutko rozbijamy, uważając by nie przerwać struktury mięsa. Rozbite kotlety opruszamy solą i odstawiamy. Obieramy
Rozpustne gotowanie