ser żółty - 6379 przepisów (strona:168/426)

Spaghetti carbonara ze śmietaną, boczkiem, cebulą i czosnkiem 263

żółtka 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju boczek - wedle uznania 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku sól, pieprz, cukier opcjonalnie starty ser (parmezan lub zwykły żółty ser) Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z tym, co na opakowaniu.  Na patelni rozgrzewamy olej. Szatkujemy cebulę i wrzucamy na olej. Dodajemy do niej szczyptę soli i szczyptę cukru.  Następnie boczek kroimy

Anielska Kuchnia Ani
Chleb z serem i cebulą 119

samodzielny, sycący posiłek. Składniki na jeden bochenek: 45 dag mąki pszennej 1 łyżeczka suszonych drożdży 5 dag masła 2/3 szklanki ciepłego mleka 2/3 szklanki ciepłej wody 15-20 dag sera żółtego, może być mieszanka serów, ostre zdecydowane smaki jak ser wędzony czy cheddar 1 drobno posiekana cebula 1 łyżeczka gorczycy w proszku sól pieprz czarny mielony Przygotować formę do pieczenia

Apetyczna babeczka
Zielono mi- sałatka jajeczna 833

liści kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 1/2 puszki groszku konserwowanego  1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu 1 łyżka pikantnego keczupu sól, pieprz, chilli 5 plastrów sera żółtego Paprykę zieloną oraz ser kroimy w plasterki, dodajemy rozdrobnionego pora oraz kapustę pekińską, pokrojone w kostkę jajka, następnie dodajemy groszek oaz majonez, jogurt oraz keczup i doprawiamy do smaku

NaKońcuJęzyka
Zapiekanka z tortellini w sosie pomidorowym 382

chili ·        150 g chudego wędzonego boczku ·        kulka sera mozzarella ·        50 g żółtego sera lub parmezanu ·        oliwa ·        oregano, bazylii, zioła prwansalskie ·        pieprzu

Mania Gotowania
Muszle zapiekane z szynką parmeńska i trzema serami 195

prowansalskie Farsz do makaronu: 100 g szynki parmeńskiej 250 g makaronu muszle ½ papryki 8 dużych pieczarek 8-9 pomidorów suszonych 50 g oliwek 100 g sera mozzarella (lub zwykły żółty ser) 70 g sera pleśniowego 100 g sera Raclette (lub inny ser o intensywnym aromacie) garść świeżej rukoli   Przygotowanie: Przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulę, papryczkę chili i czosnek siekamy

Mania Gotowania
Ziemniaki pieczone z czosnkiem i nie tylko 527

Pycha, polecam :) Zaczynamy: Składniki:  ok 2 kg ziemniaków 6-7 ząbków czosnku 200 ml śmietany 3 łyżki masła tymianek 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 100 gr sera żółtego- miękkiego 100 gr sera mozzarella Ziemniaki obiaramy I kroimy w talarki. Naczynie w którym pieczemy ziemniaki- smarujemy masłem.  Dajemy połowę ziemniaków. Posypujemy połową sera. Posypujemy tymiankiem. Do naczynia

Smaki Edyty
Fasolka szparagowa zapiekana z grzybami / Green bean and mushroom bake 236

Dziś przedstawiam kolejny pomysł na pyszny dodatek do każdego dania głównego. Zawsze smaczna fasolka szparagowa, zapiekana w śmietanowym sosie z grzybami, pod kołderką z ulubionego sera żółtego. Nie ma nic lepszego do mięs czy ryb w te chłodne już dni. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa zapiekana z grzybami(...)pieczarek, w plasterkach sól i pieprz 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki mąki 1 szklanka bulionu z kurczaka 1 szklanka śmietanki 36% 1 szklanka startego sera cheddar lub innego ulubionego żółtego Przygotowanie: W większym rondlu zagotuj osoloną wodę, wrzuć fasolkę i gotuj przez 3 do 5 minut. Odcedź i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Rozgrzej

karmelowy
Zawijaski z serem i boczkiem 135

przyznać, że trafił w mój gust. Danie jest smaczne, pachnie apetycznie, no i jest gotowe w kilka chwil.  Potrzebne nam (dla 2 osób): - 6 długich parówek - 6 plastrów sera żółtego (ja użyłam Złotego Mazura) - 12 plastrów wędzonego boczku - łyżka oleju - pieprz, tymianek, czosnek i chilli  Przygotowanie: Każdą parówkę rozcinamy głęboko wzdłuż, tak by powstała kieszonka na ser. Plastry

W poszukiwaniu inspiracji
Obiad to wyzwanie. 121

jaglanki, chrupiące dzięki panierce z cudownym, ciągnącym serem w środku. Klopsiki jaglane z cukinią i serem składniki 1 szklanka kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) 1 mała cukinia 5 dkg sera żółtego np gouda 5 dkg sera o wyrazistym smaku np parmezanu sól, pieprz chilli w proszku 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sos pomidorowy: 5-6 pomidorów lub pomidory

Przysmaki Karolki
Koreczki 137

szynka wędzona 40 dag ananas w plastrach 1 puszka ser żółty 40 dag   szynke i ser kroimy w kostke 1*1cm. Ananasa odsączamy i także kroimy w kostkę, Nabijamy na wykałaczkę i podajemy

Camilla w kuchni
Pizza i mini-calzone z kabanosami 157

Farsz do mini-calzone: 2 kabanosy wieprzowe Tarczyński konserwowa czerwona papryka 6-8 szt. zielonych oliwek 3 ząbki czosnku mała cebula 70 g pokruszonego sera feta 100 g tartego żółtego sera pieprz Sos pomidorowy: mały słoiczek koncentratu pomidorowego pół szklanki wody łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonego czosnku łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Drożdże rozcieramy

Atlas Smaków
PLACKI ZIEMNIACZANE Z NUTĄ INDII 217

jeszcze chwilę duszę na małym ogniu do miękkości. Warzywa muszą być dość dobrze doprawione i lekko ostre. Jeżeli lubicie to można pokruszyć placki serem kozim lub posypać startym żółtym serem

harrisa
Jajka faszerowane z tuńczykiem 172

spokojnie do jej przygotowania zatrudnić dzieci. Niech też mają swój wkład w święta. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane jajka: Jajka faszerowane z ciecierzycą   Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową   Jajka faszerowane z tuńczykiem Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 6 osób Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane z ciecierzycą 148

klasyczny farsz, ale farsz nietypowy, ponieważ jest przygotowany na bazie kaszy jaglanej i ciecierzycy. Trochę to zaskakujące, prawda ? Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane jajka: Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka faszerowane z ciecierzycą Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 6 osób Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto francuskie faszerowane. 158

obiad. Proponuję zrobić je z ulubionymi dodatkami rodziny. SKŁADNIKI: płat ciasta francuskiego ulubione dodatki: serek topiony, papryka świeża, kawałek pora, 2-3 kabanosy, ogórek(u mnie z przyprawą grillową), ser żółty, mała cebula vegeta, sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: ciasto rozwijamy( kawałek zostawiamy na ozdoby), smarujemy serkiem topionym, kładziemy ogórki pokrojone w słupki, oraz pokrojonego kabanosa,  blanszujemy na łyżce(...)piórka oraz por w półkrążkach, gotowe kładziemy na farsz, kroimy brzegi ciasta na paski, z pozostawionego kawałka ciasta wykrawamy liście i kwiatki dla ozdobienia potrawy,  posypujemy żółtym startym na dużych oczkach serem (lub pokrojonym w paski), paski ciasta składamy przemiennie raz z jednej raz z drugiej strony , ozdabiamy, smarujemy wierzch białkiem i do pieca, 180 stopni

Kuchnia Beaty