większość serników na moim blogu;) dopiero co weszłam do mojego poznańskiego lokum i jem na szybko serek wiejski, po męczącej podróży pociągiem na prawdę nie mam siły na nic innego, najchętniej poszłabym już spać, ale czeka mnie walka z prezentacją na seminarium ;/ weekend minął tak szybko, jak każdy, zanim się obejrzymy będzie już następny Składniki: 500g sera chudego białego (Emilka(...)stewi (wg. smaku) Sposób przygotowania: Ser, ekstrakt, budyń, 2 żółtka, 1 łyżkę stewi miksujemy razem masę serową przekładamy do małego żaroodpornego naczynia i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni około 3 minuty przed końcem pieczenia białka miksujemy na sztywną pianę z 0,5 łyżką stewii po upływie 30 minut wyciągamy sernik, a na wierzch wykładamy ubite białka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćktoś mnie zna, to wie: uwielbiam serniki. Jeśli są bez rodzynek - zawsze spróbuję! Sernik ten zrobiłam więc z ogromną przyjemnością ;) Spód: 300 g ciastek maślanych 100 g roztopionego masła 2 duże jabłka 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Masa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 2/3 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)mnie - po prostu pokrojone w mniejsze kawałki. Chłodzimy około 3-4 godzin aż galaretka całkiem stężeje. Smacznego :) Zachęcam do polubienia facebookowego profilu Ewa Kuchennie :) Żeby sernik się lepiej z formy wyjmował i żeby galaretka się nie rwała - wykleiłam boki papierem do pieczenia. Wystarczy formę lekko wysmarować masłem i przykleić do niej pasek papieru
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Dodać olej. Wymieszać. Opcjonalnie w tym momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać.Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu).Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3) i piec jeszcze 10-15 minut w temperaturze 210°C.Inspiracja: o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl
Świat Ciastasmak całości jest naprawdę rewelacyjny. Do tego przepis przedstawiamy krok po kroku również w zdjęciach, więc zachęcamy nawet tych którzy twierdzą że nie potrafią piec, do jego przygotowania. Sernik kawowy ze złotą karmelową nitką SKŁADNIKI : Na spód: 100 g herbatników 100 g płatków owsianych 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki cukru 120 g masła 50 g gorzkiej czekolady(...)cukru i 1/4 szklanki cukru trzcinowego. Dodajemy do jajek stopiono ser cały czas miksując. Następnie dodajemy mąkę i ostudzoną kawę. Tak przygotowaną masę przelewamy na przygotowaną podstawę z herbatników. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimasy serowej przenika się z kwaskowatością jagód, które dodatkowo dodają nadzieniu wilgoci, cynamon zaś podkreśla smak jagód. Poezja! Smak sernika z jagodami to czysta rozkosz dla podniebienia. Schłodzony sernik to prawdziwa gratka na upały. Polecam! Składniki: Ciasto: 225 g mąki pełnoziarnistej np. pszennej, wielozbożowej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 1 czubata łyżeczka cynamonu Mąkę(...)Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę, wymieszać trzepaczką. Następnie po trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać łyżką. Na końcu delikatnie wmieszać do masy jagody. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem. Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Sernik wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika
maniapieczeniarozpływający się w ustach sernik z dodatkiem brzoskwiń z puszki i nasion wanilii. Mniam <3 A do tego dziecinnie prosty w przygotowaniu :) Serniczek jest bardzo delikatny, więc polecam przechowywać go w lodówce. Zainspirował mnie przepis z bloga ' Kuchniokracja ', co nie-co jednak pozmieniałam :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę 26 cm: 1000 g sera z wiaderka
My Culinary Artdobrze wierzyć w bajki i cuda roztómajte..." Prezentowałam już Wam do tej pory przepisy na babki (których jeszcze do świąt nie zabraknie na blogu), dlatego dzisiaj postanowiłam pokazać Wam sernik. Taki klasyczny, bez udziwnień. Na kruchym spodzie, z puszystą masą serową, polewą i bakaliami. Wprawdzie brakuje w nim rodzynek (ponieważ niestety M za nimi nie przepada - nad czym bardzo(...)Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać ser. Ciągle mieszając dodawać budynie, mleko, olej i sok z cytrusów. Następnie wsypać skórkę pomarańczową. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Nie używając już miksera wmieszać je delikatnie do masy serowej. Całość przelać na podpieczony i lekko wystudzony spód. Sernik piec w temperaturze 170 stopni przez około
My simple kitchensmaku. Idealnie sprawdzają się szczególnie latem, kiedy nie chcemy dogrzewać kuchni dodatkowym ciepłem piekarnika ... Sernik, który Wam dziś przedstawiam jest puszysty, delikatny i mało słodki, tak więc amatorzy bardzo słodkich ciast, mogą sobie go dosłodzić. Składniki : (blaszka 31cmx21cm) 750g białego sera 3 galaretki o dowolnym smaku 100 g miękkiego masła 5 łyżek drobnego cukru Na wierzch
Walijskie PichcenieLiczyłam, że "zebrowe paski " wyjdą mi bardziej efektowne ale cóż to był mój pierwszy taki sernik więc następnym razem mam nadzieje, że pójdzie mi lepiej. Składniki na formę o średnicy 35 cm spód: paczka herbatników 125 g masła masa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego budyń waniliowy 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 4 jajka aromat waniliowy Wykonanie
ciastkarnia na kruchym spodziemorelowa, herbatniki Wykonanie; Ser, cukier, sok z cytryny i wanilię miksujemy około 15 sekund. Dodajemy jajka i ponownie miksujemy . Herbatniki kruszymy i rozprowadzamy po natłuszczonej formie. Piekarnik nastawiamy na 175 stopni i pieczemy ponad godzinę / do suchego patyczka/ w kapieli wodnej.Konfiturę morelową rozprowadzamy z paroma łyżkami wody i kładziemy na wierzch sernika. Sernik krok po kroku KLIK
Anioły w kuchnijaglaną, która jest praktycznie nie wyczuwalna i trudno się domyślić jej obecności. Sernik jest wilgotny, w miarę lekki, a dodatkowa słodycz pochodzi z daktyli. Jeżeli cukier zastąpimy ksylitolem sernik można przyporządkować do kategorii dietetycznych wypieków :) SPÓD KULECZKI: 100g daktyli suszonych 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka miodu 1 łyżka kakao MASA SERNIKOWA: 500g twarogu zmielonego 1/2 szklanki kaszy(...)zmiksować blenderem. Kaszę połączyć z cukrami, mąką ziemniaczaną i serem. Zrobiłam to za pomocą blendera. Na końcu delikatnie wmieszać ubite z solą białka. Masę sernikową wylać równomiernie na ułożone kuleczki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C i zaraz po wstawieniu sernika zmniejszyć temperaturę do 160*C. W czasie kiedy sernik będzie się piekł przygotować polewę. Odsączyć daktyle z wody
https:KKuchniaMniamzrobienia tego sernika zainspirowała mnie autorka bloga Gotuj zdrowo! Guten Appetit!Z jednej strony wygląda cudownie i z drugiej rewelacyjnie smakuje - wszystko przemawia za tym, aby go zrobić :)Bardzo łatwy do zrobienia, ale efekt jest...przepyszny :)Gorąco polecam.SKŁADNIKI:CIASTO:250 g mąki pszennej70 g cukru pudru125 g masła2 czubate łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżeczki przyprawy(...)wbić jajka, dodać cukier i ubić na gładką masę.Do drugiej miseczki przełożyć ser, zmiksować go na gładką masę i dodawać ubite jajka.W trzeciej miseczce połączyć mąkę ziemniaczaną z cukrem wanilinowym - dodać do masy serowej i dokładnie zmiksować.Do masy serowej dodać bakalie.Do zrobienia tego sernika wykorzystałam formę w kształcie kwadratu o boku 25 cm. Dół formy wyłożyć papierem
Serce zamknięte w formie pysznościjakiś kilogram jagód leży zamrożony w lodówce i czeka na głęboką zimę, żeby wypełnić cały dom swoim zapachem... Ja to już czuję ;) Ciasto jest pyszne! Kruchy spód, kremowy sernik, rozpływające się w ustach jagody... Ach! :) Składniki: Kruchy spód i kratka: 2,5 szklanki mąki pszennej kostka masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa serowa(...)temperaturze 200 stopni, do czasu, aż ciasto będzie jasnozłote. Masa serowa Wszystkie składniki: ser, cukier, mąki, ekstrakt, śmietanę i jaja; umieścić w misie miksera i zmiksować do otrzymania gładkiej, jednolitej masy. Nie miksować dłużej, bo wtedy do masy dostanie się dużo powietrza - to sprawi, że sernik wyrośnie wysoki, ale po ostudzeniu opadnie. Masę wylać na podpieczony spód i podpiec
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Niby już po Świętach, ale my jeszcze zostaniemy w tym świątecznym nastroju. Proponujemy Wam dzisiaj cynamonowy sernik na spodzie z pełnoziarnistych ciasteczek Petit Beurre.Dlaczego cynamonowy?? Uwielbiam cynamon:) Sernik jest kremowy i świetnie łączy się z ciasteczkowym spodem. Cynamon jest jedną z najpopularniejszych przypraw świata. Najcenniejsza jej odmiana rośnie na Ceylonie. Dlaczego jest tak cenny? Otóż(...)Beurre,6 łyżek masła,480 g sera z wiaderka,3 jajka,szklanka cukru,1 łyżka cynamonu,2 łyżeczki ekstraktu z waniliiPo przyprawy zapraszamy do SKWORCUWykonanie;Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze lub ręcznie. Roztapiamy masło i mieszamy z okruchami. Wykładamy przygotowana formę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni 5 minut. Do sernika dokładamy śmietanę cukier, wanilię, cynamon i jajka
Anioły w kuchni