żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku dodajemy żelatynę do sera (najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek z żelatyny) jeszcze raz wszystko mieszamy przekładamy masę do małej miseczki i wkładamy do lodówki, żeby zastygło, ja zostawiłam na całą noc kiedy zastygnie miseczkę z sernikiem wkładamy do gorącej wody, żeby łatwiej było nam wyciągnąć masę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćspodzie. Wyszło super. Piekłam w kąpieli wodnej, przez co sernik nie urósł i nie opadł, więc był idealnie płaski, gotowy na przyozdobienie. Polecam zwłaszcza do kawy w upalne dni. Składniki: na spód: 200 g herbatników petit 100 g masła 1 łyżka kakao masa serowa: 500 g zmielonego sera białego 400 ml śmietany 30% 3 jajka 1 żółtko(...)masę. Dodajemy ser i krótko miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę, miętową śmietanę, sok z cytryny, likier i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Pieczemy w kąpieli wodnej. Tortownicę umieszczamy na większej blaszce wypełnionej do połowy wysokości tortownicy wrzącą wodą. Pieczemy około 1,5 godziny. Studzimy.Najlepiej pozostawić sernik
na moim stole...szklanki wody + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika z brzoskwiniami: Żółtka wbijamy do misy i ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy masło i dale ucieramy. Gdy masa będzie jednolita dosypujemy mąkę ziemniaczaną a następnie dodajemy ser. Do połączonej masy serowej dodajemy śmietankę i miksujemy. Ostatnią czynnością jest ubicie białek(...)formie. Na patelnie wrzucamy 3/4 brzoskwiń, posypujemy cukrem i smażymy około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem z wodą a następnie dolewamy do gotujących się owoców. Wierzch sernika dekorujemy frużeliną brzoskwiniową i resztą pokrojonych na cienkie paski brzoskwiń. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Podajemy schłodzone. Smacznego
Słodkie Przyjemnościtakże uważam za duży plus. Podsumowując: Polecam blender i zapraszam na sernik. Składniki:Spód:100g orzechów włoskich100g ciastek pełnoziarnistych90g miękkiego masłaMasa serowa:100g orzechów laskowych (mogą być włoskie)1 łyżeczka masła50g cukru100ml + 6 łyżek soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego2 pomarańcze5 łyżeczek żelatyny250g serca mascarpone400g gotowego sera na sernik4-5 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku(...)żelatyna się rozpuści (można dodać jeszcze trochę soku pomarańczowego z tych 100ml) i zdjąć z ognia. Odstawić na około 10 minut, aby trochę przestygła – ma być letnia. 6. Oba sery przełożyć do miski, dodać cukier puder, cukier wanilinowy i sok pomarańczowy, wymieszać mikserem na średnich obrotach na jednolitą masę. Dodać żelatynę, wymieszać. 7. Masę serową podzielić na dwie części
Mała Cukierenkajego konsystencja aksamitna, ciężka i mazista... dokładnie tak jak lubię:) Borówki stanowiły doskonałe zwieńczenie całości. Sernik robi się błyskawicznie. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować, przelać masę do formy i zapiec. Pyszne i proste! Bardzo polecam!SKŁADNIKI:1 kg sera mielonego w wiaderku (użyłam "Naturalnego" Delfiko)5 jajek1 żółtko1,5 szklanki cukru4 łyżki mąki ziemniaczanej1 opakowanie(...)naczynia żaroodpornego (lub większej formy do pieczenia - ja użyłam w tym celu prostokątnej formy do ciasta) i nalej do niego gorącej wody, tak aby sięgała do połowy wysokości tortownicy.Piecz sernik około 70 minut, tak, aby wierzch był równo ścięty po dotknięciu go palcem.Kwaśną śmietanę dokładnie wymieszaj z cukrem pudrem.Po tym czasie uchyl drzwiczki, wysuń sernik i rozsmaruj
Słodko-Słony Świat IlonyMoi domownicy uwielbiają słodkości, które są pochłaniane w mgnieniu oka, co oczywiście mnie bardzo cieszy. Mój P. już od dłuższego czasu miał ochotę na sernik
dom-agi.plMojemu mężowi zachciało się sernika na zimno, ja miałam ochotę na winogrona. Postanowiłam więc połączyć jedno z drugim i powstał taki oto lekki serniczek. Składniki: 1 kg sera w wiaderku 60 dag winogron jasnych bezpestkowych 200 g serka mascarpone cukier puder 3 łyżki żelatyny 1 zielona galaretka Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Dno formy do ciasta wykładamy całymi winogronami
Z Majeczką w kuchniciasto podałam na pięknym zestawie od Porcelana Bogucice z kolekcji JESIEŃ - PORCELANA BOGUCICE Sernik porzeczkowy z musem truskawkowym Składniki : Biszkopt jajka - 6 szt cukier - 6 łyżek mąka - 6 łyżek proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Masa serowa : ser biały w kostce - 0,5 kg żelatyna - 3 szczube łyżki jogurt naturalny - 400 ml cukier kryształ - 3/4 szkl
Kuchnia DanusiSERNIK Z COCA-COLĄ Składniki: - 1 litr coca-coli - 200g herbatników - 1 opakowanie biszkoptów - 150g masła - 4 łyżki cukru pudru - 200g sera śmietankowego - 400ml śmietany 36% - fix do ubijania śmietany - 250ml jogurtu greckiego (gęstego) - 150g serka homogenizowanego waniliowego - 500g sera twarogowego sernikowego - czarny barwnik spożywczy - 2 szklanki cukru pudru - 50g żelatyny spożywczej Sposób przygotowania: W misce drobno rozkruszamy herbatniki
Mentor SmakuTaki sernik gości na moim wielkanocnym stole w tym roku Składniki Ciasto -1 szklanka mąki - 1/2 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanka mleka w proszku - 1 żółtko - 125 g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa - 1 kg sera - 2 jajka - 10 białek - 2 budynie śmietankowe - 1/2 szklanki mleka w proszku - 200 g masła - 300 g cukru - 2 łyżeczki(...)piec 20 minut 180 stopni 2. Masa serowa - ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić przez maszynkę - Do sera dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,budynie,mleko w proszku rozpuszczone zimne masło skórkę cytrynową Wszystko razem zmiksować - Z białek ubić pianę połączyć delikatnie z serem - Wlać ser na podpieczony spód piec 180 stopni przez
W królestwie smaków Beatykwasu cytrynowego jest trwalsza, a struktura pęcherzyków widoczna jest nawet w upieczonym serniku, po szczegóły zapraszam tutaj. 6. Na powierzchnię ciasta równomiernie wykładamy pistacjową kruszonkę, dookoła obręczy układamy plastry pomarańczy, ("na stojąco"). 7. Masło ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, otartą skórkę, rozgniecione herbatniki i sok pomarańczowy - całość BARDZO krótko mieszamy. 8. Dodajemy(...)minutach zmniejszamy temperaturę do 160°C, po kolejnych 30 minutach zmniejszamy do 150°C i znów po 30 minutach zmniejszamy do 120°C. Po tym czasie można sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia, ja zmniejszyłam temperaturę do 60°C i trzymałam kolejne 30 minut, potem pozostawiłam do wystudzenia, dopiero lekko ciepły wyjęłam z pieca
Kuchnia Prezydentowejz arbuzem to mój mały eksperyment. I można powiedzieć, że całkiem udany. Sernik wyszedł bardzo delikatny, lekko orzeźwiający i co najbardziej spodobało się mojej córce, różowy:) Składniki: na spód: 2,5 opakowania herbatników petit (250 g) 100 g masła masa serowa: 500 g sera mielonego 400 g jogurtu greckiego 250 g cukru 4 łyżki żelatyny(...)połączyć z przestudzonym masłem. Tortownicę (u mnie 26 cm) wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać masę herbatnikową i dokładnie wyrównać i lekko docisnąć. Wstawić formę do lodówki. Ser, jogurt i cukier zmiksować. Odlać 1/3 masy. 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody. Dokładnie wymieszać i połączyć z większą częścią masy serowej. Zmiksować i wyłożyć na spód
na moim stole...żółtka, cukier w robocie utrzeć z 5 minut na dużych obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik sernik wyłożyć na ciastka w blaszce i piec w 180 C około
W Mojej Kuchni Lubięstole, dzięki pianie z białek i rosie, która przepięknie wyskakuje na złociście przypieczonym wierzchu. Jeśli chodzi o smak, to wg mnie jest to jeden z najdelikatniejszych serników. Kto jeszcze nigdy tego sernika nie próbował powinien nadrobić to jak najszybciej, natomiast Ci, którzy go znają mam nadzieję, że wiedzą czemu tak go chwalę. A więc smacznego! Składniki: Normal 0 21 false(...)smalcu Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na blachę, na ciasto wlać ser. Ubić pianę z białek na sztywno, na koniec ubijania dodać szklankę cukru pudru. Na 20 min przed końcem pieczenia wyciągnąć blaszkę i wyłożyć na ciasto pianę (ogólny czas pieczenia sernika to ok. 1 h). Po upieczeniu ciasta nie wyciągać z blachy
psgotujemyObiecane "wkupne" ciacho Sernik z galaretką i owocami na spodzie kakaowym SKŁADNIKI: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanki cukru zwykłego 100ml szklanki mleka 100 ml szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże czubate łyżki ciemnego kakao dodatkowo: 400 ml sera homogenizowanego naturalnego 1 op cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 2 krople aromatu
MarciochaKucharzy