seler - 8745 przepisów (strona:390/583)

Karp w galarecie 163

każda pani domu ma swój sprawdzony przepis na jego przygotowanie. Ja dzielę się swoim. Może komuś się przyda :) Składniki: 1 karp 2 duże marchewki 2 małe pietruszki 1/2 małego selera 1/4 pora kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe  sól, pieprz, vegeta 6 łyżeczek żelatyny sok z cytryny Karpia patroszymy i dokładnie go czyścimy. Dzielimy

My simple kitchen
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ PO MOJEMU 151

surówka dla całej rodziny.Chrupiąca,lekko ostra  ze względu na odrobinę chrzanu , a winna z powodu jabłka.Całość łączy por.Zapraszam.! kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 pietruszka ćwiartka selera zielony por mały 1 jabłko koperek majonez 1 łyżeczka chrzanu sól ,pieprz i cukier odrobina śmietany lub jogurtu naturalnego ************************************************* Kapustę drobno pokroić.Warzywa obrać i zetrzeć na tarce.Por drobno pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Risotto wieprzowo-warzywne 155

szybka propozycja na sycące danie.   Składniki 300 g łopatki wieprzowej 1 szklanka ryżu arborio 6 łyżek białego wina 1 łyżeczka masła klarowanego 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz    Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łopatkę kroimy w kostkę, warzywa obieramy

R'n'G Kitchen
Ryba w warzywach 160

pysznej ryby bez zbytecznego, specyficznego zapaszku jaki w trakcie smażenia najczęściej mamy w domu ... Składniki : filet z mintaja, u mnie około 30-40 dag 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 cebule  listek laurowy, kilka ziaren pieprzu i sól Przygotowanie : Rozmrożoną rybę pokroić na kawałki, posolić i posypać pieprzem Obrane warzywa pokroić w kostkę i rozłożyć je w szerokim

Proste Potrawy
Zupa ze świeżych pomidorów 172

także często ją gotuję. Jest bardzo aromatyczna i smakuje o wiele lepiej niż tradycyjna pomidorówka z koncentratu.  3-4 duże pomidory (mięsiste, dojrzałe) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 7 cm białej części pora (lub średnia cebula) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego bazylia sól, pieprz Dodatkowo: makaron (może być zacierka lub ryż) 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Di gotuje
Barszcz czerwony wigilijny 143

postne wydanie. Moje gotowanie wigilijnego barszczu. Barszcz trzeba przygotować dzień przed wigilią. Składniki: - 1,5 do 2 kg buraków  - wywar z warzyw lub kostka rosołowa, (cebula,marchewka, pietruszka, seler, por) - 4 ząbki czosnku - 2 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - kilka suszonych grzybów - 4 szare renety  - sól - pieprz - ocet 1. Buraki po obraniu kroimy na cienkie plastry

Apetyczna babeczka
Zupa z soczewicą 96

jest bardzo bogata w białko, zawiera dużo wapnia, fosforu, magnezu, cynku, żelaza oraz witaminy z grupy B, PP, C. Gorąco polecam:) Składniki: 200 g soczewicy 2 marchewki 1/2 małego selera 3 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 L wody  400 ml przecieru pomidorowego 1/2 pęczka szczypiorku 2 liście laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego

magiczna kuchnia Kasi
Przepis na Barszcz Czerwony Wigilijny 203

wywar warzywny : 2 litry wody 1 marchew (około 180 g) 1 korzeń pietruszki (około 130 g) kawałek pora (około 30 g) 1 cebula (około 90 g) kawałek korzenia selera (około 60 g) 3 ząbki czosnku 6 ziaren ziela angielskiego 1 1/2 listka laurowego na wywar grzybowy : 20 g suszonych grzybów 600 ml wody na barszcz czerwony : 800 g buraków czerwonych

Uwaga Babcia Gotuje
Barszcz Czerwony na Wigilię z Kwasem Buraczanym 210

wody 600 g buraków czerwonych marchew (około 180 g) 1 korzeń pietruszki (około 120 g) kawałek pora (około 30 g) 1 cebula (około 80 g) kawałek korzenia selera (około 50 g) 3 ząbki czosnku 6 ziaren ziela angielskiego 1 1/2 listka laurowego na wywar grzybowy : 20 g suszonych grzybów 600 ml wody na barszcz czerwony : około 800 ml kiszonego barszczu

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa Pomidorowa 157

pomidorową z koncentratem pomidorowym . Będziemy potrzebować : na wywar : około 2,5 l wody 1 ćwiartka kurczaka (lub innego mięsa ) 1 cebula (70 g) kawałek pora (40 g) kawałek korzenia selera (50 g) 1 marchew (120 g) 1 korzeń pietruszki (70 g) do zupy : 2 litry czystego wywaru 100 g koncentratu pomidorowego 200 g śmietany lub jogurtu naturalnego ( użyłam 18% śmietany

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa Ogórkowa z Ryżem 172

serdecznie Propozycja na pyszną domową zupę ogórkowa z ryżem . Będziemy potrzebować : na wywar : około 2,5 l wody 2 udka (około 600 g) kawałek pora (40 g) kawałek korzenia selera (80 g) 1 marchew (150 g) 1 korzeń pietruszki (120 g) na zupę ogórkową : 300 g ogórków kiszonych 200 ml kwasu z ogórków 1 cebula (60 g) 200 g śmietany

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa Kalafiorowa 224

zupy kalafiorowej przygotowałam na ćwiartkach ponieważ ugotowane mięso dodam do zupy . Będziemy potrzebować : na wywar : około 3 l wody 2 ćwiartki (około 800g) kawałek pora (60 g) kawałek korzenia selera (90 g) 1 marchew (150 g) 1 korzeń pietruszki (120 g) 1 cebula (70 g) na zupę: 1 kalafior 600 g ziemniaków 200 g śmietany (około 6 łyżek) 1 pęczek

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa z Pokrzywy . Zupa Pokrzywowa 134

mąki pszennej lub kukurydzianej 4 łyżki śmietany 12% lub 18% na wywar : około 2,5 l wody 1 ćwiartka kurczaka (lub innego mięsa ) 1 cebula kawałek pora kawałek korzenia selera 1 marchew 1 korzeń pietruszki Link do filmu z przygotowania: Zupa z pokrzywy https://www.youtube.com/watch?v=M6U4GuHooS0 Przygotowanie: Najpierw przygotuję wywar – zupę ugotowałam na wywarze mięsno-warzywnym: Do garnka daję umyte

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa Pomidorowa z Soczewicą 144

prosta do przygotowania, syta i bardzo smaczna. Będziemy potrzebować : na przykładowy wywar : około 2,5 l wody 1 ćwiartka kurczaka (lub innego mięsa ) 1 cebula kawałek pora kawałek korzenia selera 1 marchew 1 większy korzeń pietruszki na zupę: 2 litry czystego wywaru 500 g przecieru pomidorowego 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 400 g czerwonej soczewicy pieprz, sól , pieprz cayenne szczypta cukru

Uwaga Babcia Gotuje
Leczo z Dyni – bez mięsa 149

ząbek czosnku 1 - 2 papryczki chili sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania: Leczo z dyni https://www.youtube.com/watch?v=wMYVXnqcuzU Przygotowanie: Wywar przygotowałam z marchewki, selera, pietruszki, cebuli, czosnku i kawałka pora. Wywar gotowałam około 30 minut. Najpierw przygotuję składniki na leczo: Dynię obieram ze skórki i oczyszczam z pestek i gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania