Schab w galarecie.

Schab w galarecie.

Schab w galarecie.

Składniki: 1kg schabu bez kości, 3 marchwie, 1 pietruszka, kawałek selera, por, sól, pieprz, magii., żelatyna. Przygotowanie: Ugotować ok 2,5l rosołu razem ze schabem. Od zagotowania, gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1h20min. Mięso wyjąć i pokroić na plastry. Rosół przelać przez sito i dodać żelatynę ( ja dodaję żelatynę na ciut mniej wywaru niż podają na opakowaniu). Schab rozłożyć na głębszych półmiskach, dodać po kawałku jajka, marchwi i pietruszki. Można dodać własną dekorację. Zalać wywarem, odstawić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję