schabowy - 3219 przepisów (strona:53/215)

Roladki schabowe z serem i szpinakiem 762

Roladki wieprzowe ze schabu to jeden z lepszych pomysłów na obiad z wykorzystaniem plastrów schabu. Takie devolay z mięsa wieprzowego z serem to świetna alternatywa do tradycyjnych kotletów schabowych.  Koniecznie zobacz jak robię takie zawijasy ze schabu. Z opisem i zdjęciami krok po kroku nauczysz się smażyć idealne roladki z kotletów schabowych.. z dowolnym farszem

AniaGotuje.pl
Roladki schabowe zawijane boczkiem 197

Schabowe roladki przypominają mi zawsze wizytę u rodziców. Szczególnie jak widzę jako główny dodatek tłuczone ziemniaki. Co prawda ja rzadko przygotowuje takie tradycyjne obiady ale jak już zrobię to cieszę się jak małe dziecko. Mało tego, wtedy nachodzi mnie na wspomnienia... oczywiście takie bardzo pozytywne. porcja na ok 4 roladki Składniki:  400 g schabu 100 g pieczarek(...)sera cheddar 4 plastry cienko pokrojonego boczku wędzonego sól i pieprz do smaku Przygotowanie:  Schab pokroić na kotlety i rozbić je tak, jak kotlety schabowe. Z obu stron posolić i popieprzyć. Pieczarki umyć i pokroić w paski, następnie podsmażyć, tak długo aż pozbędziemy się wody. Na środek schabu układamy plaster sera i łyżkę pieczarek. Całość zawijamy w roladkę

Niezły Młynek
Pierś kurczaka pieczona z pomidorem, cukinią i mozarellą na kaszy bulgur 210

Dziś przepis na pierś kurczaka, która w wersji fit wcale nie musi być suchym jak wiór kawałkiem (prze)gotowanego mięsa. Zamiast gotować w wodzie albo rozbijać z nich kotlety schabowe, upieczcie piersi z dodatkami, jak ja. Nie będziecie żałować! Żebyśmy się dobrze zrozumieli – nie mam nic przeciwko schabowym z drobiowego mięsa (w sumie to innych nie jadam), ani przeciw

Dietolog
Schab w migdałowej skorupce 157

upiec 9. Rozpuścić masło i wystudzić 10. Pokroić chleb tostowy 11. Wymieszać wszystkie składniki na skorupkę migdałową 12. Posypać mięso panierką i zapiec Poprzedni 1 z 12 Następny   Schabowy z ziemniakami to tradycyjny niedzielny obiad większości Polaków. Jednak istnieje kilka, a nawet kilkanaście metod i sposobów przygotowywania schabowego. Jaki jest Wasz ulubiony? Artykuł Schab

KuchniaWeDwoje.pl
Wiejskie roladki schabowe 245

Wiejskie roladki schabowe U mnie dziś obiad na bogato, czyli mocno nadziane wieprzowe roladki duszone w sosie. Ciekawe i bardzo smaczne połączenie schabu z kiszonym ogórkiem, cebulką, czerwoną papryką oraz wędzoną kiełbasą a wszystko to oplecione i zasmażone w cieniutkich plasterkach boczku.Pyszny i bardzo treściwy obiad. Polecam! Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 1 ogórek kiszony 1 cebula (użyłam pół(...)ziemniakami, kaszą lub kluskami i ulubioną surówką*** *** SMACZNEGO *** Do tego dania polecam pyszną surówkę z kiszonej kapusty: Surówka z kiszonej kapusty i papryki       Artykuł Wiejskie roladki schabowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kotlet schabowy w sosie z zielonym pieprzem z puree z batatów 175

eksperymentować w kuchni używając nieznanych nam jeszcze produktów. Tym razem padło na bataty, czyli słodkie ziemniaki, które przygotowałam pierwszy raz tworząc z nich puree do obiadu. Tak powstał kotlet schabowy w sosie z zielonym pieprzem z puree z batatów i z surówką z białej kapusty . Składniki: mięso w sosie: - 600 g schabu - 1 opakowanie Winiary Pomysł na... Kotleciki schabowe

Kuchnia co dnia
Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie 138

Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie Rozgrzewające danie na zimowe wieczory!  Gwarantowana satysfakcja i ocieplenie :) Składniki: 4 świeże kotlety schabowe 1 kg kapusty kiszonej  500 ml wina Riesling z Alzacji 2 łyżki smalcu gęsiego  1 łyżka miodu sól i pieprz  2 liście laurowe kilka ziaren jałowca  czerwony pieprz do przyozdobienia

Wino Francja Kuchnia
Placek po węgiersku 250

Było pysznie, co sam przyznał. Więc skoro smakowało komuś kto twierdzi że jest to kiepskie danie, będzie smakowało i Wam. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowyschabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz – 1 cebula – pół

nietylkopasta.pl
Krakowska parzona 487

peklowania 2-3 doby. Po tym czasie należy mięsko rozdrobnić. A więc mięsko klasy 1 mamy już gotowe, jedyne co trzeba zrobić to zmiękczyć je. Wykonujemy to tłuczkiem do schabowych. 2 kg zmiękczamy natomiast 1 kg pozostawiamy w postaci kostki. Mięso zmiękczamy uderzając kilka razy każdy kawałek ale bez przesady to nie schabowe :) Mięso kl.2 mielimy na sitku fi.8

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
szybkowar-z fasoli Jaś gulasz... 176

ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, cukier 2 łyżki, kostka rosołowa 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebulka 2 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, kotlety schabowe 5 sztuk, majeranek 3 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, ocet jabłkowy 3 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku fasolę Jaś namoczyć w zimnej wodzie na całą noc, wodę(...)wsypać cukier, kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i gotować w szybkowarze 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, ząbki czosnku z mięsem schabowym pokrojonym na kosteczki do mięsa dodać ugotowaną fasolę, wywaru wlać tyle aby powstał sos, zagotować do smaku dodać majeranek, paprykę ostrą, ocet jabłkowy, cukier do smaku, przyprawę w płynie, gotować

W Mojej Kuchni Lubię
KOTLET SCHABOWY W PRZEPYSZNEJ PANIERCE 125

Dzisiaj kolejna odsłona kotleta schabowego z panierem własnej pomysłowości.Chrupiąca skorupka i soczysty wewnątrz kotlecik. kotlety schabowe ser parmezan starty bułka tarta  natka pietruszki vegeta sól pieprz szczypta pieprzu kajeńskiego jajka do obtoczenia kotleta czosnek zioła prowansalskie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety rozbijamy,solimy i pieprzymy.Jaja roztrzepujemy w miseczce.Przygotowujemy panierkę:wszystkie składniki sypkie ,posiekano drobno natkę pietruszki,mieszamy ze sobą w misce.Kotlety maczamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Smażona kania 130

Kotlety smażone w stylu schabowego z bardzo smacznych grzybów, jakimi są kanie. Smażona kania świetnie zastępuje na talerzu obiadowym kotlet mięsny.  Kania to grzyb jadalny, który pojawia się w naszych lasach u schyłku lata i na początku jesieni, można go znaleźć zazwyczaj w trawie na skraju lasu graniczącego z łąką. Jeśli nie jesteśmy grzybiarzami i nie mamy potrzebnej wiedzy(...)gatunkach grzybów to najlepiej grzyby kupować u sprawdzonych sprzedawców, gdyż wiele gatunków grzybów jadalnych ma podobnie wyglądające odpowiedniki trujące. Kanię zrobiłam w panierce podobnej do schabowego, ale grzyby przez chwilę moczyłam w roztrzepanym jajku z mlekiem. Moczenie sprawiło, że kotleciki w środku były soczyste, a z wierzchu chrupiące. Musicie koniecznie spróbować takich pysznych kotletów w wersji wegetariańskiej. Składniki

Kuchcik gotuje
Pień schabowy z grzybami 157

Pień schabowy z grzybami Pyszne pieńki schabowe na różne okazje oraz Święta Bożego Narodzenia Przepis zaczerpnięty z ruskiej strony. Składniki: na 2 osoby  schab b/k - 300 g  Omlet grzybowy:  pieczarki - 250 g  cebula - 1 szt.  jajka - 2 szt. natka pietruszki - 1 pęczek  mąka - 2 łyżki  vegeta  sól i pieprz  tłuszcz

Kuchnia Danusi
Kotlety schabowe zapiekane z selerem 154

postacią. Najczęściej przygotowuję go na niedzielny obiad, jednak niejednokrotnie wieprzowina gości u mnie na stole także w środku tygodnia. Dzieje się tak tym bardziej wtedy, gdy przepis na przygotowanie schabowego w niecodzienny sposób jest proste i szybkie do wykonania. Schab zapiekany z selerem to coś innego, niespotykanego i niesamowicie smacznego. Połączenia mięsa i ananasa okazało się genialne. Z powodzeniem więc(...)danie to można podać na wszelkiego rodzaju okazje i przyjęcia . Smacznego! Składniki: 5 wieprzowych kotletów schabowych słoik selera konserwowego w słoiku 5 plastrów ananasa w puszce 5 plastrów żółtego sera "Mońki" 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu mąka do panierowania kotletów sól pieprz  tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Kotlety delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej

Pobite gary Barbary
SCHABOWE W KEFIRZE 838

Schabowe idealne kotlety z tradycją :)  Dziś zapraszam na schabowe marynowane w kefirze i cebuli.  Mięso jest delikatne i soczyste.  Polecam każdemu.  SKŁADNIKI na ok 12 sztuk: 1 kg schabu bez kości Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 3 jajka 50 ml mleka Olej do smażenia np. rzepakowy Marynata 3 cebule 500 ml kefiru 2 łyżki

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania