schabowy - 3219 przepisów (strona:151/215)

Kotlety ryżowe 163

wodzie ryżu dodajemy majeranek, kurkumę lub inne ulubione przyprawy. Lepimy kulki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron, najlepiej na tym samym oleju co kotlety schabowe. Do ryżowych kulek najlepiej pasuje duszona kapustka lub surówka. Smacznego

prawdziwe jedzenie
Zimowa duszona marchewka słoikowa 520

dobre szybko się kończy , ale puki co jeszcze coś zrobię , a może nawet kilka cośiów . Dzisiejszy coś , to marchewka duszona . Taka marchewka jest po prostu świetna , jako dodatek do schabowego , kiedy mamy ogień w domu i nie ma czasu na pracochłonne przygotowania . Warto machnąć parę takich słoiczków w wolniejszej chwili . Polecam naprawdę fajna i zdrowa ciepła przystawka " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
RAFEX- testowanie produktów 138

mięs, * chilli grys * przyprawa zbójnicka * ziele angielskie * kurkuma * pieprz cytrynowy * cebula prażona * przyprawa do placków ziemniaczanych * rozmaryn * american chicken * przyprawa do sałatek * przyprawa do kurczaka bez soli * przyprawa do schabowych * przyprawa soczysty schaboszczak * przyprawa korzenna do śledzi * karahi chicken masala * tikka masala * przyprawa arabska * przyprawa do ziemniaków. Koniec więc pisania zabieram się czym prędzej do próbowania

Pobite gary Barbary
Bruschetta po polsku, czyli schabowy w sałatce na grzance podany. 205

pełnowymiarowy obiad dla naszej rodzinki. Syn dostał więc cały kotlet, a my swój zagospodarowaliśmy na pyszne grzanki. Pysznie, lekko, kolorowo i sycąco. Składniki: 2 kajzerki 1 duży kotlet schabowy  mieszanka ziołowa do grilla mix sałat garść pomidorów koktajlowych kilka piór czerwonej cebuli 1/3 papryki czerwonej vinaigrette ziołowy Przygotowanie: Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone kajzerki opiekamy w tosterze

Kuchnia po mojemu
Piersi kurczaka z buraczkami 167

nieskomplikowany obiad. Takie danie będzie świetnie smakować z ryżem lub kaszą. Pewnie większość z Was stwierdzi, że jest to zwyczajne danie, ale... na pewno o wiele zdrowsze niż tradycyjny schabowy :) Śmietanę możecie zastąpić jogurtem, tylko wtedy dodajcie go do przestudzonego sosu.  Składniki na 2-3 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) 2 buraki (średniej wielkości

Ugotować
Schabowe Roladki z Chrzanem z Imbirem 189

przyjdzie głodne ze szkoły. Na talerzyku rozmrażały się dwa plastry schabu. Najprościej i najszybciej mogłabym usmażyć kotlety, ale ostatnio były, bardzo lubimy, ale nie chcę aby się nam znudziły. Schabowe inaczej ? A może, a może całkiem inaczej? Coś całkiem innego? Zerknęłam na moją mini spiżarkę słoiczków ETERNO i oświeciło mnie. Mój wzrok przykuł nasz ulubiony Chrzan z Imbirem. Poważnie, wyżeramy

Blondynka Gotuje
Dyniowe roladki schabowe w pomidorach 234

Zrolowane kotlety schabowe, a w nich puree z pieczonej dyni hokkaido. Wszystko duszone w aromatycznym, tymiankowym sosie pomidorowym. Polecam na obiad :) 4 plastry schabu 400g dyni Hokkaido 1 ząbek czosnku parę gałązek tymianku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz czarny oliwa z oliwek SOS: 4 pomidory 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 30% szczypta cukru sól pieprz czarny Cząstki dyni ugotować

https:KKuchniaMniam
Kieszonki ze schabu z pieczarkami, porem i rzodkiewką 142

dodatkiem soli, pieprzu, dwóch papryk i odrobiną maggi (smażymy do czasu aż soki odparują). Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Roztłuczone schabowe rozłożyć na deseczce. Na każdym plastrze rozłożyć warstwę farszu i posypać startym serem. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Jajka roztrzepać widelcem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowane

Nie tylko w kuchni
Wyniki konkursu z sosami Folwark 166

wyniki prezentują się w sposób następujący: Główna nagroda, a więc I miejsce w konkursie i kosz z produktami Folwark przypadł w udziale Pani Wiolecie Szczepańskiej za przepis na "Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce" (Zdjęcie i przepis autorstwa Pani Wiolety Szczepańskiej)  II miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Małgorzata Wróblewska za przepis na "Pitę z kurczakiem

Słodkie okruszki
Schab faszerowany podgrzybkami 211

układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego!   The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kanie faszerowane kaszą orkiszową i pomidorami 136

miałam wrażenie że ktoś z nieba je rozsiewał. Prawdziwy dywan z kani. Część ususzyłam w całości, potem pomoczę je w mleku i będą jak świeże. Część usmażyłam jak schabowe, część włożyłam do octu a te małe, nierozwinięte nadziałam. Zakupiłam ostatnio kaszę orkiszową i właśnie nią nadziałam nasze kapelusiki. Zapraszam na pyszną potrawę. Kanie faszerowane kaszą orkiszową i pomidorami. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Idealny sos do wszystkiego - pitos 109

Przepis na ten sos dostałam od Pani Ewy z pracy. Miał fantastycznie smakować zapiekany ze schabem, jednak ja fanką schabowych nie jestem i dla mnie lepszy był z polędwiczką czy z samym ryżem. Jest genialny, dlatego musicie koniecznie go zrobić. Składniki : * kg pieczarek * 2 czerwone papryki * 5 średnich cebul * przecier pomidorowy * ketchup pikantny * kostka masła * chili, pieprz i sól * 250ml

Magiczne Życie Marty
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 152

brakuje mi pomysłu na obiad idę w te najprostsze rozwiązania jak kotlety schabowe, mielone czy schab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka

Aga w kuchni
Krokiety z farszem mięsnym 129

koniec smarujemy jajkiem i zalepiamy . Tak przygotowanego krokieta maczamy w jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju , na złoty kolor – procedura jak przy kotlecie schabowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podajemy z zupami krem lub jako samodzielne danie z dipem czosnkowym . Smacznego

Ogrodnik w podróży