schabowe - 3359 przepisów (strona:132/224)

Sałatka ziemniaczana 120

Sałatka, która może być podawana w dwóch wersjach: bez dodatku kiełbasy jako danie obiadowe z soczystym, gorącym, klasycznym schabowym lub z dodatkiem kiełbasy swojskiej, jako sałatka na różne okazje. Obie wersje są pyszne 👌😋 Składniki: -kilka ziemniaków ( u mnie to było 700 g ) -400 g swojskiej kiełbasy -ogórki konserwowe ( 450 g ) -2 ząbki czosnku -posiekany koperek -sól, pieprz do smaku Ziemniaki

Kulinarne przemyslenia
Pieczeń rzymska z jajkiem 138

piekarnika i pieczemy przez około 50 minut *** *** Pieczeń można jeść na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę. U mnie pieczeń została podana jako przekąska razem z roladą schabową – PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ SCHAB Z PIEKARNIKA – WĘDLINA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Szynka prasowana -parzona Sous Vide 167

g/kg -praska -cyrkulator -duży garnek lub lodówka turystyczna do parzenia -worki i pakowaczka próżniowa Wykonanie: Kupione mięsko poddajemy klasyfikacji staramy się wyciąć wszystkie błonki. Teraz uplastyczniamy tłuczkiem do schabowych ale bez przesady. Dodajemy peklosól pakujemy w próżnię i odkładamy do  lodówki w temp.4-6 st. na 3 dni. Po tym czasie wyjmujemy mięsko z próżni i dokładnie wyrabiamy kawałki mają

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schab w sosie porowym 129

doprawienia sosu: 1 płaska łyżeczka tymianku, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku 2-3 gałązki świeżej natki pietruszki do oprószenia dania   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na schabowe duszone w sosie porowym: Schab umyć, osuszyć. Delikatnie rozbić tłuczkiem (ale nie cienko!). Mięso doprawić do smaku z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej

Kulinarne Przeboje
NUGGETSY Z SELERA Z DIPEM KOPERKOWYM 176

przygotowanie nie sprawi kłopotów nawet osobom, które z gotowaniem nie mają wiele wspólnego.  Zaczynamy od ugotowania plastrów selera, które następnie doprawiamy do smaku i panierujemy jak tradycyjnego schabowego - w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano i podajemy z sosem koperkowo-czosnkowym oraz opcjonalnie także ziemniaczanym puree. Najchętniej przygotowuję to danie, wykorzystując seler pozostały po ugotowaniu bulionu

cool and minty
Roladki schabowe z pieczarkami na parze 139

wieprzowego ok. 1/2 kg pieczarek 1/2 pora 1 opakowanie mrożonych brokułów 1/2 opakowanie mrożonej fasolki 1 jogurt naturalny pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe z pieczarkami na parze

czarrna od kuchni
Żołądki w sosie chrzanowym 131

dodatkiem musztardy – tutaj znajdziecie przepis na żołądki w sosie musztardowo-chrzanowym . Podroby kocham od dziecka, uważam, że to pyszna alternatywa dla wszechobecnych grillowanych kurczaków czy już znudzonych kotletów schabowych czy mielonych. Żołądki zawierają bardzo dużo białka, co będzie istotne na pewno dla osób aktywnych. Jeżeli nigdy nie próbowaliście, szczerze Was zachęcam, w tej wersji, z kaszą smakują wyśmienicie. Podaje

Kuchnia Bazylii
Kotlety mielone z mięsa wołowego 124

Lubicie kotlety mielone? Dla mnie to smak dzieciństwa, choć chyba zawsze wolałam schabowe. Moja rodzina przepada za koletami mielonymi, dlatego często goszczą w naszym menu. Staram się jednak je urozmaicać dodając do nich co raz to inne, różne dodatki. Na moim blogu znajdziecie przepisy m.in.: na kotlety mielone z groszkiem , mielone z selerem , kotlety mielone z ziołami . Również mięso wybieram

Dorota Smakuje
Surówka z pora i jabłka 294

Surówka z pora i jabłka – to pyszna surówka do obiadu, która nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak schabowy, czy kotlet de volaille, a także do panierowanej ryby. Dzięki dodatkowi jabłka jest nieco słodka, więc na pewno przypadnie do gustu zwłaszcza tym osobom, które jak ja uwielbiają słodkie surówki, jak np. tarta marchewka z jabłkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mój

Kulinarne Przeboje
Schabowe pomidorowe i Liebster Award :) 101

Taki niedawno zjadłem obiad :) Składniki : - 4 kotlety schabowe, - 2 jajka, - czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego, - bazylia suszona, - czosnek granulowany, - sól, pieprz, - olej do smażenia. Panierka : - bułka tarta, - suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką. Wykonanie : Kotlety rozbić. Jajka rozbełtać z koncentratem i przyprawami. Bułkę tartą wymieszać z pomidorami. Każdy kotlet przygotować w klasyczny sposób czyli maczać w pomidorowych jajkach i panierować

Przepisy Mikołaja
Kotlety zapiekane z zieloną fasolką 75

Szybkie, smaczne i kolorowe, a do tego w miarę zdrowe danie. Składniki : - 6 - 8 cienkich kotletów schabowych, - 450 g fasolki szparagowej ( użyłem mrożonej ) - 200 g pomidorków koktajlowych, - łyżka oleju, - sól, pieprz, - oregano, - 1/2 szklanki bulionu, - 4 plastry żółtego sera, - natka pietruszki. Wykonanie : Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kotlety posypać oregano i pieprzem. Usmażyć na oleju z każdej strony

Przepisy Mikołaja
Kotlety z boczniaków 166

Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnym kotletem schabowym to zachęcam do przygotowania jego wegetariańskiej wersji. Kotlety z boczniaków są błyskawiczne do przyrządzenia i niesamowicie smaczne. Miękkie w środku, soczyste i bardzo aromatyczne. Składniki na 2 porcje: 250 g boczników 2 średniej wielkości jajka 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki bułki tartej olej do smażenia pieprz z chilli sól Boczniaki umyć

Ugotować
Kluski śląskie – jak zrobić? 217

zapewne kojarzy z dzieciństwem. Przygotowywane są na bazie ugotowanych ziemniaków oraz mąki ziemniaczanej. Receptur na przygotowanie klusek śląskich jest wiele, podobnie jak szkół przygotowywania rosołu , mielonych czy kotletów schabowych . Słyszałam, że na Śląsku do ciasta w ogóle nie dodaje się jajka, u mnie zaś na Mazowszu, owszem. Jestem ciekawa jak u Was robi się to danie. Według mnie kluski śląskie

Kuchnia Bazylii
PIECZONY UDZIEC Z KURCZAKA 146

niedzielę zazwyczaj w polskich domach jest rosół i schabowe. My tym razem nie poszliśmy w niedzielną klasykę i na obiad był kurczak. Udziec z delikatnej cytrynowej marynacie idealnie skomponował się z kurkumą, czosnkiem, tymiankiem i papryką. Kurczak wyszedł miękki, soczysty a skórka chrupiąca. Taką jak lubię. Składniki: 10 udźców z kurczaka sól pieprz pół łyżeczki kurkumy 3/4 łyżeczki papryki słodkiej

Kuchnia w oparach