Dzisiaj zapraszam Was na kolejny przepis na lato , który jest wspomnieniem dzieciństwa czyli pieczone ziemniaki i groszek z ziołowym tzatziki. Będąc na wakacjach u rodziny na
codojedzeniaS ezon bikini już się zbliża, więc przepis na lekką sałatkę, aby wyglądać niczym modelki na okładce Vogue’a, może się przydać! ;) Oczywiście to żart, ale
Food SquareSzynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje
Wino Francja KuchniaLetnia sałatka na niedzielę to praktyczny posiłek zwłaszcza, kiedy doskwiera upał. Takiego maja to ja w Szwecji jeszcze nigdy nie uświadczyłam! Dzień w dzień mamy minimum
codojedzeniaCzasami mam ochotę zjeść coś zielonego, kolorowego a zarazem pożywnego. Robię sobie wtedy sałatkę z kawałkami kurczaka. Lubię sosy, dressingi, czasami taką sałatkę polewam oliwą z
MojaQchnia.plPołączenie jeżyn z serem feta i arbuzem ? Dlaczego nie. Zapewniamy, sprawdza się. Składniki 1/4 niedużego arbuza 1 szklanka jeżyn sałata lodowa 100 g sera feta listki
R'n'G KitchenSałatka z ryżem i warzywami. Ma taki plus, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Bardzo prosta w wykonaniu. Ryż możemy ugotować wcześniej, dodajemy warzywa i
Apetyt na ZieloneSkładniki 400 g woda 400 g ocet jabłkowy tu 80 g cukier 20 g sól 4 g czarny pieprz ziarna 4 g nasiona kolendry ziarna
w mojej kuchniSk ładniki solank a 100 g woda 100 g ocet szampana tu 25 g cukier 7,5 g koper 5 g só l plus 1-2
w mojej kuchniSałatka do obiadu/grilla to niby prosta sprawa, a z doświadczenia swojego i znajomych wiem, że czasem może być sprawą problematyczną
Kolorowy PrzepisownikNa piknik potrzebujemy kilku produktów Hańderek . kabanosy grillowe Hańderek kiełbaski grillowe Hańderek karkówka pieczona Hańderek ponadto; ogórek sałata rukola młode listki buraczków ćwikłowych rzeżucha ogrodowa
Gotowanie jest łatwePrzepis na tę sałatkę znany jest od dawna. Ja dopiero pierwszy raz ją robiłam. Smaczna i szybka w przygotowaniu. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniNiedawno na rynku pojawiły się listki musztardowca. Są idealnym uzupełnienie do miksu sałat, dodatkiem do dań na ciepło, czy po prostu piękną ozdobą na talerzu. Co
Kulinarne przygody Gatity1 awokado, sok z limonki, jajka ugotowane na twardo, zielone szparagi, olej rzepakowy, sól, cukier, Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ
królestwo garów