Sos winegret jest jednym z najpopularniejszych oraz najłatwiejszych sosów sałatkowych. Nadaje on sałatkom wyrazistości swoim winnym smakiem. Ten sos możecie przygotować zarówno na bazie oliwy z
Kuchnia BazyliiSałatka z kurczakiem i boczkiem jest jedną z moich ulubionych sałatek – doskonała na obiad, ale także na przyjęcia. Sycąca, posiadająca najlepsze składniki, jakie można sobie
Kuchnia BazyliiCoraz więcej młodych warzyw na straganach, chętnie po nie sięgamy by urozmaicić nimi nasze menu po zimie. Uwielbiam surówkę z młodą kapustą i jak tylko pojawia
Z Majeczką w kuchniSzynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje
Wino Francja KuchniaSezon spotkań rodzinnych , nawet tych niespodziewanych, oficjalnie się rozpoczął. Maj przywitał nas piękną aurą, która sprzyja rodzinnym i przyjacielskim pogaduchom na świeżym powietrzu. Stanowczo odradzam długie
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 15-20 dag twardego sera żółtego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 6 jaj 4 ogórki kiszone 2 małe cebule 1 mała puszka kukurydzy
Wanilia i KardamonJedna z najpopularniejszych na świecie, a według Gordona Ramsaya najlepsza letnia sałatka. U nas w wersji z pieczonymi ziemniakami, groszkiem i fasolką. Czas: 40 minut Poziom
Niedzielny kucharzDziś surówka nadzwyczajna, pyszna, zdrowa, pobudzająca trawienie, polecam gorąco. Ja dodałam tutaj śmietany 12 % kwaśnej i to jest sens tej surówki, nie zmieniajcie na jogurt bo
Moje Małe CzarowanieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: opakowanie mieszanki sałat (u mnie z roszponką) - 140 g
JejKuchniaDo misy Buddy możesz wrzucić wszystko, byle były to warzywa, kasze i generalnie wegetariańskie składniki. Powinno być kolorowo. Smacznie jest zawsze. Buddha bowl to micha pełna
Niedzielny kucharzSezon na sałatki z zielonymi szparagami uważam za otwarty! Szczerze powiedziawszy to od kiedy pojawiają się pierwsze zielone szparagi. Goszczą one na naszym stole bardzo często
Kulinarne przygody GatitySkładniki: połowa główki sałaty masłowej kilka pomidorów suszonych w oleju ( u mnie 7 kawałków) 100 g oliwek zielonych ewentualnie ser mozzarella olej z pomidorów Przygotowanie: Oliwki
Proste Potrawyskładniki: 12 szt. pomidorków koktajlowych 12 szt. mini kulek mozzarella 12 szt. listków bazylii lub więcej ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Na szpatułki nabijamy kuleczkę mozzarelli
Domowy Smak JedzeniaSałatka, która stała się przebojem na rodzinnych przyjęciach. Dlaczego? Bo jest pełna aromatów i różnych smaków – słona feta, słodka gruszka, ostra musztarda, aromatyczne, suszone pomidory
Eat me! Fit me!