Składniki: 500 g marchewki 2 łyżki oliwy 3 łyżki płynnego miodu sól i pieprz łyżeczka suszonego tymianku Przygotowanie: Marchewkę umyj, obierz, pokrój w słupki, przełóż do miski Dodaj miód, oliwę, sól, pieprz i tymianek, a następnie dokładnie wymieszaj marchewki w tej marynacie Piekarnik rozgrzej do stopni Marchewki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia Wstaw ją do piekarnika i piecz przez około 30 minut, aż marchew będzie miękka Smacznego! czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.