sałatki ze szpinakiem - 1860 przepisów (strona:87/124)

Sałata z rukolą i mozzarelkami 125

jako samodzielne danie czy do zabrania do pracy. Dzięki zieleninie i pestkom, doskonale chrupie. Oczywiście, możecie nie ograniczać się przy jej przyrządzaniu do rukoli i sałaty lodowej, ale użyć szpinaku, roszponki czy miksu sałat. Ja wprost uwielbiam podprażone na suchej patelni różnego rodzaju nasiona dodawane do sałaty. Mozzarelki użyte do sałaty jak i pomidory pochodzą ze straganu z greckimi specjałami(...)łyżek soku z pomarańczy Wykonanie Sałatę i rukolę myjemy. Sałatę drzemy na strzępki i z rukolą wrzucamy do miski. Dodajemy mozzarellę. Pomidory kroimy na paski i wrzucamy do sałatki. Na nagrzaną patelnię wrzucamy pestki i chwilę je prażymy. Dodajemy do sałatki. Sos Składniki sosu mieszamy, pamiętając, aby oliwę dodać na samym końcu. Sałatę polewamy sosem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-z-rukola-i-mozzarelkami/ BosowKuchni

Mieszam w Garnku
Pieczone udka z kurczaka 179

Pieczone udka z kurczaka to bardzo proste, szybkie ale zarazem niesamowicie smaczne danie. Możecie je przygotować na rodzinny niedzielny obiad, będą idealnie komponować się z różnymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOTLETY DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I PŁATKAMI GÓRSKIMI 153

ostudzony szpinakiem,jajkami i PŁATKAMI( nie mielimy i nie gotujemy,maja być surowe ).Doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.Dobrze masę wymieszać.Jesli masa będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej.Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Osaczamy na papierowym ręcznikiem.Podajemy z frytkami lub z chipsami i sałatką z pomidora.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mafalde ze szpinakiem i gorgonzolą 155

mieszając, aż szpinak stracił swoją objętość. Dopiero wtedy przyprawiłem całość niewielką ilością soli i białego mielonego pieprzu. Następnie dodałem na patelnię 150 ml słodkiej śmietany 30% i 150 gram delikatnie pokruszonego sera gorgonzola. Całość podgrzewałem na średnim ogniu, aby ser się rozpuścił, nadmiar płynu odparował, a sos uzyskał pożądaną dość gęstą konsystencję. W międzyczasie przygotowałem prostą sałatkę z pomidorów. Umyte

Wyprawy kulinarne
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 338

fasolkąSalatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosieSałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarelląSałatka z mango i kurczakiemTortilla española de patatasSałatka z ryżem kurczakiem i ananasemSałatka ziemniaczanaMeksykańska sałatka z kurczakiemKlasyczna sałatka jarzynowaSałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronamiWraps z kurczakiemŚledź w oleju z pieczonymi burakamiMarynowany surowy łosoś w przyprawachŚledź w sosie czosnkowymŚledź w oleju z cebuląŚledź w buraczkowej pierzynceWarzywne chiliChili(...)lightBigosKrokiety z pieczarkamiPatatas alioliPieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiemMini pizze na zaczynie poolishPissaladiereRoladki z francuskiego ciasta z łososiemDrożdżowe bułeczki z pieczarkamiDrożdżowe bułeczki z rzodkiewkąSzybka tarta z warzywamiTarta ze szpinakiem i serem pleśniowymFocaccia z oliwkamiPate z wątróbki z dzikaJajka faszerowane pastą łososiowąPasztet z dzikaMasło czosnkowo-ziołowePasztet mięsnyPasta rybna w wersji lightTwarożek zwany bryndząPasta twarożkowa z pstrągiemPate z drobiowych wątróbekPasta

Kulinarne przygody Gatity
Francuska zupa szczawiowa 210

rabarbarze i szpinaku (czyli naszych wiosennych nowalijkach). Szczawian potasu jest substancją antyodżywczą,  ponieważ utrudnia wchłanianie wapnia i magnezu w przewodzie pokarmowym. Ponadto szczawian potasu wiąże się z wapniem, tworząc nierozpuszczalny szczawian wapnia. Dlatego spożywanie szczawiu nie jest wskazane osobom cierpiącym na kamicę nerkową, reumatyzm i artretyzm. Reszta z nas spokojnie może posilić się zupą szczawiową, czy sałatką od czasu

Chilli Czosnek i Oliwa
"Danie inspirowane podróżą " - podsumowanie 4. edycji akcji 152

obecność w jakimś miejscu. Marta, Barbara Maria w kuchni, marcin.mroczko, angelinab520, Hajduczek - bardzo dziękuję Wam za udział i zgłoszone przepisy 😊 Wszystkich zapraszam do zapoznania się z daniami poniżej. Karaibska sałatka z mango i awokado autorka:  Marta  | blog: Codzienne gotowanie Kurczak w marynacie z limonki i pomarańczy autorka:  Marta  | blog: Codzienne gotowanie Jarmuż - przepis Mikołaja(...)kuchni  | blog: Barbara Maria w kuchni Zupa kimchi z grzybami (shimeji, enoki, shitake) autor:  marcin.mroczko  | blog: Facet z przepisem Zupa kimchi z rzodkiewką i szpinakiem autor:  marcin.mroczko  | blog: Facet z przepisem Tom Yum Goong (tajska, słodko-kwaśna zupa z krewetkami) autor:  marcin.mroczko  | blog: Facet z przepisem Panierowane kotlety

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z kurkami, pomidorami i mozzarellą 139

wersji z sałatką. Pan mąż lubi brać tartę do pracy, odgrzewać ją i nęcić zapachem nosy współpracowników. A ta, w wersji z grzybami pachnie doskonale Jeśli nie macie czasu lub ochoty, na robienie ciasta kruchego, możecie użyć gotowego ciasta francuskiego. Zamiast kurek, sprawdzą się każde grzyby, łącznie z naszymi pieczarkami. Tak w ogóle, to planowałam tartę ze szpinakiem i byłam

Mieszam w Garnku
Sałatka z sosem balsamicznym 170

warstwami: 1. Szpinak. 2. Rukola. 3. Przekrojone na pół pomidorki. 4. Pokrojone mniej więcej w paski prosciutto. 5. Przekrojone na pół oliwki. 6. Skropić oliwą ( do oliwy wcisnąć czosnek, dodać pieprz, odrobinę soli i wymieszać ) - można zrobić z połowy porcji, którą podałam, ponieważ mi trochę zostalo. 7. Oprószyć serem. 8. Polać delikatnie sosem balsamicznym. Jako dodatek do sałatki można podać

W kuchni u Moniki
Chłodnik świeży szpinak z maliną 249

To że wrzesień się rozpoczął nie oznacza że jest już zimno! Świeży szpinak dostępny niemal w każdym markecie oraz Polskie maliny to składniki bazowe naszego wrześniowego

Kuchnia PROzdrowotna
Makaron w sosie ze świeżego szpinaku 211

Mamy wiosnę to i odnośnie jedzenia nasuwa nam się tylko jedno określenie: ŚWIEŻOŚĆ. Dania z makaronem cieszą się dużą popularnością ze względu na szybkość ich przygotowania

Kuchnia PROzdrowotna
Spaghetti ze szpinakiem, włoskim serkiem i pomidorkami 144

się przenieść trochę wiosennych smaków do dzisiejszego obiadu.  Od niedawna stałam się fanką białego serka typu włoskiego - jest niezwykle delikatny i smaczny. Uwielbiam jako dodatek na kanapki, do sałatek czy zapiekanek. Ale przyznam, że zdarza mi się go podjadać bez niczego.  Jest taaaaaki pyszny! Tym razem użyłam go do dzisiejszej pasty. Bardzo rzadko jadam potrawy w których główną(...)efekty możecie zobaczyć na zdjęciach😄 Mam nadzieję, że narobiłam Wam smaka i wypróbujecie ten przepis! Składniki: 1 większa lub 2 mniejsze porcje 90 g makaronu spaghetti* 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1/3 opakowania serka typu włoskiego** 2 ząbki szosnku łyżka masła łyżeczka oleju rzepakowego odrobina mleka/jogurtu odrobina soku z cytryny sól, pieprz, oregano * u mnie bezglutenowy, kukurydziany ** może być też mozzarella

Kuchnia Ellie
Sałatka tatarska 326

Dziś trochę bardziej się trzeba będzie napracować :) ale też będzie smaczniej :). Zawita sos podobny do tatarskiego ale jak zawsze w wersji lekkiej bez majonezu. Zarumienione połówki

Kuchnia PROzdrowotna
Czy figi są zdrowe? Jak je jeść? Prosta sałatka z figami i jarmużem. 131

pleśniowy). Ja proponuję je w towarzystwie borówek, jarmużu i orzechów włoskich, polane cytrynowym, orzeźwiającym dressingiem. Składniki (1-2 porcje): 30 g jarmużu (większa garść) - może być też młody szpinak, rukola czy roszponka 30 g orzechów włoskich 50 g borówek amerykańskich 2 figi sos: 1 łyżka oleju nierafinowanego 1/2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 1. Na dnie talerza/miski ułóż(...)skórką). 2. Posyp borówkami i orzechami. 3. Przygotuj sos - składniki wymieszaj dokładnie łyżeczką lub w małym słoiczku. W razie potrzeby modyfikuj ilość miodu i soku z cytryny. 4. Polej sałatkę. Smacznego! Energia (całość) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 509 kcal 7,5 g 28,7 g 60 g 8,8 g GDA - % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej (2000 kcal

Powiedz dietom nie
BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE WRAPY Z MIGDAŁOWYM SOSEM "MAJONEZOWYM", CUKINIĄ, GUACAMOLE, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 154

sałatki lub sos do burgera, kanapki, tortilli, chapati, itp.  Najważniejsze w tym daniu są jednak walory odżywcze. Naleśniki z komosy ryżowej to źródło pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, wielu składników mineralnych i witamin. Migdały i słonecznik, będące składnikiem sosu "majonezowego", stanowią źródło witamin z grupy B, witaminy E, błonnika, potasu, magnezu, wapnia, itd. Jeśli dodać do tego szpinak bogaty

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania