czasie dodaj śmietankę, parmezan, szpinak i chili, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez 2 – 3 minuty. Ponownie włóż kurczaka do patelni, podsmażoną skórką do góry i gotuj całość przez 10-15 minut, aż kurczak przestanie być różowy w środku a ziemniaki zmiękną. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj natychmiast najlepiej z lekką sałatką. Smacznego! English version Braised(...)minutes, until chicken and potatoes are cooked through. Season with salt and pepper to taste Serve immediately with fresh salad. Enjoy! Artykuł Kurczak duszony z młodymi ziemniakami i szpinakiem / Braised chicken with baby potatoes and spinach pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyNie lubiany w dzieciństwie, kojarzony tylko i wyłącznie z lekiem na anemię szpinak wraca do łask niczym bumerang. Obecnie świeże liście szpinaku są dostępne w wielu
Kuchnia PROzdrowotnaprzekąski. Zebrałam dla Was w jednym wpisie najsmakowitsze propozycje z bloga, które z powodzeniem sprawdzą się podczas wizyty gości Podzieliłam przepisy na kilka kategorii: przekąski, na ciepło, na słodko, sałatki oraz sosy. Mam nadzieję, że znajdziecie coś pysznego dla siebie! Będzie mi bardzo miło, kiedy po skorzystaniu z przepisu, wrócicie na bloga i dacie znać, jak smakowało! Smacznego i dobrej(...)pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych
Kuchnia BazyliiSzczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zostały Ci szparagi w niewielkiej ilości? Na zupę czy na sałatkę nie wystarczą? Zrób zatem szparagi zapiekane z jajkiem i innymi dodatkami, np.... The post Szparagi
Eksperymentalnie.comdodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Placuszki z kukurydzy z ziołami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona
Moja smaczna kuchniaPIWNYM SUSHI MAKI Z AWOKADO I WĘDZONYM ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KAPUSTY I OLIWEK CHIPSY Z JARMUŻU TOFU MARYNOWANE TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU KRUCHE BABECZKI Z GRZYBAMI OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWĄ PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI MUSZLE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY GUACAMOLE MIĘTOLADA LIKIER
W kuchni Karmel-itkiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 2-3 większe garści świeżego szpinaku, 2 średnie cukinie
JejKuchniaDobrodziejstwo maja polega na tym że świeże warzywa na straganach są i żal byłoby z nich nie skrzystać. Szparagi, botwinka, świeże zioła, rabarbar, szpinak czy szczaw
Moje Małe Czarowanieszpinak z jagodami i dodatkiem nabiału - rewelacja. Przygotowanie tego typu posiłków, idealnie nadaje się do tego, by zmiksować sobie wiele nielubianych warzyw i owoców dodając sobie siły, witamin i samego zdrowia. Do pracy warto zakupić lunch boksy, przynajmniej jeden do ciepłych posiłków i jeden do zimnych dań. Ułatwi nam to życie. Fajnym rozwiązaniem jest też zakup prostych słoików na sałatki(...)markę zawsze będę polecać z czystym sumieniem. Za jakość niezmienną od wielu lat! I za smak. Marka Almette wypuściła właśnie na rynek dwa nowe smaki: Almette ze szpinakiem - puszysty, lekko czosnkowy, przełamany smakiem świeżego szpinaku. Połączenie, które sama często stosuje w kuchni, bo szpinak i czosnek to kompozycja idealnie się uzupełniająca. Aromatyczna i zapraszająca, by jej skosztować. Drugi smak
Poezja Smaków - blog kulinarnyszoku, że kurki były duszone w słodkim winie. Bardzo dobre połączenie, którego totalnie się nie spodziewałam. Do tego uwielbiane przeze mnie kiełki. Wspaniała kompozycja. Rolada z indyka nadziewana szpinakiem z sosem serowym. Mięsko miękkie i soczyste. Sos serowy bardzo delikatny, aksamitny. Porcje były dosyć spore. Miałam dużą trudność, aby zjeść wszystko pomimo tego, że danie było bardzo smaczne. Restauracja, stawiająca(...)prostą polską kuchnię, która doskonale przygotowana jest pełna smaków. Bardzo dobra organizacja. Szybkość podania potraw, ich świeżość i smak, profesjonalna obsługa i elegancki minimalistyczny wystrój pierwsza klasa. P. S. Sałatki są tak duże, że doradzam jedną na dwie osoby! Miejsce jak najbardziej polecam czy od okazji czy tak po prostu nadaje się doskonale. Dla osób, które lubią dobrą, polską kuchnię
Karola gotujecudownie się przenikają. 😍 Sałatka z pieczoną gruszką i figami: 2 twarde gruszki np. odmiany Konferencja 4 świeże figi ok. 50 g winogron - różowych i białych, najlepiej bezpestkowych 100 g boczku surowego wędzonego 100 g sera lazur z niebieską pleśnią (może być także Gorgonzola) ok. 50 g orzechów włoskich 1 mix sałat - u mnie mieszanka frisee, szpinak baby, escarola, radicchio, lolo(...)boczku, całość posypujemy grzankami i polewamy resztą dressingu. Gotowe! Jeśli nie użyjecie grzanek to możecie po prostu podgrzać kawałek bagietki w piekarniku i zajadać w ten sposób. 😉 Ta sałatka cudownie łączy słony, słodki, kwaśny i wytrawny smak. Miękkie gruszki z serem lazur, pachnące tymiankiem i miodem lawendowym figi, chrupiący boczek i grzanki... Tyle aromatu, niezwykłych smaków i tekstur. Spróbujcie
Cooking MonsterŚwiatowy Dzień Makaronu już za nami. Nie dane mi było uczcić święta pastafarian własnoręcznie przygotowanym makaronowym przysmakiem, ale... nic straconego. W podwójnej roli - dziennikarza i
Cztery FajeryBardzo prosta sałatka z pieczonym kurczakiem. Świeży sok z pomarańczy dodaje jej lekkiego, cytrusowego smaku.. idealna jesienią i zimą :-) Czas przygotowywania: około 10 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • 200 g mięsa z pieczonego kurczaka • 100 ml soku z pomarańczy (1 sztuka) • 100 g świeżego szpinaku • 50 g dowolnego twardego sera dojrzewającego
AniaGotuje.pl