składników jest makaron pełnoziarnisty Lubella, który jest bardzo zdrowy. Zgodnie z hasłem „1000 pomysłów, jedna Lubella”. Polecam sałatki z makaronem :) Składniki 1szkl makaronu razowego penne Lubella sałatka lodowa pomidorki koktajlowe czerwona papryka czerwona cebula
Kulinarne pyszności Molkipodzielić. Jest lekko pikantny a zarazem słodki dzięki orzechom. Można go dodać tam gdzie dalibyście zwykły ser, mnie najlepiej smakuje z tym chlebkiem czosnkowo-rozmarynowym lub w sałatkach. Składniki: 1 mała czerwona papryka szklanka namoczonych przez noc orzechów nerkowca łyżeczka soli łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżeczki rozmarynu (opcjonalnie) 2 łyżki płatków drożdżowych ½ łyżeczki cebuli granulowanej 1 ½ łyżki oliwy Przygotowanie
PaleoLifemalutkich, no i zlitowałam się...Postanowiłam jeszcze zrobić parę słoików. Tym razem zalewę zrobiłam bardzo łagodną. Wy możecie sobie dodać więcej octu, jeżeli lubicie ostrzejszą. Sałatka z tartą cukinią i papryką Składniki: -3 duże cukinie -papryka żółta -papryka czerwona -główka czosnku Zalewa: -na 4 szklanki przegotowanej wody 1/2 szklanki octu 10%, 1/2 cukru, 1 łyżka soli Cukinię dokładnie
Kulinarne przemysleniaSzynką Chłopa? czemu nie. Wędliny Hańderek nadają się do takich rzeczy znakomicie. Polecam karmelizowanie wędlin, to proste a smak wynagrodzi oczekiwanie na taką sałatkę. 1 op tortellini 250g 1 papryka czerwona pół cebuli garść oliwek czarnych garść sałaty (rukola i roszponka) garść łuskanego słonecznika 5 plastrów szynki chłopa Hańderek 3-4 łyżeczki miodu oliwa sól pieprz(...)ładny kolor, skarmelizowane plastry układamy na dużej tacy by wyschły i się nie posklejały. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę oliwki na plasterki, sałaty lekko skubiemy palcami, dodajemy wystudzone tortellini, słonecznik prażymy na suchej patelni aż zacznie podskakiwać. szynkę kroimy lub rwiemy do sałatki na kawałeczki. Sałatkę doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz oliwą. wierzch sałatki posypujemy
Gotowanie jest łatweProsta i szybka do zrobienia sałatka zupki chińskie ogórki zielone papryka kukurydza konserwowa groszek konserwowy polędwica drobiowa majonez Makaron [ z zupek chińskich] pokruszyć.Ogórki,paprykę i polędwicę pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Dodać przyprawy z zupek chińskich,majonez i wymieszać.Odstawić do lodówki na min. 2 godziny,aby makaron zmiękł
Moje domowe kucharzenieokoło centymetra. Położyć na rozgrzanej patelni, delikatnie wbić do środka jajka, smażyć pod przykryciem na małym ogniu aż białko na wierzchu się zetnie. Popruszyć sola, pieprzem i papryką wg uznania. Podawać z sałatką z zieleniny. Szczególnie polecam salatkę z rukwii wodnej z dressingiem miodowo - balsamicznym. Smacznego
Codzienne GotowaniePysznie, lekko, kolorowo i sycąco. Składniki: 2 kajzerki 1 duży kotlet schabowy mieszanka ziołowa do grilla mix sałat garść pomidorów koktajlowych kilka piór czerwonej cebuli 1/3 papryki czerwonej vinaigrette ziołowy Przygotowanie: Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone kajzerki opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Rozbitego kotleta ze schabu środkowego przyprawionego jak na grilla - grillujemy na patelni posmarowanej oliwą. Dosłownie
Kuchnia po mojemuPrzepis na tę sałatkę dostałam kiedyś od mojej siostry. Robiłam ją wiele razy od tamtej pory. Jest to sałatka, do której zawsze wracam. Składniki: 1 kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cebula, słoik ogórków konserwowych, mała śmietana 18%, 4 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki ketchupu, przyprawa do gyrosa, 550g piersi z kurczaka, 4 łyżki oliwy(...)kolejną warstwę . Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę pekińską pokroić, lekko posolić i wymieszać. Wyłożyć na cebulę. Dodać drugą połowę sosu. Papryki, umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Wyłożyć na wierzch . Sałatka prezentuję się tak jak na zdjęciu poniżej: Może się wydawać, że jest za mało sosu. Jednak po wymieszaniu wcale go mało nie ma, widać
W kuchni u Monikimorzem i tamtejszym zdobyczom. Nie był to czas na świeże ryby, stąd też zaopatrzyłem się w kilka gatunków wędzonych. Do tej sałatki można wykorzystać każdą wędzoną rybę. Ja wykorzystałem karmazyna. Składniki: opakowanie sałat (rukola, cykoria) 1 papryka czerwona 2 ogórki zielone wędzona ryba (karmazyn, ale może być inna) koperek Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Rybę dzielimy na kawałki. Koperek
tojestpyszne.blogspot.comogórków z przyprawą do grilla , tradycyjne kiszone ogórki, na korniszony w koncentracie oraz dżem z ogórka i melona . Dziś mam dla Was przepis na charakterną sałatkę z ogórków z dodatkiem papryki oraz sproszkowanego chilli. Składniki: 4 kg ogórków, 3 czerwone papryki, główka czosnku, 6 łyżek soli. Ogórki umyć i pokroić w słupki. Papryki
Z miłości do słodkościCzas zrobić zapasy na zimę, by chociaż trochę stały się wspomnieniem lata. Dzisiaj polecam przepis na sałatkę z ogórkiem selerem i papryką. Robiona pierwszy raz przeze mnie, ale wypróbowałam i polecam. SKŁADNIKI : 2 kg. ogórków 2 czerwone duże papryki 1 duży seler 4 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki soli Zalewa: 3 szklanki wody 2 niepełne szklanki octu 2 niepełne szklanki
W kuchennym oknie EwyLubczyk od zawsze rósł w naszym ogrodzie. Zazwyczaj dodajemy go do rosołu lub innych zup jarzynowych, ale w naszej kuchni ma on szersze zastosowanie. Dodaję go do sałatki z pomidorów lub z papryki, do mięsa duszonego w warzywnym sosie, do wiosennych, ziołowych sosów i oczywiście do klopsów. Lubię zapach świeżego lubczyku, ale teraz w środku zimy z powodzeniem zastępuję
Rozpustne gotowaniegotowania. Wśród różnorodnych przepisów znajdziemy m.in.: Focaccia, Ribollita, Carpaccio, pizza z kozim serem rukolą i gruszkami, risotto z orzechami włoskimi i czosnkiem, Gnocchi z gorgonzolą, sałatka z zapiekanych pomidorów i papryki, miodownik z orzeszkami piniowymi, tiramisu, babeczki z figami i ricottą i wiele inne. Zdecydowanie polecam, na pewno wykorzystacie nie jeden przepis ! Więcej informacji: twarda oprawa ilość stron
noteskulinarnyfigapełnoziarniste Piernik z odrobiną marchewki INNE: Makowiec <3 Keks 1 <3 Keks 2 Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćlekko pikantna za sprawą oliwy z oliwek aromatyzowanej chilli, czerwonym pieprzem i liśćmi laurowymi. Tym przepisem otwieram sezon na kolorowe i lekkie menu na wiosnę! Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami, papryką, rzodkiewkami i jajkiem w dressingu miodowo-musztardowym Składniki: 2 garście świeżej rukoli 1/3 brokuła, podzielonego na różyczki, ugotowane w osolonym wrzątku 1 jajko ugotowane na twardo 1/2 małej
Moja smaczna kuchnia