kompotach.Najprostszy sposób na zjedzenie papai to obrać owoc ze skórki, wydrążyć łyżką nasiona, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i/lub miodem lub przygotować ekspresową, pyszną sałatkę z cukinii i fety z miodowo-musztardowym dresingiem na bazie oleju z awokado. Czas przygotowania:15 minutPorcje: 4 Składniki:1 papaja,2 zielone cukinie
SzczyptaSmaQwiadomo, że wedle polskiej tradycji gości nawet niezapowiedzianych nie można wypuścić z domu bez poczęstunku. Także idąc tym tokiem myślenia pierwsze pomysłowe żarówki zaświeciły się na ekspresową sałatkę z kurczakiem,rukolą, fetą i pomidorkami koktajlowymi i bagietkowe kanapki z delikatną pastą z jajka na twardo i awokado, ale, że jesienną, wieczorną porą nie wypada podać również czegoś na ciepło danie
Symfonia Smakówkulinarne cuda.Oto garść przepisów z poprzedniego sezonu: frittata: szparagi, papryka, szparagi z sezamem, frittata ze szpinakiem, sałatka: szparagi szpinak i mozzarella, ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili. A tym sezonie zapraszam na nowe pomysły ze szparagami w roli głównej. Tagliatelle ze szparagami Składniki: Pęczek zielonych szparagów 1/2 szalotki 1 duża łyżka
Kulinarne przygody GatityFrittata: szparagi, papryka Szparagi gotowane na parze Szparagi z sezamem Tagliatelle ze szparagami Wiosenna sałatka ze szparagami i musztardowym winegretem Sałatka: szparagi szpinak i mozzarella Ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili Zielona pizza ze szparagami Tarta z zielonymi szparagami
Kulinarne przygody GatityKolejna sałatka tym razem ulubione smaki mojego brata ;) Sałatka z kurczaka z prażonymi ziarnami słonecznika oczywiście prażone na oleju rzepakowym ponieważ Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego są one bardzo ważne w diecie osób najmłodszych, dorosłych oraz starszych. Każdy ludzki organizm potrzebuje ich do sprawnego oraz zdrowego funkcjonowania. Składniki: 2 liście kapusty pekińskiej(...)będzie surowy.Jajko gotujemy na twardoKapustę pekińska, cebulę oraz ogórka kroimy drobno, dodajemy kukurydze oraz majonez i przyprawiamy do smaku.Pomidor, jajko kroimy w plastry. Ser Feta w grubsza kostkęNa plackach tortilli układamy sałatkę z kapusty, następnie kurczaka i pomidor, jajka oraz fetę...Na koniec posypujemy oliwkami. Tortille zawijamy
NaKońcuJęzykaWitam Was i zapraszam na pyszną sałatkę , tym razem z tortellini , serem feta oraz szynką. Idealna na wszelkie imprezy,przyjęcia , spotkania z rodziną ale również jako drugie śniadanie do pracy jak i kolację. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo(...)miło ❤ ❤ Sałatka 300 g dowolnych pierożków tortellini 20 dag szynki np. drobiowej 1 papryka czerwona 150 g sera feta 1 łyżka drobno posiekanej natki Sól i pieprz do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu pikantnego PRZYGOTOWANIE: Pierożki tortellini gotuję w osolonej wodzie według instrukcji. Szynkę kroję w kostkę. Ser feta odcedzamy
Gotowanie Patkikroimy w kostkę. Serek doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy tortille, na serek wykładamy pokrojoną paprykę. Zawijamy, okręcamy w folię aluminiową i przechowujemy w lodówce. Sałatka z pieczonej dyni mała dynia hokkaido olej rozmaryn feta ocet balsamiczny miód sól, pieprz Dynię dzielimy na półksiężyce, smarujemy oliwą wymieszaną z rozmarynem(...)Pieczemy w 180 stopniach ok 15-30 minut (aż będzie miękka, ale nie rozpadająca się). Studzimy. Kroimy w kostkę. Ten etap można zrobić wieczorem, resztę sałatki najlepiej przygotować rano. Do pudełeczka wkładamy dynię, posypujemy fetą. Z 3 łyżek oleju, łyżki octu i pół łyżeczki miodu i odrobiną przypraw, przygotowujemy sos, którym polewamy dynię z fetą. Sos jogurtowy To nic innego
Czerwona PorzeczkaSałatka najlepiej smakuje, kiedy ryż wymiesza się z pozostałymi składnikami i schłodzi. Niestety walory estetyczne znacznie tracą na tym zabiegu, stąd to przekłamane zdjęcie powyżej ;). Przedstawiam dwie propozycje podania, ale niezależnie od tego, to danie nadaje się na obiad. Naprawdę można się najeść, mimo braku mięsa. Składniki: - 140 g fety - 2 garści fasolki szparagowej - 2 szklanki ugotowanej cieciorki/z puszki(...)pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w drobną kostkę, rozgrzej 3 łyżki oleju na patelni. W misce wymieszaj pomidora, fasolkę, cieciorkę, pokruszoną fetę i pesto wymieszane z 2 łyżkami oleju. Całość dopraw solą, pieprzem, papryką słodką i chili cayenne. Sałatkę włóż do lodówki. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć bazylię, paprykę słodką, chili cayenne i czosnek staropolski. Po chwili dodaj cebulę i podsmażaj
Corner With Recipesustach. Koniecznie musicie spróbować! Składniki : * 2 pomidory * brzoskwinia * pół kostki fety * koperek * łyżka oliwy z oliwek * łyżka soku brzoskwiniowego * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Pomidory i brzoskwinie pokroić w ósemki. Z pomidorów usunąć miąższ. Fetę pokroić w paski. Składniki sałatki ułożyć na talerzu. Sok i oliwę połączyć z pieprzem. Polać sałatkę, posypać koperkiem
Magiczne Życie Martyłyżki oliwy z pomidorów + 1 łyżka oleju z dodatkiem bazylii. Przygotowanie: Sałatę myję, osuszam i kroję. Pomidory i oliwki osączam z zalewy. Fetę kroję w kostkę, oliwki w krążki, pomidory na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki mieszam z oliwą z pomidorów oraz olejem smakowym
JejKuchniachemią zapakowaną w coś co wygląda jak warzywo, z tym, że nie pachnie i nie smakuje. Mam dla Was super propozycję na przepyszną sałatkę z moim ulubionym serem halloumi, plastrami ogórka, oliwkami, kukurydzą, serem feta i sezonowym, dostępnym teraz bez problemu, bobem! Całość uwieńczona jest najlepszym jaki jadłam dressingiem na bazie masła migdałowego! Chyba nie muszę Was przekonywać(...)uzyskania charakterystycznych śladów grillowania. Oliwki kroję na pół, fetę w kostkę natomiast ogórka obieram obieraczką do jarzyn tworząc długie plastry. Na talerzu układam porwaną sałatę i plastry ogórka. Całość posypuję pokrojonymi oliwkami, kukurydzą, obranym bobem i pokrojoną fetą. Układam kawałki sera halloumi. Składniki dressingu dokładnie mieszam do połączenia i polewam nim sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego, Klaudia. Kochani! Zapraszam
Mango Papajatalerze, nie dość, że jest pięknie, to i bardzo zdrowo. Na blogu znajdziecie także inne przepisy z czerwonymi pomarańczami: sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy sałatka z czerwonymi pomarańczami i fetą szybkie tarty z czerwona pomarańczą pomarańczowy koktajl oczyszczający czerwony koktajl owocowy koktajl: jogurt naturalny kukurydza i czerwone pomarańcze szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami Sałatka
Kulinarne przygody Gatitykroimy w paseczki i pieczemy w piekarniku aż stanie się chrupiąca. • Na talerzu układamy sałatę, polewamy ją sosem czosnkowym. Na sosie układamy kurczaka, oliwki, kruszymy ser feta. Pomidory układamy dookoła talerza. Sałatkę posypujemy grzankami i upieczonymi paseczkami szynki parmeńskiej
KUCHNIA POLSKAjogurtu, fety i rzodkiewek - idealny do mięsa, ryb, grilla i sałatek. Znowu namiętnie i do wszystkiego przygotowuję dipy. Czy to mięso z grilla, czy pieczony kurczak, sałatka albo pieczona ryba - nie może się obyć bez czosnkowego sosiku na zimno. Ostatnio króluje w nich ser typu feta. Tłusty czy nietłusty, jaki akurat wpadnie w ręce. Dipy są idealnie słone
Kraina Tysiąca Smakówmyślą o tym że stworzę jakąś sałatkę. Buraczek jak najbardziej nadaje się na takie lekkie sałatki na zielonym "podkładzie". Doskonale komponuje się innymi składnikami. składniki: 1 gaść listków szpinaku 1 mały czerwony buraczek ugotowany lub upieczony 1 garść pestek dyni 50 g fety 1-2 łyżki sosu balsamicznego Składniki na jedną(...)porcję. Na talerzu ułożyć listki szpinaku. Buraczka obrać i pokroić w pół plastry, ułożyć na szpinaku. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Na buraczka rozkruszyć ser feta. Całość posypać uprażonymi pestkami. Sałatkę skropić sosem balsamicznym i podawać
Monia miesza i gotuje