zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla siebie! Jak zapamiętacie kończący się rok? Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicyBrokułowo-jajeczna sałatka z majonezemBruschetta z cukinią i hokkaidoBukiet sałat z brokułami i jajkiemChrupiąca ciabatta z pesto rossoChrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim seremChrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwąChrupiąca sałatka z białej kapusty(...)czerwoną cebuląTarta z ciasta francuskiego z cukinią Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinamiTarta z cukinią, brokułami i sezamemTarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebuląZielone babeczki z pecorinoZielona soczewica w pomidorach pelatiZiemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołamiZiołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni
Moja smaczna kuchniaBrokuły i ser feta do tej pory łączyłam na zimno, w sałatce. Tym razem postanowiłam wypróbować ten duet na ciepło. Uwielbiam brokuły pod każdą postacią, więc miałam pewność, że będzie mi smakowało. Składniki: 1 brokuł 150 g. sera feta 100 g. żółtego sera Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2- 3 ząbki czosnku sól, pieprz
Agusiowe smakołykisałatek zwłaszcza tych z dodatkiem owoców. Słodko kwaśne owoce przełamują słony smak sera. Sałatki z halloumi to moja domowa specjalność. Uwielbiam mieszać go z brokułami . Podaję go do pęczaku z dżemem borówkowym . Latem przyrządzam sałatkę z truskawek i ziół i grillowanego halloumi. Halloumi można smażyć lub grillować. Ser ma wtedy zrumienioną skórkę, a w środku jest mięciutki. W miarę
codojedzeniawiecie, że cukier dodany do wody w której gotujemy brokuł zapewni nam ładny zielony kolor. To ciekawostka o której dowiedziałam się po wszystkim i mój brokuł nie jest piękny i zielony. Ale sałatka tak samo pyszna. Składniki: - 1/2 brokuła - 125 gram ryżu basmati - 10 pomidorków koktajlowych - 5 jajek przepiórczych - 200 gram szynki - świeża natka pietruszki - 2 łyżki majonezu
Życie zaczyna się w kuchniwiecie, że cukier dodany do wody w której gotujemy brokuł zapewni nam ładny zielony kolor. To ciekawostka o której dowiedziałam się po wszystkim i mój brokuł nie jest piękny i zielony. Ale sałatka tak samo pyszna. Składniki: - 1/2 brokuła - 125 gram ryżu basmati - 10 pomidorków koktajlowych - 5 jajek przepiórczych - 200 gram szynki - świeża natka pietruszki - 2 łyżki majonezu
Życie zaczyna się w kuchnioliwek pół brokuła pietruszka ew. ser feta, lazur, inne :) Wykonanie: Do miski wsypujemy ciecierzycę, pokrojone oliwki i pomidor. Ugotowany na chrupko brokuł rozdzielamy na cząstki i wraz z rukolą dodajemy do pozostałych składników. Skrapiamy oliwą, mieszamy i sałatka jest gotowa :) Możecie dodać ser, który wzbogaci smak. Smacznego
Taste Of My Daynajczęściej jemy na śniadanie. Dzisiaj przedstawiam najlepsze przepisy na dania z jajek także na obiad, kolację czy wyjątkowe okazje. Proste, kolorowe i bardzo smaczne! Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Jajko sadzone na grzance z bobem Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana(...)padano Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem
Moja smaczna kuchniaroli głównej dziś panuje brokuł w towarzystwie kurczaka, sera pleśniowego.. zresztą sami zobaczcie co znajduje się w tej sałatce w składnikach :) Według mnie jedna z lepszych sałatek jakie jadłam. Idealnie komponuje się z sosem czosnkowym. Na zdjęciu jest większa porcja - podwoiłam wszystkie składniki prócz suszonych pomidorów. Składniki ; 2 brokuły pierś z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów 1 opakowanie
Garnkowe fanaberieDzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę warstwową z kurczakiem i sosem czosnkowym. Do tego brokuł, kukurydza, czerwona fasolka, jajka i pieczarki marynowane. Przepis na dużą porcję :)) Miłego dnia :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy duży słoik pieczarek marynowanych 3 filety z kurczaka 6 jajek 1,5 brokuła sól pieprz Sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu
kruche babeczkijabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Pieczona dynia
Moja smaczna kuchniawodzie z odrobiną kwasku cytrynowego lub sokiem cytrynowym (nie straci koloru). Paprykę kroimy w sporą kostkę, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, makaron i brokuł. Jogurt łączymy z majonezem, wyciskamy czosnek, doprawiamy i dodajemy poszatkowany koperek. Sałatkę polewamy sosem i mieszamy dokładnie, po czym wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Gotowe
W poszukiwaniu inspiracjiBrokuły uwielbiam i często jadam głównie w sałatkach. Robiłam już zupę krem z brokuła a teraz dla odmiany normalna zupka z kawałkami warzyw. Do zupy dodałam serek topiony, który bardzo dobrze smakuje z brokułem. składniki: 2 l bulionu drobiowego 4 duże ziemniaki 3 średnie marchewki 1 średni brokuł 200 g serka topionego ( ja dałam emmentaler) Bulion wlać do garnka
Monia miesza i gotujedziś wiadomo, że zielone warzywa zalicza się do grupy warzyw o największej ilości witamin. Dlatego dziś polecam pyszną i odżywczą sałatkę :) Sałatka z zielonych warzyw Składniki: 1 brokuł 200 g brukselki 1 pierś z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa. 3 jajka 1 łyżka majonezu(można zastąpić śmietaną 12%) 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz koperek Sposób wykonania(...)Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z przyprawą. Dodajemy do reszty składników. Sałatkę doprawiamy majonezem, jogurtem, drobno posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem. Smacznego
Smaki NataliiGotuję wodę w dużym płaskim garnku, na garnek nakładam metalowe sitko, na sitko układam umyte i podzielone na części brokuły. I paruję około 10 minut. Wychodzą jędrne i zielone. Stosuje je do wszystkich dań i sałatek. Możecie zauważyć, że łodyżki tez zjadam, tylko wcześniej je obieram. Są pyszne :) Co do mrożenia, tak przygotowane brokuły rozdzielam na porcje, mrożę
Kuchnia z widokiem na ogródPróbowaliście kiedyś czarnego ryżu? Ja odkryłam go dopiero niedawno i zakochałam się w jego smaku. Czarny ryż zawiera w sobie dużo żelaza, błonnika, aminokwasów i witamin
greengoodies