No niestety, od czasu przychodzi chwila, w której stawiam mojego MENSZA przed faktem dokonanym, czyli obiadem bez mięsa ;-) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaChrupiący, świeżutki Czyli jak nie wiele do szczęścia potrzeba ;-) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaWiosna nadeszła, piękna pogoda, również na talerzu. Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaRzadko robię sałatki, ale w końcu musiałam podjąć się tego wyzwania. Prostka i smaczna sałatka krabowa, którą każdy wykona bez jakiegokolwiek problemu. :) Składniki: 1 paczka paluszków
Truskawkowa Fiestadekoracji deserów. Przekąski sprawdzają się idealnie jako przystawki i służą jako pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb i serów oraz sporządzania sosów. Są również wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów, ciast
Sama słodycz i szczypta chiliZiemniaki – 50 dag Seler korzeń – 50 dag Majonez – 250 ml Szczypiorek – 1 lyżka Sól Cukier Cytryna Ziemniaki i seler obrać, opłukać i ugotować. Pokroić w
Camilla w kuchniSeler korzeń – 50 dag Jabłka – 30 dag Majonez –250 ml Sól Cukier Cytryna Szczypiorek Selery obrać, umyć, ugotować, ostudzić, pokroić w słupki. Jabłka obrać i także
Camilla w kuchniKsamil jak i Sarandzie. Jednak zauważyłam, że praktycznie w każdym miejscu jest identyczne menu: owoce morze, makarony, drób/wieprzowina, zupy (zawsze trzy rodzaje: z kurczaka, rybna i warzywna) i sałatki. Nie dane mi było spróbować dań kuchni regionalnej, ponieważ po prostu nie było ich w żadnym menu. Ale udało mi się zrobić kilka zdjęć tego co jadłam w Albanii
Kolejny blog o gotowaniuNormal 0 21 Marchewka – 4-5 szt Pietruszka – 3 szt Seler –1/2 szt Jabłka – 2 szt Jajka –5 szt Cebulka marynowana – 3-4 łyżki Majonez
Camilla w kuchniNormal 0 21 Jajka – 10 szt Kukurydza – 1 op Groszek – 1 op Szynka drobiowa – 15 dag Majonez Sól Pieprz Normal 0 21 Jajka ugotować, ostudzić
Camilla w kuchnizastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych. Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów
Pause Gotowanie!Gdy mamy w lodowce pare składników a czujemy lekki głód i nie wiadomo co z tym zrobić podpowiadam- sałatkę :) Czytaj więcej »
Pasja tworzenia· pomidor · ogórek zielony · rzodkiewki · Pieprz kolorowy · sól Warzywa umyć. Pomidory pokroić w plastry, ogórki można fantazyjnie ponacinać, pokroić w plasterki tak by było 12 szt
Camilla w kuchniposolić, pocukrować lub zakwasić kwaskiem cytrynowym) i zalać dynię w słoikach. Słoiki zakręcić przykrywkami, pasteryzować przez 10 minut. Dynia wspaniale nadaje się do wykorzystania w okresie zimowym do sałatek owocowych, warzywnych i do mięs
Tradycyjna Kuchniawarzywa suszone i gotować ok. 20 minut. Wlać śmietankę rozrobioną z mąką, dodać przyprawy i gotować jeszcze 5 minut lub do zgęstnienia. Podawać kiszeniaki z sosem grzybowo-warzywnym i sałatką z gotowanych buraczków lub ćwikłą z chrzanem. Zaznaczam, że kiszona kapusta w takich
Kuchnia Prezydentowej