 sałatka ze swieżej cukini 251
sałatka ze swieżej cukini 251Chrupiący, świeżutki Czyli jak nie wiele do szczęścia potrzeba ;-) Czytaj więcej »
Pasja tworzenia Wiosenna sałatka z kaczymi jajami i kiełkami 211
Wiosenna sałatka z kaczymi jajami i kiełkami 211Wiosna nadeszła, piękna pogoda, również na talerzu. Czytaj więcej »
Pasja tworzenia Sałatka krabowa 223
Sałatka krabowa 223Rzadko robię sałatki, ale w końcu musiałam podjąć się tego wyzwania. Prostka i smaczna sałatka krabowa, którą każdy wykona bez jakiegokolwiek problemu. :) Składniki: 1 paczka paluszków
Truskawkowa Fiesta Testowanie Eterno. 213
Testowanie Eterno. 213dekoracji deserów. Przekąski sprawdzają się idealnie jako przystawki i służą jako pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb i serów oraz sporządzania sosów. Są również wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów, ciast
Sama słodycz i szczypta chili Sałatka ziemniaczano – selerowa 230
Sałatka ziemniaczano – selerowa 230Ziemniaki – 50 dag Seler korzeń – 50 dag Majonez – 250 ml Szczypiorek – 1 lyżka Sól Cukier Cytryna Ziemniaki i seler obrać, opłukać i ugotować. Pokroić w
Camilla w kuchni Sałatka selerowa 196
Sałatka selerowa 196Seler korzeń – 50 dag Jabłka – 30 dag Majonez –250 ml Sól Cukier Cytryna Szczypiorek Selery obrać, umyć, ugotować, ostudzić, pokroić w słupki. Jabłka obrać i także
Camilla w kuchni Wakacje w Albanii - Ksamil, Saranda i Butrint 302
Wakacje w Albanii - Ksamil, Saranda i Butrint 302Ksamil jak i Sarandzie. Jednak zauważyłam, że praktycznie w każdym miejscu jest identyczne menu: owoce morze, makarony, drób/wieprzowina, zupy (zawsze trzy rodzaje: z kurczaka, rybna i warzywna) i sałatki. Nie dane mi było spróbować dań kuchni regionalnej, ponieważ po prostu nie było ich w żadnym menu. Ale udało mi się zrobić kilka zdjęć tego co jadłam w Albanii
Kolejny blog o gotowaniu Sałatka jarzynowa z marynowaną cebulką 177
Sałatka jarzynowa z marynowaną cebulką 177Normal 0 21 Marchewka – 4-5 szt Pietruszka – 3 szt Seler –1/2 szt Jabłka – 2 szt Jajka –5 szt Cebulka marynowana – 3-4 łyżki Majonez
Camilla w kuchni Sałatka Anety 198
Sałatka Anety 198Normal 0 21 Jajka – 10 szt Kukurydza – 1 op Groszek – 1 op Szynka drobiowa – 15 dag Majonez Sól Pieprz Normal 0 21 Jajka ugotować, ostudzić
Camilla w kuchni Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 458
Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 458zastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych. Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów
Pause Gotowanie! Letnia sałatka z niczego 221
Letnia sałatka z niczego 221Gdy mamy w lodowce pare składników a czujemy lekki głód i nie wiadomo co z tym zrobić podpowiadam- sałatkę :) Czytaj więcej »
Pasja tworzenia Warzywny zegar 188
Warzywny zegar 188· pomidor · ogórek zielony · rzodkiewki · Pieprz kolorowy · sól Warzywa umyć. Pomidory pokroić w plastry, ogórki można fantazyjnie ponacinać, pokroić w plasterki tak by było 12 szt
Camilla w kuchni Konfitura z dyni do słoików na zimę 144
Konfitura z dyni do słoików na zimę 144posolić, pocukrować lub zakwasić kwaskiem cytrynowym) i zalać dynię w słoikach. Słoiki zakręcić przykrywkami, pasteryzować przez 10 minut. Dynia wspaniale nadaje się do wykorzystania w okresie zimowym do sałatek owocowych, warzywnych i do mięs
Tradycyjna Kuchnia Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście 261
Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście 261warzywa suszone i gotować ok. 20 minut. Wlać śmietankę rozrobioną z mąką, dodać przyprawy i gotować jeszcze 5 minut lub do zgęstnienia. Podawać kiszeniaki z sosem grzybowo-warzywnym i sałatką z gotowanych buraczków lub ćwikłą z chrzanem. Zaznaczam, że kiszona kapusta w takich
Kuchnia Prezydentowej Chrupiąca sałatka z warzywami, wędliną i serem 240
Chrupiąca sałatka z warzywami, wędliną i serem 240sałatek najchętniej wybieram sałatę lodową. Jest chrupiąca i świetnie smakuje skropiona oliwą z oliwek lub z dodatkiem pokruszonej fety. Zobaczcie także inne sałatki i surówki Chrupiąca sałatka z warzywna z szynką i serem Składniki: główka sałaty lodowej 2 pomidory malinowe 1 mały ogórek zielony 1 czerwona cebula 100 g dobrej jakości szynki w plasterkach 100 g sera gouda
Moja smaczna kuchnia