salatki warzywne - 2295 przepisów (strona:33/153)

Ziołowa salsa verde z awokado 196

aromatyczny, pełen witamin dressing świetnie pasuje do sałatek, placuszków warzywnych np. placków z batatów i cukinii , ryb i mięsa a także jako salsa do nachosów. Ziołowa salsa verde z awokado Drukuj Porcje: 200ml Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1/2 awokado 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 fileciki anchois, wypłukane, osuszone i drobno pokrojone (w wersji wegańskiej pomijam

Book of spells
Sałatka z białej rzodkwi,jabłka i granatu 177

Sałatka z rzodkwi to doskonała lekka przekąska np  na podwieczorek lub kolację. O tej porze roku szczególnie polecana,bo dostarcza  naszemu organizmowi dużą dawkę

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z buraczków,awokado i granatu 208

Szukając w internecie pomysłu na lekką sałatkę z buraczków znalazłam przepis,który bardzo mnie zainteresował.  Sałatkę zrobiłam,okazała się wyjątkowo smaczna,winno-słodka,idealna względem

Kolorowa kuchnia Elki
Krajalnica spiralna do warzyw i owoców :) 199

końcowy pokrojonych warzyw z zastosowaniem poszczególnych ostrzy  Podsumowanie Krajalnica spiralna Brava marki Delimano to fantastyczne urządzenie, które sprawdzi się w każdej kuchni. Wraz z nim przygotujesz zdrowe, warzywne posiłki - sałatki, makarony, surówki i wiele innych cudownych dań. Ponad to takim sposobem możesz zachęcić innych do zjadania warzyw! Nie wszyscy, niestety są miłośnikami zieleniny, świeżych roślin. Z krajalnicą spiralną

Zdrowie na języku :P
Kwiat z jajek i sałatki owocowo – warzywnej dla dzieci babci Basi 163

NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. To pomysł dla małego niejadka – kwiat z jajek i sałatki owocowo warzywnej . W taki dekoracyjny sposób możemy zachęcić niejadka do spożycia posiłku w święta Wielkanocne i nie tylko Wersja 1. Wersja 2. Jajka marynowane w zalewie buraczkowej babci Basi ( patrz przepis

Pysznosci Babci Basi
Sałatka z anchois, rukolą 171

Na ciepłe dni, dla osób, które lubią rybki powinna przypaść do gustu :-) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Sumak 169

cierpki. Kolor: czerwonobrunatny, burgundowy. Zastosowanie w kuchni: irańskiej, libańskiej, syryjskiej, tureckiej, sycylijskiej. Do jakich dań? - humus - surowa cebula - pizza - dania z soczewicą - jaja po libańsku (wkrótce na blogu) - sałatki - dania warzywne - falafel - szybki dip: jogurt naturalny + zioła + sumak - zatar (2 łyżki drobno posiekanego tymianku + 2 łyżki prażonego sezamu + 2 łyżeczki sumaku + ½ łyżeczki soli). To dziwne, ale ciekawe uczucie jeść

Qlinarnie i Qlinarnie
Deser chia z sorbetem malinowym + mini relacja z warsztatów 155

nich uczestniczyły, były bardzo miłymi i wyrozumiałymi osobami. Zaprezentowałam przepis na  zupę tajską , groszkowe falafele w sosie pomidorowym,  szpinakowe kotlety z serem mozzarella , deser chia, gulasz warzywny oraz sałatkę z rukoli i gruszki, którą wkrótce pokażę wam na blogu. Warsztaty nie tylko dla Pań były pewnego rodzaju lekcją, ale też i dla mnie. Wymieniłyśmy się radami, z których

healthy dreams
smażone ziemniaki w mundurkach 143

Czyli warzywa z warzywami ;-) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
kuskus z warzywami 295

No niestety, od czasu przychodzi chwila, w której stawiam mojego MENSZA przed faktem dokonanym, czyli obiadem bez mięsa ;-) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
sałatka ze swieżej cukini 174

Chrupiący, świeżutki Czyli jak nie wiele do szczęścia potrzeba ;-) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Wiosenna sałatka z kaczymi jajami i kiełkami 114

Wiosna nadeszła, piękna pogoda, również na talerzu. Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Sałatka krabowa 164

Rzadko robię sałatki, ale w końcu musiałam podjąć się tego wyzwania. Prostka i smaczna sałatka krabowa, którą każdy wykona bez jakiegokolwiek problemu. :) Składniki: 1 paczka paluszków

Truskawkowa Fiesta
Testowanie Eterno. 167

dekoracji deserów. Przekąski sprawdzają się idealnie jako przystawki i służą jako pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb i serów oraz sporządzania sosów. Są również wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów, ciast

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka ziemniaczano – selerowa 180

Ziemniaki – 50 dag Seler korzeń – 50 dag Majonez – 250  ml Szczypiorek – 1 lyżka Sól Cukier Cytryna Ziemniaki i seler obrać, opłukać i ugotować. Pokroić w

Camilla w kuchni