salatki warzywne - 2295 przepisów (strona:34/153)

Sałatka selerowa 136

Seler korzeń – 50 dag Jabłka – 30 dag Majonez –250 ml Sól Cukier Cytryna Szczypiorek Selery obrać, umyć, ugotować, ostudzić, pokroić w słupki. Jabłka obrać i także

Camilla w kuchni
Wakacje w Albanii - Ksamil, Saranda i Butrint 239

Ksamil jak i Sarandzie. Jednak zauważyłam, że praktycznie w każdym miejscu jest identyczne menu: owoce morze, makarony, drób/wieprzowina, zupy (zawsze trzy rodzaje: z kurczaka, rybna i warzywna) i sałatki. Nie dane mi było spróbować dań kuchni regionalnej, ponieważ po prostu nie było ich w żadnym menu. Ale udało mi się zrobić kilka zdjęć tego co jadłam w Albanii

Kolejny blog o gotowaniu
Sałatka jarzynowa z marynowaną cebulką 131

Normal 0 21 Marchewka – 4-5 szt Pietruszka – 3 szt Seler –1/2  szt Jabłka – 2 szt Jajka –5 szt Cebulka marynowana – 3-4 łyżki Majonez

Camilla w kuchni
Sałatka Anety 144

Normal 0 21 Jajka – 10 szt Kukurydza – 1 op Groszek – 1 op Szynka drobiowa – 15 dag Majonez Sól Pieprz   Normal 0 21 Jajka ugotować, ostudzić

Camilla w kuchni
Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 391

zastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych.  Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów

Pause Gotowanie!
Letnia sałatka z niczego 170

Gdy mamy w lodowce pare składników a czujemy lekki głód i nie wiadomo co z tym zrobić podpowiadam- sałatkę :) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Warzywny zegar 133

· pomidor · ogórek zielony · rzodkiewki · Pieprz kolorowy · sól  Warzywa umyć. Pomidory pokroić w plastry, ogórki można fantazyjnie ponacinać, pokroić w plasterki tak by było 12 szt

Camilla w kuchni
Konfitura z dyni do słoików na zimę 92

posolić, pocukrować lub zakwasić kwaskiem cytrynowym) i zalać dynię w słoikach. Słoiki zakręcić przykrywkami, pasteryzować przez 10 minut. Dynia wspaniale nadaje się do wykorzystania w okresie zimowym do sałatek owocowych, warzywnych i do mięs

Tradycyjna Kuchnia
Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście 196

warzywa suszone i gotować ok. 20 minut. Wlać śmietankę rozrobioną z mąką, dodać przyprawy  i gotować jeszcze 5 minut lub do zgęstnienia. Podawać kiszeniaki z sosem grzybowo-warzywnym i sałatką z gotowanych buraczków lub ćwikłą z chrzanem.                  Zaznaczam, że kiszona kapusta w takich

Kuchnia Prezydentowej
Chrupiąca sałatka z warzywami, wędliną i serem 181

sałatek najchętniej wybieram sałatę lodową. Jest chrupiąca i świetnie smakuje skropiona oliwą z oliwek lub z dodatkiem pokruszonej fety.  Zobaczcie także inne sałatki i surówki Chrupiąca sałatka z warzywna z szynką i serem Składniki: główka sałaty lodowej 2 pomidory malinowe 1 mały ogórek zielony 1 czerwona cebula 100 g dobrej jakości szynki w plasterkach 100 g sera gouda

Moja smaczna kuchnia
Pomidorowe kapeluszniki z kolorową sałatką 161

Jest zima. I to nietypowa, bez specjalnego wyrazu zawieszony mop do podłogi na niebie...brrrrrr! I myślę, że nie jestem jedyna, która nie cierpi tych ponurych

upichcona
Sałatka z brokułem, jajkiem i pomidorem 353

Wiosna zawitała na dobre. W końcu ponad 15 stopni na plusie, więc z miłą chęcią każdy ma ochotę, aby zjeść coś lekkiego i zdrowego. U mnie

Truskawkowa Fiesta
Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal 147

Jako lekki obiad, przystawka lub warzywny dodatek, sałatka do grilla :) Składniki (jedna porcja - zdjęcie):  1 mały (500 g) kalafior 100 g jogurtu naturalnego 1 mały ząbek czosnku 1 mały obrany ogórek kiszony garstka koperku sól Przygotowanie:  Wersja obiadowa/na ciepło: 1. Gotujemy kalafiora (25-30 min w parowarze) 2. W międzyczasie przygotowujemy dip: do jogurtu dodajemy posiekany drobniutko czosnek

Malowane smakiem
Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc 1119

nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Ciasta Ciasteczka ‚jajka sadzone’ Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Bardzo puszysty sernik Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem

Kulinarne Przeboje
Sałatka z kuskusem i cukinią 135

wspaniałym dodatkiem, zarówno do dań obiadowych, jak i do sałatek. Ostatnio upodobałam sobie jednak sałatki. Można je podawać i na zimno i na ciepło. Wraz z różnymi dodatkami, mięsnymi lub wegetariańskimi, będą idealnymi propozycjami na lunch, kolację, czy po prostu zdrową przekąskę w ciągu dnia. Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę, do przygotowania której użyłam pszennej kaszy, czyli kuskusu. Jednym(...)kupić, użyjcie zwykłej zielonej. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na kasze: Zielone ogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą Sałatka z pęczakiem i fetą Pęczak z makaronem warzywnym z marchewki Sałatka z kaszą orkiszową Kuskus z bazylią Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z kuskusem i cukinią Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania