Sałatka z bobem - pomysł na szybki obiad. Pomysły na letni obiad zawsze kojarzą mi się z lekkością, warzywami i świeżością. Latem każdy z nas lubi czuć się lekko, ja stawiam w tym czasie na proste posiłki, nieskomplikowane połączenia i sprawdzone smaki. To, że jestem rybożercą to już wiecie dawno, także chyba kolejny pomysł na rybę -Was nie dziwi(...)ładniejszy kolor i po prostu lepiej smakuje. - sałatka smakuje tez bardzo fajnie na zimno, myślę, że idealnie by pasowała do dań z grilla z drobiu lub do warzywnych przysmaków. - sałatkę robiłam również z dodatkiem podsmażonej drobno pokrojonej cukinii też jest rewelacyjna. Myślę, że równie dobrze sprawdziłby się bakłażan. Smacznego życzy Karola
SMYKWKUCHNIkasze gruboziarniste! Moim zdaniem na do dań na zimno, na przykład sałatek, najlepszy jest bul gur, a na ciepło najlepszy pęczak! Co z kaszy? Tabbouleh (wymowa: tabule), czyli sałatka libańska warzywna podawana na zimno. Z pomidorów i kaszy bulgur z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki. Zamiast
Fleksitarianizm.plspoglądać w kierunku ryb. Wychodzę z założenia, że jak organizm czegoś bardziej potrzebuje tym bardziej się tego domaga. Może właśnie tak jest z tymi rybami. Na dzisiaj polecam sałatkę śledziowo – warzywną na szybko. Polecam. Składniki: 1 opakowanie śledzi solonych w oleju Mieszanka warzywna ze słoika ( ok. 1 l ) 1 czerwona cebula 4 jajka Pieprz Sól opcjonalnie Majonez light Wykonanie(...)około 30 minut w zimnej wodzie. Jajka gotujemy na twardo ( 10 minut ). Mieszankę warzywną przepłukujemy zimną wodą i pozostawiamy na sicie do odsączenia. Cebulę drobno kroimy. Ostudzone jajka kroimy w kostkę, podobnie śledzie. Wszystkie składniki razem łączymy. Dodajemy majonez i pieprz. Mieszamy. Opcjonalnie dodajemy sól. Warto sałatkę pozostawić w lodówce aby smaki się połączyły. Wówczas okazuje się , że dodatkowa sól
Smaki EwyTeraz latem kiedy jest ogromny wybór świeżych warzyw , a większość pochodzi z mojego warzywnika warto przygotować taką sałatkę. P otem jesienią czy zimą , gdy nie ma
Kolorowa kuchnia Elkimięsne na drugi dzień świąt- tym sposobem lodówkę mam pełną i pewnie zjemy to w okolicy czwartku najwcześniej. A jak to zjemy to organizm będzie wołał o lekkie warzywne dania, sałatki i smoothie. Z myślą o takim lekkim, poświątecznym gotowaniu zostawiam Wam dziś przepis na prostą zupę. Jak będziecie mieć przejedzone wszyskie zapasy świąteczne, żurki i mięsiwa to świetną
Cooking for EmilyWszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony. Zaczynamy od przygotowania sałatki , kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę
Kuchnia Pokoleńkapusta pekińska - 50 dag marchewka - 2 szt ogórek zielony krótki -1 szt rzodkiewki -1 pęczek jogurt naturalny - 150 ml ocet winny -1 łyżeczka cukier sól
Camilla w kuchniPyszny aromatyczny tradycyjny kurczak;) Od czasu do robię w domu zwykłego kurczaka z ryżem. Posiłek pewny i sprawdzony więc jak nie mam akurat ochoty na twórcze
Kuchnia Pełna PasjiLubię ten czas gdy trzeba zaprawiać, chociaż jest dużo pracy. Tyle owoców i warzyw czeka na swoją kolej. Cukinia wraca do łask, bardzo jest teraz lubiana
Kuchnia PokoleńWątróbkę jem bardzo często, tak jak paprykę. Aby wszystko było złożone w jedną wyśmienitą i pożywną całość dodałam komosy ryżowej białej. Smak jest wykwintny! Składniki: 100
Truskawkowa FiestaNie masz czasu na przygotowanie jedzenie do pracy? Wolisz kupić coś szybkiego na mieście? Myślałeś/aś kiedyś ile pieniędzy marnujesz na taki sposób żywienia? Nie
365 dni dookoła kuchniNormal 0 21 Ziemniaki – 50 dag Fasola perłowa – 10 dag Cebula - 1 szt Śmietana - 125 ml Musztarda – 3 dag Sól Pieprz Cukier Szczypiorek
Camilla w kuchniNormal 0 21 Ziemniaki – 30 dag Marchew - 15 dag Seler – 10 dag Pietruszka – 10 dag Fasola perłowa – 15 dag Ogórek kiszony – 15 dag Groszek zielony
Camilla w kuchniDawno nie było na blogu przepisu na sałatkę... Najwyższa pora naprawić ten błąd, bo wiosna coraz bliżej, więc pora powoli myśleć o daniach mniej kalorycznych. Tym
Kulinarne przygody GatityDziś mam dla Was przepis na kolejną rewelacyjną sałatkę:) Kolorową, warzywną, chrupiącą, lekką, a zarazem o intensywnym smaku. Całości dopełniają kawałki podprażonych orzechów oraz smażone ziemniaczane kosteczki. Polecam:) około 4-5 średniej wielkości ziemniaków po 1 małej papryce: czerwonej, zielonej i żółtej 1 sałata (strzępiasta, rzymska lub ew. lodowa) 1 ząbek czosnku 4 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki bulionu(...)ocet oraz bulion i miód. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz fileciki anchois. Całość miksujemy na gładką masę. Dolewamy 3 łyżki oliwy i miksujemy jeszcze chwilę. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Wierzch posypujemy kosteczkami ziemniaków oraz uprażonymi orzechami. Źródło: 101 Przepisów Świata Kobiety
Smaki Na Talerzu