salatki warzywne - 2295 przepisów (strona:23/153)

Wegański majonez z orzechów nerkowca 194

więcej, jest zdrowszy niż te kupne w sklepie, jest wegański i jak dla mnie smakuje o wiele lepiej. Jest moim numerem jeden w różnego rodzaju sałatkach. Najlepiej smakuje w sałatce warzywnej, o której napiszę w kolejnym poście. Musicie go spróbować! Ponadto publikowałam już wegański majonez sojowy i dietetyczny a'la majonez z serka wiejskiego , które również warto wypróbować. Składniki: - 220ml

Be Fit Be Strong
SAŁATKA Z PIECZARKAMI 182

Przy sobocie warto zrobić jakąś fajną sałateczkę. U mnie dzisiaj na tapecie sałatka warzywna z pieczarkami. Pycha!   Składniki: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoiczek marynowanych pieczarek DAGOMA 1 por 4 jajka na twardo 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu Wykonanie: Pora kroimy w półplasterki , cebulę w kosteczkę. Do salaterki przekładamy osączony groszek, kukurydzę

Z Majeczką w kuchni
Czy produkty sojowe są zdrowe? 181

żółtej, szeroko uprawianej, która stanowi pierwsze zródło białka roślinnego). Jest ona dalekim krewnym fasoli, stąd nosi nazwę haricot mungo. Z powodzeniem mozna dorzucić ją do wiosennych czy letnich sałatek warzywnych. Bibliografia David Servan-Schreiber Anticancer Dominique Rueff Hormones végétales naturelles aujourd’hui   1,321 total views, 9 views today The post Czy produkty sojowe

MODA NA BIO
Obiad w 30 minut: kotlety drobiowe z kaszą i sałatką warzywną 178

pracochłonne obiady ... Przepis na: sznycle drobiowe Polecam przygotowanie dowolnej kaszy. Ja osobiście preferuje orkiszową, jęczmienną lub durum. Świetnie smakuje podana z odrobiną oliwy. Jako dodatek u mnie najczęściej króluje sałatka warzywna lub ogórek kiszony, ale to już od was zależy (a raczej od wyposażenia waszych spiżarni) Zapraszam do działu PRZETWORY * zdjęcie kaszy zapożyczone ze strony http://www.healthysupplies.co.uk

Tradycyjna Kuchnia
Sylwestrowe przekąski. 156

tylko dania gorące, ale również przekąski ciepłe czy zimne. Zimne przekąski możemy przygotować wcześniej co na na pewno ułatwi życie-proponuję: 1. Talerz rozmaitości 2. Roladki z tortilli 3. Sałatka warzywna  Przygotowujemy kremy do roladek: a) majonez, drobno pokrojony łosoś wędzony, koperek,  pieprz grubo mielony, sałata lodowa pocięta w paski b) tortillę smarujemy serkiem twarogowym z ziołami, dodajemy

Kuchnia Beaty
Kofty jagięce z miętą 185

kofty jagnięce, czyli szaszłyki z mięsa mielonego z młodej baraniny. Mięso jagnięce jest dość specyficzne w smaku, jednak polecam je spróbować, ponieważ jest bardzo smaczne. Kofty podałam z lekką warzywną sałatką i sosem czosnkowym.  Składniki : 500g mielonej jagnięciny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki natki pietruszki 1-2 łyżki mięty 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu

Codzienne Gotowanie
Pasteryzowana marchewka do sałatki 154

Każdy z nas lubi warzywne sałatki, ale pewnie wielu nie lubi przygotowywać do niej tych wszystkich  warzyw. Możemy sobie pomóc , pozbywając się chociaż..marchewki! Nic prostszego, trzeba się tylko zawiziąć w jednym dniu i zorganizować i..napełnić słoiczki marchewką. Wykonanie jest proste. Gotujemy czystą i całą marchewkę, w łupince, w osolonej wodzie. Uważajmy, aby marchewka nie była zbyt

Z Kuchni Do Kuchni
Ziołowy omlet z serem feta 221

nasze cotygodniowe zakupy nie mogą obejść się bez kostki lub dwóch sera feta. To prawda. Uważam, że słony smak tego sera wspaniale wzbogaca prawie każde danie. Dodaję go do sałatek, warzywnych gulaszy, pizzy, zapiekanek, placuszków i makaronów. Zresztą, jeżeli wpiszecie hasło "ser feta" do wyszukiwarki bloga, znajdziecie co najmniej 15 przepisów. Tym razem ser feta dodałam do cieniutkich omletów

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybkie roladki z cukinią 153

zawinąć też coś do przekąszenia? Mistrzem zawijania jest konQbek. Myślę, że jest jedyną osobą ta naszej planecie, która w tortillę jest w stanie zawinąć wszystko. Rybę po grecku. Sałatkę warzywną. Risotto. Leczo. W porównaniu z nim jestem zaledwie początkująca, ale dziś proponuję tortillę w wydaniu też trochę mniej typowym- jako bazę do prostej przekąski, którą śmiało można podać gościom

les mirabelles
Roladki drobiowe 154

Zmieniam    tylko   dodatki i   mam   następne    danie . Roladki faszerowane są idealnym dodatkiem  mięsnym do kasz , ziemniaków lub sałatek warzywnych tak jak na zdjęciu Składniki  8 szt 4  duże  filety drobiowe  30 dkg mięsa mielonego z indyka 2 duże cebule sól , pieprz 1 marchew

Eli Gotowanie
Grillowana karkówka w pikantnej marynacie 186

Następnie mięso wyjmować z marynaty i opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie mięso obracać i smarować pozostałą marynatą. Podawać np. z dodatkiem grillowanych warzyw lub sałatką warzywną

Z miłości do słodkości
JAK RADZIĆ SOBIE Z UPAŁAMI W MIEŚCIE? 228

się. Wilgotne ciało od potu = przyjemne orzeźwienie, choć niekoniecznie komfortowe. Fakt pocenia się bywa dla wielu dość wstydliwy. Jednak przy takich upałach, wstyd warto odsunąć na bok ;) 6. Sałatki warzywne, chłodniki to podstawa!     Tłuste i ciężkie jedzenie nie sprzyja upalnym dniom. Procesy trawienne zabierają nam dużo energii, gdzie i tak jesteśmy już wystarczająco zmęczeni panującymi temperaturami

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z kapusty i papryki 202

Bardzo lubię warzywne sałatki do słoików. Przygotowuję je z sezonowych, świeżych warzyw. Zimą kiedy wybór warzyw jest ograniczony wyciągam sałatkę ze spiżarki i serwuję jako jarzynkę do obiadu.   SKŁADNIKI: (na 9 słoików 1l) 2kg młodej kapusty 1kg czerwonej papryki 500g żółtej papryki 750g marchwi 5 średnich cebul pęczek natki pietruszki zalewa: 4 szklanki octu 4 szklanki oleju

Pyry na Gaz
Sałatka z ogórków w occie do słoików na zimę 692

Kolejna propozycja sałatki warzywnej do słoików. Tym razem w zalewie octowej. Składniki: 4 kg obranych ogórków, ½ litra oleju, ¼ litra octu, ½ kg cebuli białej (może być czerwona), 25 dag marchewki, 25 dag pietruszki, 17 ziaren pieprzu, 17 ziaren ziela angielskiego, 7 goździków, 7 dag soli, 25 dag cukru. Wykonanie: Ocet zagotować z przyprawami i cukrem. W między czasie pietruszkę rozdrobnić blenderem

Tradycyjna Kuchnia
Warzywa grillowane 194

Proponujemy grillowaną sałatkę warzywną, świetny dodatek do dań z grilla. Składniki możemy wybrać dowolnie. My użyliśmy: -fasolkę szparagową i  cukinię -można dodać pokrojoną w słupki marchewkę Fasolkę i marchewkę sparzamy. Cukinię kroimy w grube plastry. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, skrapiamy olejem i delikatnie podsmażamy na patelni. Przekładamy na aluminiową tackę i ustawiamy na grillu. Czas grillowania według uznania

Maminek kulinarny