Obiad bez surówki obiadem straconym. ;-) Zimą, kiedy dostępność warzyw jest ograniczona, mam spory problem z ich komponowaniem. Latem natomiast, kiedy wszystko mam na wyciągnięcie ręki nie
Szefowa kuchniWiosna i lato to najlepszy czas na pyszne surówki. Stragany uginają się od młodych i świeżych warzyw i wtedy też najlepiej smakują. Szczególnie w surówkach i sałatkach. Dzisiaj proponuje Wam surówkę z młodej kapusty z dodatkami. Wcześniej była kapusta gotowana z koperkiem klik. Składniki: 0,5 główki młodej kapusty 0,5 ogórka sałatkowego 5 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka
Ala piecze i gotujeSurówki szybko nam się nudzą, dlatego staramy się wymyślać coraz to nowsze połączenia smaków. Ta okazała się strzałem w dziesiątkę, ale nie ma co ukrywać - dla
Szefowa kuchniMłoda kapusta idealnie nadaje się do pysznych surówek. Tym razem w towarzystwie kukurydzy, oliwek i sosu jogurtowego. Składniki: główka młodej kapusty 2 garście oliwek zielonych puszka
e-PrzepisyKulinarneKalarepkę mogłabym jeść kilogramami, najlepiej obraną, surową, pokrojoną na kawałki. :-) To moja ulubiona zdrowa przekąska. Póki co nie naszła mnie jeszcze ochota by sprawdzać czy lubię
Szefowa kuchniPrzepis na pyszną i szybką surówkę z marchewką, jabłkiem i porem. Idealna do obiadu czy na grilla. Składniki: por 2 średnie marchewki duże jabłko łyżeczka soku
e-PrzepisyKulinarneDzisiaj podwójny przepis, a zarazem pyszny pomysł na obiad. Surówki z młodych i chrupiących warzyw, chyba nie trzeba nikomu zachwalać, natomiast pierś z kurczaka pieczona na
e-PrzepisyKulinarneJako dziecko wybierałam sam groszek, marchewki nie tolerowałam. Obecnie na szczęście mi przeszło i marchewka z groszkiem jest jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu. Składniki
e-PrzepisyKulinarneSezon na młodą kapustę właśnie trwa, więc trzeba to wykorzystać Taka surówka z młodej kapusty jest jedną z moich ulubionych, szkoda, że nie można jej mieć
e-PrzepisyKulinarneKapusta często używana jest w kuchni jednak zwykle biała odmiana. Czerwona kapusta według mnie właśnie najlepiej sprawdza się do wszelkich surówek oraz sałatek podawanych do dań obiadowych. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 duża cebula 2 łyżki octu 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą, a następnie
Symfonia smakowaBardzo lubię buraczki z chrzanem jako dodatek do obiadu czy wędlin. Tym razem smak tradycyjnej ćwikły wzbogaciłam winno-słodkim smakiem jabłek. Pycha! Składniki: 1 kg buraków
e-PrzepisyKulinarneBardzo smaczna surówka, lekka, sałatka doskonale pasująca do dań z grilla i do obiadu. Chrupiąca sałata lodowa z kolorowymi dodatkami, wzbogacona oliwą z oliwek. Pyszna. Ja mogę ją zajadać nawet codziennie. Składniki - główka sałaty lodowej - pomidory 2 szt. - pół czerwonej papryki - ogórki konserwowe 2 małe szt. - zielona cebulka lub szczypiorek - garść zielonych oliwek z papryczką - pomidory suszone w proszku, domowa
Kuchnia z widokiem na ogródregulują poziom cholesterolu. Łyżka t ego oleju zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb, mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu, majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się jeszcze więcej ciekawostek na temat firmy i ich oferty
Z Majeczką w kuchniPyszna, zdrowa surówka do obiadu. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Składniki (ok 4 porcje): pół główki kapusty pekińskiej marchew pół małej cukinii (100 g) pomarańcza
e-PrzepisyKulinarne