sałatka - 51777 przepisów (strona:2873/3452)

Surówka z kalarepy z czarnym sezamem 225

Doceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa . Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode

mojewypiekiinietylko
Surówka z białej kapusty z brokułem 162

 Przepis autorski (mój). Przyznam, że od pewnego czasu - codziennie jadam taką surówkę. Co drugi dzień przyrządzam świeżą porcję i wciąż nie mogę się nią najeść

Di gotuje
Buraczki konserwowe 205

Mam już wypróbowany przepis na buraczki i od kilku lat tak je przygotowuję. Buraczki są w słodko-kwaśnej zalewie co daje im lekko winny smak. 

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z żółtego sera i mandarynek 228

Składniki: 25 dag żółtego sera (gouda) mała puszka mandarynek 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu sól Sposób wykonania: Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Kawałki mandarynek

Qchnia po prostu
Surówka z kapustą i ananasem / Cabbage and pineapple slaw 288

Dziś przedstawiam doskonały pomysł na jesienno-zimowy dodatek do każdego dania głównego. Chrupiąca surówka z kapusty i ananasa wymieszana z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością zasmakuje

karmelowy
Surówka z czerwonej kapusty 140

Smaczna surówka obiadowa z czerwonej kapusty. Składniki: pół główki czerwonej kapusty mały por marchew sok z połowy cytryny 2 łyżki majonezu (lub jogurtu) sól i pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka warstwowa gyros kebab jak zrobić? 204

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs.

Ekspansja smaku
Kapusta zasmażana sałatka do obiadu 183

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs.

Ekspansja smaku
KREM MARCHEWKOWO-IMBIROWY 162

Prosty w przygotowaniu, bardzo delikatny i subtelny w smaku krem marchewkowo- imbirowy – może stanowić lekkie danie lub przystawkę na każdą porę roku! Wybierając jedzenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pasta jajeczna z brokułami 236

Składniki jajka, 6 szt brokuł, 1/2 szt cebula, 1 mała szt majonez, 5 łyżek sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, kroimy w drobną kosteczkę. Brokuł

Gotowanie moimi oczami
Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem 195

Nie lubisz brukselki? No cóż, może jeśli przyrządzisz ją w ten sposób, zmienisz zdanie. W polskiej kuchni brukselkę zwykle przyrządzamy w postaci gotowanej z bułką tartą

Mieszam w Garnku
Surówka z groszkiem i porą 151

Pyszna i prosta surówka z groszkiem i porą zasmakuje całej rodzinie. Robi się ją szybko, dlatego może być zrobiona nawet dla niezapowiedzianych gości. Polecam, nawet na

Gotuję Testuję