Kochani, dziękuję Wam za przemiłe komentarze, za obecność Waszą tutaj, za to, że jesteście. Bardzo proszę o jeszcze
Kuchnia PrezydentowejZ askakująco słodka, przepyszna młoda marchewka zamarynowana między innymi w syropie klonowym, imbirze i czosnku, a następnie upieczona w piekarniku. To doskonały dodatek do letnich obiadów
Smakowity Blog KulinarnyEfektowny dodatek do mięs lub samodzielne, warzywne danie. "Temperówkę" dzięki której mogę robić cukiniowe spaghetti bardzo polubiłam. Dzięki takiemu urządzeniu warzywa są nie tylko smaczne ale
Stare GaryTa surówka jest tak prosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc
Marder&Marder ManufactureMadzia zrobiła mi niespodziankę :) Na mój powrót z pracy zrobiła taki mega wypasiony obiad. To znaczy, żeby nie było, często robi obiady. Ale ten był naprawdę
Marder&Marder ManufactureZastanawiałem się przez kilka chwil czy zamieścić ten przepis. Bo w sumie ty tylko zwykłe buraczki na obiadu, nic wielkiego. Każdy pewnie nawet i bez przepisu
Marder&Marder ManufactureZaplanowaliśmy sobie na obiad pierogi, mieliśmy trochę zamrożonych, od babci. A Madzia wymyśliła, że do tych pierogów zrobi surówkę. Tak, wiem, surówka z kapusty (czy też
Marder&Marder ManufactureStaramy się odciąć od robienia zakupów gotowych produktów spożywczych, na tyle na ile to możliwe. Bo można kupić całkiem niezłą kiszoną kapustę (np. u nas w
Marder&Marder ManufactureWpadłem tu na moment ogarnąć dla was ten przepis. Madzia ogląda teraz Seks w Wielkim Mieście, a ja uciekam na zupę kalafiorową za chwilę. Taka pasta
Marder&Marder ManufactureLato w pełni. Od dawna pogoda nie rozpieszczała nas tak bardzo. Z nieba leje się żar, już od rana czuję w kościach lenistwo. Tak trudno jest
Gotuj z Blue RavenKolejny, cudowny i ... upalny weekend trwa ... :) A Wy być może zastanawiacie się co zjeść, gdy na zewnątrz wysoka temperatura, upał ... Aż ... Jeść się nie chce ... :) Mam
Garniec MagalieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Właśnie zaczął się sezon na kwiaty cukinii, które niestety wciąż są mało popularnym warzywem na naszych stołach. Można je jedynie …
My Blueberry CornerJak zapamiętałam z Polski smak późnej wiosny ? Pamiętam, że s makowała jak świeży, młody ogród warzywny . Smakowała jak małe , młode ziemniaki gotowane ze skórką , okraszone świeżym
Jem więc JestemMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ogórki małosolne – czas, start. Od teraz do końca wakacji możemy się cieszyć lekko ukiszonymi ogórkami. Są dobre do obiadu, … Przeczytaj
My Blueberry Corner