Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne tarteletki z tuńczykiem i kaparami, które dzięki słono-kwaśnemu smakowi, nadadzą im bardziej wyrazistego charakteru. Jeśli wolisz, możesz użyć do
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaKoper włoski należy do tej grupy roślin, których praktycznie każdą część można wykorzystać w kuchni. Z bulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do
MeCooksTą surówkę mogę jeść o każdej porze roku, chrupiąca, aromatyczna, im dłużej stoi, tym jest lepsza. Przechowywana w lodówce może stać do 2 tygodni
Bułka z ChlebemNo to zrobiło się w naszej misce zdrowo, pysznie, pożywnie i odżywczo. Surówka jest mega pyszna i szybko ją zrobicie, potem to już tylko zajadać. Polecam
Moje Małe CzarowanieAustralijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne
FlymetothespoonKoper włoski należy do tej grupy roślin, których praktycznie każdą część można wykorzystać w kuchni. Z bulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do
MeCooksSurówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kapusty włoskiej, marchewki i cebuli to bardzo smaczny dodatek do obiadu czy pieczonych mięs. Dodanie włoskiej kapusty nie jest konieczne
e-PrzepisyKulinarneSurówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka Kapusta to obok ziemniaków najpopularniejsze warzywo w podkarpackiej kuchni. Jednak czerwona kapusta nigdy nie podbiła tych terenów i do dzisiaj
Trzeci talerzMarchewka z groszkiem kojarzy mi się z przedszkolem i stołówką wczesnoszkolną. Takie danie z dzieciństwa. Wtedy nie bardzo ją lubiłam, teraz uwielbiam i o dziwo
Kuchnia z widokiem na ogródPodpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki to pomysł na szybki obiad albo kolację. Coś jak błyskawiczna i zdrowsza pizza – tym razem w wersji
FlymetothespoonPrzepisów na tradycyjne koreańskie kimchi jest tyle, ilu kucharzy – pora na mój. Udało mi się po kilku ładnych latach znaleźć zeszyt, w którym spisałam swoje wypróbowane
Karo in the KitchenSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 8 marynowanych patisonów 100 g rukoli 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 1 duży jogurt grecki 3 łyżki soku z cytryny sól
Qchnia po prostuProsta i pyszna surówka, pełna witamin z kiszonek. Idealna jako dodatek do drugiego dania. Można również samodzielnie ją podjadać. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami i ulubionym
IzabelawkuchniCARPACCIO WOŁOWE Z RUKOLĄ I SOSEM, to propozycja dla osób... Artykuł Carpaccio wołowe pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 1 mały seler lub 1/2 dużego 3 ogórki kiszone 1/2 pora (biała część) 1 jabłko 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz
Qchnia po prostu