Coleslaw to popularna surówka obiadowa, w której podstawowym składnikiem jest szatkowana, surowa kapusta głowiasta. W zależności od kraju czy upodobań dodawane są rozmaite dodatki, jak marchew
To co kochamDetox poświąteczny? Czemu nie! Coś zdrowego, zielonego i lekkiego na talerzu czyli brukselka z nerkowcami, płatkami migdałowymi i parmezanem. Szybka i smaczna przekąska lub dodatek do
To co kochamJest to chrupiąca surówka z kalafiora i orzechów, niezwykle aromatyczna i zaskakująca smakiem. Z wyglądu przypomina surówkę z selera, tak też wszyscy myśleli, ale po pierwszym
To co kochamPiękne i pyszne warzywne spaghetti czyli vegetti to zdrowa alterantywa dla pszenicznego makaronu, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej. Mogę sobie pozwolić na takie cudeńka dzięki
To co kochamSezon na bób w mojej kuchni uważam za rozpoczęty. Dzisiaj przygotowałam bób z wędzonym boczkiem, który podczas ostatnich upałów doskonale sprawdza się jako samodzielne, obiadowe danie
To co kochamSezon ogórkowy w pełni, a na polskich stołach króluje nieśmiertelna mizeria, którą osobiście bardzo lubię. Dla tych, którym znudziła się mizeria, przedstawiam alternatywę czyli ogórki po
To co kochamU nas na obiedzie było ostatnio troszkę lata na przedwiośniu, a to za sprawą pysznej surówki z białej rzodkwi, ogórka i koperku w delikatnym jogurtowym sosie
To co kochamProsta, zielona surówka z sałaty lodowej i dużej ilości zieleniny w postaci koperku i szczypiorku. Smaku dodaje również sos vinegret musztardowy. Taka surówka najlepiej smakuje z
To co kochamPolecam Wam dzisiaj bardzo innowacyjną i wybuchową surówkę z kiszonej kapusty. W sumie nie jest to teraz sezon na kiszoną kapustę ale nie mogłam się jej
To co kochamOgórki, ogórasy, ogóreczki czyli sezon na ogórki w pełni. Podaję Wam przepis na szybką i orzeźwiającą surówkę z ogórków, wzbogaconą w orzechy i sezam. Kwaskowa i
To co kochamSzybka obiadowa surówka z kalarepki i cukinii. Ja miałam cukinię wyrośniętą, więc obrałam ją ze skórki, ale młodą cukinię można zetrzeć ze skórką. Surówka jest orzeźwiająca
To co kochamPropozycja nie jest moja, gdzieś natknęłam się na ten przepis. Moja jest innowacja – mniej cebuli, więcej ananasa i kurkumy. Jest to bardzo dobre połączenie farszu
To co kochamŚwietna przekąska pomidorowo-szpinakowa na diecie dr Dąbrowskiej. Można również usmażyć szpinak na oliwie, ale to już poza dietą. Składniki: – 2 pomidory – 250 g
To co kochamTrochę inne jajeczka w sosie ogórkowym będą niewątpliwą ozdobą wielkanocnego stołu. Zaskakują smakiem, bo nikt nie spodziewa się pstrągowych jajeczek. Składniki: Jajeczka – 5 gotowanych żółtek
To co kocham