Sałatka na różne okazje 157Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemyslenia
Surówka z kiszoną kapustą i majonezem 1665 / 5 ( 1 vote ) Surówka z kiszoną kapustą i majonezem Niezwykle szybka w wykonaniu i bardzo smaczna surówka z kiszonej kapusty. Być może na pierwszy rzut
Ogrodnik w podróży
TARTELETKI Z TUŃCZYKIEM I KAPARAMI 182Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne tarteletki z tuńczykiem i kaparami, które dzięki słono-kwaśnemu smakowi, nadadzą im bardziej wyrazistego charakteru. Jeśli wolisz, możesz użyć do
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z kopru włoskiego 129Koper włoski należy do tej grupy roślin, których praktycznie każdą część można wykorzystać w kuchni. Z bulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do
MeCooks
Surówka z białej kapusty w zalewie słodko-winnej 141Tą surówkę mogę jeść o każdej porze roku, chrupiąca, aromatyczna, im dłużej stoi, tym jest lepsza. Przechowywana w lodówce może stać do 2 tygodni
Bułka z Chlebem
Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy 166No to zrobiło się w naszej misce zdrowo, pysznie, pożywnie i odżywczo. Surówka jest mega pyszna i szybko ją zrobicie, potem to już tylko zajadać. Polecam
Moje Małe Czarowanie
Australijskie placki ziemniaczane z guacamole 157Australijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne
Flymetothespoon
Surówka z kopru włoskiego 174Koper włoski należy do tej grupy roślin, których praktycznie każdą część można wykorzystać w kuchni. Z bulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do
MeCooks
Surówka z czerwonej kapusty – do przechowywania w lodówce lub pasteryzacji 154Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kapusty włoskiej, marchewki i cebuli to bardzo smaczny dodatek do obiadu czy pieczonych mięs. Dodanie włoskiej kapusty nie jest konieczne
e-PrzepisyKulinarne
Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka 133Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka Kapusta to obok ziemniaków najpopularniejsze warzywo w podkarpackiej kuchni. Jednak czerwona kapusta nigdy nie podbiła tych terenów i do dzisiaj
Trzeci talerz
Marchewka z groszkiem na ciepło do obiadu 176Marchewka z groszkiem kojarzy mi się z przedszkolem i stołówką wczesnoszkolną. Takie danie z dzieciństwa. Wtedy nie bardzo ją lubiłam, teraz uwielbiam i o dziwo
Kuchnia z widokiem na ogród
Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki 130Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki to pomysł na szybki obiad albo kolację. Coś jak błyskawiczna i zdrowsza pizza – tym razem w wersji
Flymetothespoon
Koreańskie łatwe kimchi – Mak Kimchi 187Przepisów na tradycyjne koreańskie kimchi jest tyle, ilu kucharzy – pora na mój. Udało mi się po kilku ładnych latach znaleźć zeszyt, w którym spisałam swoje wypróbowane
Karo in the Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej i marynowanych patisonów 137Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 8 marynowanych patisonów 100 g rukoli 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 1 duży jogurt grecki 3 łyżki soku z cytryny sól
Qchnia po prostu
Surówka z kiszonej kapusty i ogórków 147Prosta i pyszna surówka, pełna witamin z kiszonek. Idealna jako dodatek do drugiego dania. Można również samodzielnie ją podjadać. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami i ulubionym
Izabelawkuchni