sałatka - 51777 przepisów (strona:2753/3452)

Domowy makaron tagliatelle z łososiem i szparagami 72

Zaczął się sezon na szparagi, więc dzisiaj polecam makaron ze szparagami i wędzonym łososiem. Ten obiad był dzisiaj naprawdę przepyszny. Zrobiłam domowe tagliatelle z mąki durum

codojedzenia
Surówka z marchewki, jabłka i kiszonych ogórków – pyszna 66

Przepyszna surówka obiadowa. Jedna z moich ulubionych. Z marchewką, jabłkiem, czerwoną cebulką i kiszonym ogórkiem. Czasem dodaję do niej posiekany koperek, czasem prażony słonecznik. W obu

Smaki Na Talerzu
Surówka z białej rzodkwi i białej kapusty 45

Zdrowa, pyszna, chrupiąca surówka w miseczce dla małych i dużych dla młodszych i starszych, Surówka to parę minut spędzonych w kuchni aby potem zajadać ze smakiem

Moje Małe Czarowanie
Zielona szakszuka ze szpinakiem i awokado 75

Zielona szakszuka to kwintesencja wiosny i lata – na każdym stole będzie prezentowała się bajecznie, rześko i kolorowo. A na dodatek jest przepyszna! Możecie tutaj dodać

Flymetothespoon
KOLOROWE JAJKA MIMOSA 55

  « Les œufs mimosa » czyli dosłownie « jajka mimoza » to francuski sposób przygotowania gotowanych jajek z dodatkiem majonezu,, mogą im towarzyszyć różne farsze

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z kiszonej kapusty 68

Ja zaliczam się do fanów wszelkich surówek. Bez nich nie ma dobrego obiadu! Są dla mnie ważniejsze od całej reszty na talerzu 😊 Dziś proponuje z cudownej

Kulinarne przemyslenia
Pierś z kurczaka po meksykańsku 60

Bardzo aromatyczne i pyszne danie dziś przedstawiam. Kurczak szybko jest miękki i soczysty i od razu zajadaliśmy ze smakiem. Zamarynujcie kurczaka dzień wcześniej a będzie jeszcze

Moje Małe Czarowanie
FRANCUSKA QUICHE Z BROKUŁEM I GORGONZOLĄ 67

  Po polsku można by ją ewentualnie nazwać tartą, ale zasadnicza różnica pomiędzy tartą i quiche (czytaj „kisz”) jest taka, że quiche zawsze zawiera masę jajeczno

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z lutenicą zamiast majonezu, zdrowo i pysznie 68

Rate this post Surówka z lutenicą zamiast majonezu, zdrowo i pysznie Surówki zazwyczaj robimy z majonezem, śmietaną, sosami w typie vinegret … Ta surówka jest zupełnie

Ogrodnik w podróży
Coleslaw z białej kapusty z granatem 65

Coleslaw z granatem i jabłkiem to pyszny dodatek do obiadu. Wielka garść witamin w jednej misce smakuje wyśmienicie! Artykuł Coleslaw z białej kapusty z granatem pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Sos do jajek 68

Bardzo prosty, kolorowy sos do jajek. Pasuje zarówno na śniadanie, kolację jak i na imprezowy stół. Można go podać również do wędlin i pieczonych mies podawanych

Kulinarne przemyslenia
Kapusta czerwona duszona w winie 66

Kapusta warta grzechu 😊 Pyszna, aromatyczna, stanowi idealny ciepły dodatek do obiadu. Cudownie pachnie wytrawnym winem, korzenną nutą, za sprawą goździka, a pazura dodaje jej wysmażony na

Kulinarne przemyslenia
Coleslaw z białą rzepą 86

Coleslaw to zapewne dobrze znana większości z nas surówka z kapusty . Przygotować można ją tylko i wyłącznie z białej kapusty lub połączyć kapustę białą z kapustą

MeCooks
Buraczki zasmażane + film 47

Witajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się

Smakowite Dania
PASTA Z BURACZKÓW I RICOTTY 63

  Wegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska