sałatka - 51333 przepisów (strona:2607/3423)

Sałatka owocowa na kolację 175

cytryny -łyżka syropu Malina z miodem od  ETERNO Owoce umyj i pokrój w kawałeczki, skrop banana sokiem z cytryny. Dolej syropu Eterno i ...jeszcze troszkę cytrynki.... Wymieszaj i sałatka gotowa! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kotlety siekane z łososia 138

Moim zdaniem łosoś to jedna z najlepszych ryb. Możemy go przygotować na bardzo wiele sposobów. Smażony, pieczony, gotowany, grillowany, w sałatkach, zupach, pastach… każdy będzie wspaniały. Jako danie główne, kolacja, przystawka – jednym słowem możliwości są nieograniczone. Kotlety siekane z łososia.   Składniki: - filet z łososia ok. 600g - 2 jajka - 1,5 czerstwej bułki (najlepsza 3 dniowa kajzerka) - 1 cebula

mojewypiekiinietylko
Recenzja książki "Zielona kuchnia" 167

wykonania przedstawiony w punktach. Zawarty jest również krótki opis charakteryzujący daną potrawę. Książka podzielona jest na kilka kategorii: Smoothies i śniadania Zielone przystawki i małe przekąski Zielone zupy i sałatki Zielona dania główne Zielone ciasta i desery  Na samym początku znajduje się opis niektórych zielonych warzyw oraz nazwy kilku potraw z ich wykorzystaniem, które znajdziemy w książce. Dalej znajdziemy

Z miłości do słodkości
Grillowany Camembert z konfiturą żurawinową 138

którymi człowiek nigdy się nie nudzi i zawsze chce się zobaczyć mimo tego, że mieszka tak daleko. Osoba, która daje uśmiech, radość oraz paczuszkę pokrzyw i mniszka lekarskiego na sałatki :D, które zapewne niebawem pojawią się na blogu. Ann Coval...y, wiesz, że mówię o Tobie ;p- ściskam mocno i dziękuję! Składniki: (na 1 porcję) ser typu Camembert

KreatywnePiny
Sałatka z makaronem w kształcie ziaren ryżu 467

Szybka w przygotowaniu, ukraszona kolorami sałatka, której bazą jest makaron w kształcie ziaren ryżu. Idealna na spotkania pod chmurką. Zamiast szynki można dodać wyrazisty w smaku ser żółty i podać do grillowanych mięs czy ryb. Składniki: 1 szklanka makaronu w kształcie ryżu 1 niewielka czerwona papryka 2/3 puszki kukurydzy 150 g szynki konserwowej 2/3 pora (jasnej części) 3-4 korniszony

Czerwień i błękit
Serek ogrodnika 151

też pokroiłam. Odrobina soli i pieprzu i naładowany witaminami, wiosenny serek gotowy. Listki rzodkiewek są jadalne nawet kiedy te są już w pełni wykształcone- mogą stanowić ciekawy dodatek do sałatek. Takie młode są łagodne w smaku, lekko słodkawe, a końcówki z zaczątkiem rzodkiewki są ostrzejsze. Super pasują do twarożku- szkoda tylko, że to nie taki własnej produkcji. Może kiedyś

les mirabelles
Sól z czosnkiem niedźwiedzim 102

warto mieć pod ręką, bo doskonale wzbogaci smak potraw, a nie jest tak intensywna w smaku jak tradycyjny czosnek. To absolutny bestseller, szczególnie teraz wiosną, idealna do twarożków, rzodkiewek, sałatek i surówek. Już za niedługo świetna do posypania świeżych warzyw, np. pomidorów i ogórków. Idealna do wykorzystania w okresie grillowania. Sól aromatyzowana to super przyprawa, którą w prosty sposób możesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mix sałat - idealny dodatek do grillowanych potraw 126

się podawać do nich coś bardzo świeżego, łagodnego dla żołądka i jednocześnie szybkiego. Przygotowanie wszystkiego do grillowania zabiera dużo czasu, więc szybkość wykonania jest tu istotna. Obecność mięty w sałatce nie jest przypadkowa, bo po wędzonych potrawach z dodatkiem węgla i tłuszczu przydaje się coś na złagodzenie dla żołądka. Oto moja pierwsza tegoroczna propozycja prosto z mojego ogródka :) Składniki : sałata

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka do grilla dla nieco bardziej wyrafinowanych gustów 237

Same sałaty, które zaproponowałam tutaj nie każdemu przypadają do gustu. Za mało składników i za zielone ;) Zatem propozycja dla gości, dla których sałatka musi mieć coś treściwszego w sobie, ale bez przesady ;) Tutaj też roszponka i rzodkiewki z mojego ogródka :) (uwielbiam nowalijki!) Pomidory z poprzedniego sezonu :( ale też moje :) Składniki : roszponka kilka suszonych pomidorów kilka rzodkiewek kilkanaście oliwek ocet winny

Weekendy w domu i ogrodzie
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, PORA, KUKURYDZY I PAPRYKI 342

Wiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do pieczonych lub gotowanych mięs. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym

Przepisy Aleksandry
Pesto z czosnku niedźwiedziego 133

tygodnia serwuję Wam kolejne zielone danie i tym samym kolejne zielone pesto. Przygotowałam je z niezwykle aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Pięknie pachnie i jest bardzo smaczne. Wykorzystacie je do makaronu, sałatek, kanapek. Doskonale smakuje również z jajkami, jako dodatek zamiast majonezu :-). Zajrzyjcie też po przepisy na pesto z liści rzodkiewki pesto z rukoli pesto pomidorowe Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów

Pora coś zjeść
Przepis na… – Panzanella, czyli toskańską sałatkę 230

Panzanella zwana także panmolle to jedna z najpopularniejszych sałatek z chleba i pomidorów. Znana z pewnością już od XVI wieku, jednakże przez długi czas głównym składnikiem była cebula. Najpopularniejsza w Toskanii, Marche i Umbrii. W każdą pierwszą niedzielę lipca w Monterotondo odbywa się święto panzanelli. Rozgrzewamy w rondlu oliwę, dodajemy pokrojony w dużą kostkę czerstwy chleb (można także wcześniej rozmoczone

Bon Ton Italia
sałatka z awokado 213

składniki: 1/2 główki sałaty rzymskiej 1 dojrzałe awokado 2 jajka pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku sok z cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz świeżo mielony wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
SAŁATKA Z BOTWINY, KOZIEGO SERA I PROSCIUTTO 141

Dzisiejsza propozycja, to lekka sałatka z botwiny. Zastanawiacie się, czy nic mi się nie pomyliło, bo zazwyczaj botwinka ląduje w zupie?  :) Zapewniam, że wszystko jest jak być powinno. Wybierzcie najmłodsze listki i spróbujcie. Dla tych, którzy lubią bardziej wyszukane smaki, jako dodatkowy składnik polecam truskawki. SKŁADNIKI: kilka listków młodych listków botwiny 4-5 pomidorków koktajlowych 4 plastry prosciutto

Kuchnia w opałach
Kurczak z 40 ząbkami czosnku 181

stroną do potrawy). Wkładamy do piekarnika na 30 - 40 min. Po tym czasie zdejmujemy przykrycie i zostawiamy jeszcze na 10 min. aby się zrumienił. Podajemy z ryżem, ziemniakami, sałatką. A co z upieczonymi ząbkami czosnku? No cóż są całkiem smaczne, faktycznie znika gdzieś nieprzyjemny ostry smak. Można wrzucić kilka ząbków do puree z ziemniaków lub przygotować zupę czosnkową. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/

Proponowane wyszukiwania