sosem pomarańczowym. Piecz o kolejne 20 minut lub do miękkości batatów, po czym wyłóż ser i zapiekaj kolejne 5 minut do jego rozpuszczenia. Podawaj z opieczonym chlebkiem i lekką sałatką. Smacznego! English version Sausage baked with sweet potatoes and blue cheese (4 servings) Ingredients: 1 onion, cut in eights 3 medium sweet potatos, peeled and cut into 2 cm dice
karmelowywłożyć go wraz z ziemniakami do piekarnika i ułożyć na półmisku z gotową potrawą. Ziemniaki można podawać z zielona sałatką
Zakamarki mojej kuchniWielkanoc prawie w każdym domu na stole można znaleźć chrzan. Nie tylko w formie dodatku do wędlin. Ja preferuję także potrawy z wykorzystaniem chrzanu, np. jako składnik sałatki czy farszu do jajek czy sosu do roladek mięsnych . Dzisiaj chcę zaproponować roladki z kurczaka z chrzanem, porem, boczkiem i żurawiną duszone w żurawinowym sosie chrzanowym. Składniki: 3 duże filety
Czerwień i błękitpotrafi przygotować. Fajnie. My też lubimy ryby, wręcz uwielbiamy. Fajnie, gdybyście przygotowali rybę według tego przepisu. Jest przepyszna! Do tego jeszcze Rozmarynowo - Cytrynowe Ziemniaki Pieczone i sałatka, dla nas rewelacja! W wykonaniu nie jest to danie ani skomplikowane, ani czasochłonne. Zerknęliście na ziemniaczki i zastanawiacie się jak to wszystko razem upiec skoro ziemniaki pieką się
Blondynka GotujeNadchodzi wiosna, więc najwyższa pora na przepisy na lekkie sałatki. SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 10 pomidorów koktajlowych 6 ogórków kiszonych ogórek zielony 2 serki wiejskie szczypiorek 1 mała cebula sól, grubo mielony pieprz WYKONANIE: sałatę rwiemy na części, ogórki zielony i kiszone tniemy na półkrążki, pomidorki na ćwiartki, cebulę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek cienko
Kuchnia BeatyNasza ulubiona wersja sałatki caprese. W tej wersji zajadamy się nią już od dłuższego czasu. Idealny pomysł na szybką, zdrową kolację, na imprezę, jako zakąska, itp. Oczywiście najlepsza jest z mozzarellą z mleka bawolego- di bufalla, a o tą teraz nietrudno, bywa często w Lidlu, Biedronce, Kaufhlandzie, Piotrze i Pawle, różni się tylko ceną, firmą, smak ma zawsze tak samo
Smaczne Zdroweblogu. Tak przygotowaną gęś można podać na uroczystym obiedzie świątecznym lub też zjeść po prostu, bez okazji. Nadmiar mięsa można również spożytkować jako dodatek do kanapek lub sałatki, po wcześniejszym porwaniu mięsa wzdłuż włókien, jak na pulled pork. Inspirowane przepisem ze wspomnianej akcji. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwinegret czyli vinaigrette swoje pochodzenia zawdzięcza kuchni francuskiej. Nazwa opisuje tradycyjny smak sosu: vin - winny , aigre - kwaśny, vinaigre - ocet. Sos ten to wspaniały dodatek do sałatek, nadaję im charakteru. Składniki: 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżeczki białego octu winnego 1 płaska łyżeczka cukru sól, pieprz łyżka zmieszanych suszonych ziół: bazylia, rozmaryn, estragon
Symfonia smakowatemperaturze poniżej 25 stopni C ma konsystencję stałą, przypominającą masło. Nie zalecam stosowania regularnego, ale sporadycznie możecie go używać do smażenia naleśników, drobiu lub - najlepiej- na zimno do owsianki, sałatek, deserów. Temat wpływu tłuszczów nasyconych na choroby układu krążenia wciąż podlega wielu dyskusjom. Obecnie istnieje coraz więcej badań podających w wątpliwość szkodliwość tłuszczów nasyconych
Powiedz dietom niepieprz świeżo mielony Wykonanie: Sałatę kroimy w grubsze kawałki, ser w kostkę, pomidory w ćwiartki oraz cebulę w pół księżyce, oliwki kroimy na trzy części. Wszystkie produkty na sałatkę układamy w misce warstwami posypując solą. Składniki na sos łączymy ze sobą polewamy sałatę krótko przed podaniem. Smacznego
kgwjanczewoMiała być sałatka na jutro. Miała. Jak zrobiłam - tak postanowiłam od razu ją wciągnąć... Składniki: 2 garście liści różnych sałat 1 większa gruszka 1 krążek camemberta paręnaście winogron 6-8 suszonych pomidorów garść orzechów włoskich Dressing: 4 łyżki musztardy 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego 8 łyżek wody sól, pieprz Liście porwać na talerzu. Wydrążyć i pokroić
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!zasadzie cały grudzień pachnie mi przyprawą do piernika, cynamonem i tartymi orzechami. Mam czasem wrażenie, że zaraz znajdę je w sałatce jarzynowej i kurczaku ;) Ale żeby tradycja była zachowana to i piernik powinien być, prawda? Składniki: 125 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru (ja dodałam brązowego i białego pół na pół) 3 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 200g
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Ananasa odsączyć od zalewy i pokroić w kostkę. Rodzynki zalać wrzątkiem i chwilę moczyć. Wszystko wymieszać razem wraz z kukurydzą. Majonez wymieszać z jogurtem, cukrem, solą i dodać do sałatki Przed podaniem schłodzić
O kuchni z uczuciemmąki pszennej /użyłam orkiszowej /+ do podsypania/ 5 łyżek oliwy z oliwek ok.120 ml wody ½ łyżeczki sody oczyszczonej sól /do smaku oraz : twarożek, wędlina w plasterkach, zielona sałatka, pomidor itp. Wykonanie: -Składniki na ciasto zagnieść. -Owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok.30 minut. -Ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów ,wyciąć krążki
Zakamarki mojej kuchninaczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju i ustawiamy różyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25 minut. Gotowe. Do tego pieczony naleśnik i sałatka z białym serem i rzodkiewką i obiad wyśmienity. Smacznego
Maminek kulinarny