pieprzu czerwonego, czarnego i zielonego daje wspaniały aromat i intensywność smaku potrawie. Charakteryzuje się wyrazistym i korzennym smakiem. Polecam do przyrządzenia wszelkiego rodzaju mięs, sosów, ryb, marynat oraz sałatek. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąPyszna i lekka sałatka z rukoli z serem bałkańskim, pomidorkami truskawkowymi, oliwkami oraz sosem winegret od firmy Fanex . Polecam na kolację lub do pracy. Składniki: 50 gram rukoli 100 gram sera typu bałkańskiego 150 gram pomidorków truskawkowych Garść czarnych oliwek Saszetka sosu winegret Fanex Sposób przygotowania: Rukolę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy z nadmiaru wody, najlepiej osuszyć w suszarce
Bajeczna Kuchniaminut. Po tym czasie zdjąć wierzchni płat ciasta (troszkę będzie za bardzo zrumieniony) i wstawić do piekarnika na około 10 minut, aż całość ładnie się zrumieni. Podałam z sałatką ze świeżego szpinaku. talerz
królestwo garówsmaków będą zachwyceni. Zaraz po upieczeniu ma chrupiącą skórkę i delikatny, mięciutki środek, później skórka też mięknie. Do słodkich dodatków się nie nada, ale będzie wyśmienity z wszelkiego rodzaju sałatkami, wędlinami, serami i warzywami. Mnie najbardziej smakował z serem pleśniowym i oliwkami:) składniki: 400 g mieszanki mąk do wypieku chleba (wymieszałam ze sobą różne rodzaje mąki pszennej i żytniej, jakie
6nieboPodlasiu, w Korycinie ser powstaje jak marzenie. Jego smak jest niebanalny. Z ziołami, czosnkiem lub naturalny. W sałatkach najlepiej się komponuje, a całe danie rewelacyjnie smakuje. Składniki 1 opakowanie mixu sałat z rukolą 2 małe gruszki 100 g sera korycińskiego naturalnego 100 g sera korycińskiego z czarnuszką 80 g orzechów włoskich 4 łyżki żurawiny sos musztardowo
My Chcemy Jeśćbardzo dużo wartości odżywczych, a zawarte w niej białko idealnie zastępuje białko zwierzęce. Jej smak perfekcyjnie łączy się ze składnikami wielu kuchni świata. Jest zdrowym dodatkiem do zup, sałatek i dań wielowarzywnych. Doskonale komponuje się z pomidorami, indyjskimi przyprawami czy natką pietruszki. Składniki: 1 szklanka suszonej ciecierzycy 1 kg pomidorów 1 czerwona papryka, oczyszczona z gniazd nasiennych i pokrojona
Smakowity Blog KulinarnyProsta i szybka do zrobienia sałatka. filety śledziowe marchewka [ ugotowana] groszek konserowy kukurydza konserwowa papryka czerwona ogórek konserwowy cebula maj onez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę, marchewkę i ogórka pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku
Moje domowe kucharzenieminimum 2 godziny. Na koniec próbujemy, doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem i przecedzamy przez sitko. Bulion gotowy :) P.S. Nie wyrzucjcie ugotowanych warzyw z bulionu! Można z nich zrobić np. sałatkę jarzynową, pasztet lub warzywną pastę
Zawsze głodna!Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj razem, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez, pokrojony drobniutko czosnek, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę przełóż do salaterki, udekoruj zieloną natką pietruszki
Przepisy i porady kulinarnesię wołowy ozór w sosie chrzanowym. Był mięciutki, wręcz rozpływał się w ustach a chrzanowy sos był doskonale zrównoważony. Interesującą stroną SerVantki są dodatki ( wybraliśmy puree ziemniaczano – groszkowe ) i sałatki (jedna była chyba z dżemem). Wszystko to jest ładnie podane i ładnie garnirowane z użyciem fragmentów owoców, niektórych bardzo egzotycznych. Popiliśmy to doskonały czerwony gruzińskim winem. Na deser zdecydowaliśmy się
Smaki EwyBardzo lubię paprykę, więc staram się zamknąć jej smak w słoikach Marynowana papryka, to warzywa , które można dodać do sałatek, past czy surówek. SKŁADNIKI: 5 kg. papryki w różnych kolorach 2 papryczki chili ZALEWA: 6 szklanek wody 1,5 szkl. 10% octu 1,5 szkl. oleju sojowego 1,5 szkl. cukru 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego
Kuchnia BeatyUwielbiam buraki w każdej możliwej postaci. Na moim blogu pojawiły się już babeczki, sałatki, makarony i barszczyk z użyciem buraków (przepisy znajdziecie >TUTAJ< ), a tym razem przedstawiam Wam zupę krem z buraków z nutką pomarańczy. Choć pieczenie buraków trwa dość długo, ta zupka jest warta czekania! Składniki: - 1,25l bulionu (1,25l wody + 1 łyżka domowego koncentratu
Be Fit Be Strongciecierzycy, czy zrobić genialną soczewicę(w ilości dużej), którą mogę jeść czy z kaszą, czy po prostu samą, czy jako farsz do czegokolwiek ;) Miłej niedzieli. dom. tortilla z sałatką colesław(z majonezem z kalafiora) z pieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem
More food, love and dreamsprzygotowaniu pasztet z bułek i papryki to doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje w towarzystwie ulubionego sosu, szczególnie chrzanowego na zimno, sprawdza się również jako dodatek do sałatek . składniki na formę 25 cm na 10 cm 4 bułki 3 papryki ( czerwona, żółta, zielona ) 25 dag wędliny drobiowej 1 łyżka ziół prowansalskich 1 szklanka mleka 3 jajka czarny
Smakowite DaniaProsta sałatka. Można ją zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Na imprezie też znajdzie swoich zwolenników. Łatwa w przygotowaniu, do jej przygotowania wystarczy kilka składników. 0,5 szkl suchej kaszy bulgur 1 szkl ugotowanej zielonej soczewicy 3 – 4 pomidory 1 ząbki czosnku natka pietruszki olej sok z cytryny Kaszę bulgur zalać szklanką wrzącej
Polska Zupa