sałatka - 51333 przepisów (strona:2423/3423)

SURÓWKA Z TOFU I WINOGRON 237

Surówki łączące w sobie zieleninę i owoce należą do moich ulubionych. W wersji poniżej smaku dodaje jeszcze tofu. Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu, dlatego chętnie zabieram ją do pracy. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Tarta Papay style - szpinakowa tarta ma tę moc 211

bazie jajek jest już odpowiednio zapieczona. Tarta ozdobiona świeżym szpinakiem i pomidorkami po bardzo lekkim przestudzeniu ląduje pokrojona  w apetyczne trójkąty na talerzach . Podaję z prostą sałatka z tych samych składników, po prostu listki szpinaku z pomidorkami lekko doprawione i skropione oliwą. Lubię tarty na słono, chyba nawet bardziej niż ich wersje deserowe. Szpinakowa to tylko jedna

I tu będę miała takie te
Biała kapusta z burakami 453

Przepis dostałam od mamy mojego męża i już z nami zostanie, gdyż ta sałatka nam bardzo zasmakowała :) Składniki: 1 kg buraków 1 kg białej kapusty 2 średnie cebule Zalewa: 0,5 szklanki octu 1,5 szklanki wody 1 łyżka soli 1 szklanka cukru Sposób przygotowania: 1. Buraki myjemy i gotujemy w skórce, obieramy dopiero po ugotowaniu. Następnie ścieramy na tarce

Na Ciasteczkowych Papierach
Sałatka z makaronem, dynią, kurczakiem, kozim serem, rodzynkami i sosem bazyliowym 129

wyciągnięcie ręki. Myślę, że wtedy nasza dieta jest najbogatsza w dobrodziejstwo witamin i składników mineralnych. Gotuję tak, by dania były korzystne dla mojego zdrowia. Stąd też pomysł na przepyszną sałatkę z pełnoziarnistego makaronu bogatego w błonnik i składniki mineralne z dynią, prażonymi pestkami dyni, kurczakiem, rodzynkami, kozim serem i orzeźwiającym dressingiem bazyliowym. Przepyszne danie, które jest dla mnie definicją jesieni

Mango Papaja
KURCZAK W PARMEZANIE Z KASZKĄ KUSKUS 169

piekarnika o temp.200st.i pieczemy 50-60 min.10 min.przed końcem pieczenia posypujemy startym parmezanem(jeśli skórka kurczaka jest sucha, smarujemy ją ponownie majonezem).Smacznego.Podajemy z kaszką kuskus  i sałatką.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Otwarcie Taverny Akropolis 165

najbardziej moje ulubione oliwki kalamata i kalamon, których było pod dostatkiem. Ponadto można było również spróbować wyśmienitego sera feta, znakomitych greckich gołąbków — dolmadakia z liści winogron wypełnionych ryżem, sałatki horiatiki, pieczywa wypiekanego na miejscu, oryginalnych tzatzyków, czy szaszłyków baranich. Choć te ostatnie odstawały od tych, które miałem przyjemność jeść w Grecji. Jak na łasucha przystało, największą frajdę sprawiły mi tradycyjne

Food Square
Papaja z sałatką serową 102

umyciu pokroiłem w cienkie plasterki. Cebulę obrałem i drobno pokroiłem. Szczypiorek posiekałem. Orzechy pokroiłem grubo. Ser, cebulę i seler włożyłem do miski, posypałem orzechami i szczypiorkiem, polałem sosem. Sałatkę delikatnie wymieszałem, podzieliłem na cztery porcje, włożyłem do wydrążonych papai

R'n'G Kitchen
Pieczona szynka czosnkowa 121

Pieczeń można wykorzystać na kilka sposobów. Jako danie obiadowe oraz jako mięsiwo na kanapki a nawet jako dodatek do sałatek. Wybór należy do Was. U mnie była obiadem i śniadaniem. Składniki: Szynka około 2 kg 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 spora łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 kostki czosnkowe knorr 8 ząbków czosnku Wykonanie: Czosnek obieramy

Smaki Ewy
Sałatka z brokuła,sera feta i słonecznika 258

półmisku ułożyć różyczki brokuła i kostki fety. Jogurt wymieszać z majonezem,dodać rozgnieciony czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać dokładnie. Gotowym sosem polać brokuła i fetę. Sałatkę obficie posypać prażonym słonecznikiem

Kolorowa kuchnia Elki
Młody jęczmień 134

wybór. Wszystkie produkty są dobrej jakości i dobrze zapakowane.  Galeria herbat oferuje również , bakalie, suszone owoce i zioła do naszych kuchni. Młody jęczmień można dodawać go do napojów, sałatek, jogurtu. Osoby dbające o prawidłowy stan ciała i umysłu powinny sięgać po młody jęczmień by wykorzystać jego naturalne, wspaniałe właściwości. Zielony jęczmień  staje się coraz bardziej popularny jako suplement

Gotowanie jest łatwe
KOTLETY DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I PŁATKAMI GÓRSKIMI 187

rzadka dosypać odrobinę bułki tartej.Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Osaczamy na papierowym ręcznikiem.Podajemy z frytkami lub z chipsami i sałatką z pomidora.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cukinia z papryką w zalewie curry 202

Efektownie wygląda i wyśmienicie smakuje. 2 żółte cukinie  2 zielone cukinie  1 czerwona papryka   Cukinie muszą być średniej wielkości,bez nasion w środku

Kolorowa kuchnia Elki
Koktajl pomarańczowo-melonowy z miętą 154

Melon to wspaniały dodatek do sałatek i deserów. Znakomicie gasi pragnienie w upalne dni.  Owoc ten stanowi doskonałe źródło silnego przeciwutleniacza jakim jest witamina C oraz błonnika.   Melon oprócz wody, z której składa się w blisko 90%, zawiera sporo cukru,beta karotenu i potasu.  Nektar z melona działa przeczyszczająco i moczopędnie dlatego jest częstym składnikiem diet

Kolorowa kuchnia Elki
Koktajl melon i spółka 139

Bardzo odżywczy wieloowocowy koktajl z przewagą melona.    Melony posiadają soczysty i aromatyczny miąższ, są idealne jako świeża aromatyczna przekąska, dodatek do przystawki lub sałatek. Łagodnie stymulują pracę nerek oraz działają przeczyszczająco i moczopędnie, a zjedzone przed snem, poprawiają jego jakość. Zawierają niewiele kalorii, dlatego są owocem idealnym dla wszystkich dbających o linię. Poprawiają nastrój i koncentrację

Kolorowa kuchnia Elki
Marynowana papryka 136

Warto mieć w swojej spiżarni chociaż kilka słoiczków marynowanej papryki,bo to wspaniały dodatek do kanapek,sałatek i niektórych potraw.   2 kg mieszanej papryki (czerwona,żółta i zielona) 2 ząbki czosnku pokrojonego na plasterki 1 duża cebula pokrojona w plasterki liście laurowe ( po 1 szt na każdy słoik)  kolorowy pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca zalewa: 6 szkl

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania