zwykłego białego sera i sera koziego, ale z powodzeniem można wykorzystać tylko biały kremowy serek. Warto zalać zawijasy dobra oliwą - po zjedzeniu czosnku, oliwa będzie świetnym dodatkiem do sałatek. Polecam! Przepis znalazłam tutaj składniki ( 1 słoik ) 15 liści czosnku niedźwiedziego 100 g kremowego białego sera, (kozi +twaróg) 1 łyżeczka sumaku 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka słodkiej
Stare Garyktóre przypadną nam do gustu, staram się publikować dla Was na blogu, jak dzisiejszą wersję z burakiem i kaszą jaglaną. Polecam podać ją w bułkach lub w formie lekkiej sałatki z winegretem. Składniki na 8 dużych kotletów: 100g kaszy jaglanej 3 średnie buraki 2 małe jajka lub 1 duże 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Fabryka pomysłówDzisiaj propozycja nowej sałatki. Tym razem z dodatkiem dojrzałego awokado i pieczonego indyka. Nie musicie się martwić, że trzeba specjalnie kupować pierś indyczą. Ja po prostu wykorzystuję resztę piersi z obiadu. I może ktoś mi zarzuci, że biorę resztki, ale tak już mam. Bardzo nie lubię marnować żywności. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniezdrowia. Do pracy warto zakupić lunch boksy, przynajmniej jeden do ciepłych posiłków i jeden do zimnych dań. Ułatwi nam to życie. Fajnym rozwiązaniem jest też zakup prostych słoików na sałatki. Jednocześnie warto wyszukiwać produkty już gotowe, bardzo dobrej jakości, które nie wymagają przygotowania, by nie zniechęcić się zbyt szybko. Bo prawda jest taka, że najbardziej zniechęcają nas zbyt długie przygotowania
Poezja Smaków - blog kulinarnyZapraszam na [prostą w przygotowaniu sałatkę pomidorową. W sam raz na grilla czy do obiadu. Składniki: 10 pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku kilka listków bazylii 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Pomidorki i bazylię myjemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na ćwiartki i przekładamy do miseczki. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do pomidorków. Bazylię drobno
słodkie i nie tylko historie kulinarnegrilla i opiekać po kilka minut z każdej strony podawać z ulubionymi dodatkami. Super smakuje z perskim ogórkami, jogurtem i miętą (przepis tutaj ) lub tzatzikami (przepis tutaj ) i np. sałatką ziemniaczaną z cukinią (przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bigos, kapuśniak, farsz do pierogów - to najczęstsze zastosowania kapusty. W naszej kuchni najczęściej występuje jako składnik sałatek. Dziś jednak została wykorzystana inaczej, a mianowicie do przyrządzenia przepysznej, bardzo oryginalnej, niebanalnej w smaku potrawce. W połączeniu z zieloną częścia pora, imbirem, czosnkiem i gęstym, śmietanowym wręcz mlekiem oraz słodkimi rodzynkami uczyniła najlepszą ucztę dla podniebienia. Nie bójmy sie jeść kapusty
Jeść, by żyć w zdrowiuWymieszaj jogurt z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, sokiem i otartą skórką z cytryny i pokruszonym serem. Dopraw solą i ewentualnie pieprzem. Dodaj do warzyw i wymieszaj. Sałatka jest gęsta ale jak ogórki puszczą wodę będzie w sam raz. The post Mizeria w moim wydaniu appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaCoś im się pokręciło – powiecie. Bo albo smażone, albo gotowane. Błąd ludzki, przeoczenie. Zdarza się. A tu nie 😉 Będzie sałatka z gotowanymi jajkami poźniej usmażonymi. Kiedyś o tym słyszeliśmy, ale nie testowaliśmy. Do czasu, aż ostatnio po prostu … Czytaj dalej
slodkokwasnaplnajpierw kondycji naszego układu pokarmowego i mikroflory jelitowej. Oprócz tego w aktualnym Food Forum znaczenie diety dla koncentracji i pamięci, olej rydzowy jako źródło NNKT, przepis na zieloną detoksykującą sałatkę i kilka innych tematów. Artykuł Nowy numer Food Forum pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom niesałatce taco czytałam kilka razy w różnych amerykańskich książkach. Byłam jej bardzo ciekawa, bo jakoś nie mieściło mi się w głowie połączenie sałaty z nachosami. Czego to jednak Amerykanie nie wymyślą 😉 I nareszcie udało mi się ją zrobić 😊 Z powodzeniem może zastąpić obiad lub obiadokolację. Składniki : sałata rzymska lub lodowa 500 g mięsa mielonego (użyłam mięsa z indyka) świeża kolendra
Weekendy w domu i ogrodziejest z niego tzw. miodek stokrotka - każda łąka czy ogródek pełny tych kwiatków, małe można jeść w całości, ale raczej proponuje Wam odrywać tylko płatki i je dodawać do sałatek czy owsianek bratki - te mi najbardziej w smaku, przypadły do gustu nagietek lekarski, bardzo pospolity kwiatek, również możecie jeść płatki kwiaty cukinii , które idealnie sprawdzą się np. smażone w cieście
SMYKWKUCHNIZapraszam na sałatkę pełną warzyw, która może zastąpić obiad. Składniki: pojedyncza pierś kurczaka 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 główki sałaty lodowej 1 jabłko kawałek zielonego ogórka 10 pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy stołowej sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Pierś kurczaka myjemy i osuszamy a następnie
słodkie i nie tylko historie kulinarneSałatę rzymską zapewne znacie. Ja też ją często kupowałam, ale robiłam raczej tradycyjnie. A to do sałatek, a to na kanapki, aż do dzisiaj. Zrobiłam sałatę według przepisu Eli i nie żałuję. Jest smaczna, doskonała jako przystawka do mięsa, a z chlebem jako kolacja. Pyszota! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie