Granatowe niebo. Mała sukienka w złote flamingi. Buzia upaćkana od czerwonych porzeczek. Korniszony. Obowiązkowe ogórki w każdej piwnicy. Niezastąpione do obiadu, sałatek czy jako zakąska. Każda pani domu ma zapewne swój przepis na takie ogórki. Ja dzisiaj zostawiam Wam mój :) Składniki: 2,5 kg małych ogórków Do każdego słoika po: 1 ząbku czosnku kawałku korzenia chrzanu 2-3 plasterki marchewki
My simple kitchenokazję ważnego rodzinnego święta przygotowałam sytą, pyszną ucztę. Były gołąbki, barszczyk, pasztet wegański, opiekane ziemniaczki, sałatka warzywna, surówki, świeżo wyciskane soki, trufle, surowe batoniki, makowiec, bananowiec i TORT!... Tak, tak...poniosło mnie. Troszkę się natrudziłam, przyznaję. Moje dzieci przez cztery dni były nieco zaniedbane z racji tego, że mama nie wychodziła z kuchni, ale dziś zostało im to wynagrodzone wszystkimi
Jeść, by żyć w zdrowiuprzyprawą zakwaszającą). Warto wypełnić swoją pieprzniczkę zmieloną czarnuszką zamiast tradycyjnego pieprzu. Całe lub zmielone ziarenka można dodawać do pieczenia chleba (do ciasta oraz jako posypkę na wierzch), do zup, sałatek, kanapek, do bigosu i innych duszonych warzyw, przy wyrobie domowego sera, wina czy przy kiszeniu warzyw. Wspaniale komponuje się w panierce do fety… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę
mojewypiekiinietylkoprzygotować na pierwszy posiłek. Oczywiście przepis możecie dowolnie modyfikować, dodając rzodkiewkę, czy też ogórki w miejsce suszonych pomidorów. Zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis śniadaniowy – sałatkę z awokado. Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasta z jajek i pomidorów suszonych 6 jajek 🥚🥚🥚 200 g twarogu pęczek szczypiorku 50 g suszonych pomidorów 2 łyżki majonezu
Kuchennyviral.plOgórki małosolne uwielbiam. Oprócz zajadania (w dużych ilościach) samych i na kanapkach staram się je też inaczej wykorzystać. Robiłam z nimi sałatkę a także zupę a tym razem przygotowałam polędwiczki w sosie. Ogórki małosolne mają swój specyficzny smak i nadają daniu ciekawy posmak. jeśli ktoś lubi ogórki małosolne tak jak ja to bardzo polecam. składniki: 1 poledwiczka wieprzowa
Monia miesza i gotujeKolejna odsłona z cukinią w jednych z głównych ról. Prosta sałatka, która idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub do pracy. Można podawać ją na ciepło jak i na zimno. Sezon grillowy nadal trwa, więc jako dodatek do mięsiwa również będzie się nadawała. Składniki: 1 nieduża cebula ok 150 g brokuła (1/2 małego brokuła) nieduża cukinia 1/2 szklanki kaszy kuskus
Gotowanie z pasjąroku teraz w domu z Miśką mamy imprezę. Nie narzekamy, a czas mile spędzamy. Pomimo tego, że jesteśmy sami, zawsze przygotowuję jakąś małą przekąskę. W tym roku poza sałatkami będą przekąski z ciasta francuskiego. Wykonanie banalnie proste i jeszcze z pomocą Miśki efekt murowany. W prostocie siła, dlatego na pierwszy rzut z samym serem. Składniki: ciasto francuskie roztrzepane jajko
Gotowanie z pasjądawno za mną już chodził tuńczyk. Ale właśnie w jakiejś paście lub sałatce. Wczoraj tato zaproponował mi swoją propozycję na kolację i od razu skradła mogę serce (i podniebienie). A do szczęścia niewiele potrzeba. Składniki: 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju 1 puszka groszku 2-3 jaja na twardo 1 niewielki por (biała część) Majonez wg uznania Sól
Gotowanie z pasjąSezon ogórkowy w pełni więc grzechem byłoby nie zrobić domowych ogórków konserwowych którymi zimą zajadam się z wielkim apetytem. Świetnie pasują do obiadu, jako przekąska czy do ulubionej sałatki albo na kanapkę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupowałam je w sklepie... te domowe są idealne a zrobione przez mamę, niebo w gębie! Składniki na zalewę; 1 litr wody pól szklanki
Radość kipiąca uśmiechem.kawałki. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20-30 minut lub do czasu aż tortille będą rumiane, a mięso upieczone. Podawać z sosem czosnkowym i lekką sałatką libańską . Smacznego
Codzienne Gotowanietarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Surówka jest gotowa. Smacznego. Możecie też przygotować pyszną sałatkę z buraka i jabłka , z dodatkiem jogurtu. The post Surówka z buraka i jabłka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępatyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem, sałatką grecką i sosem czosnkowym. Smacznego
Magia jedzenia.jaja. Może to być jajecznica, omlet, cokolwiek, na co masz ochotę. Awokado Dodaj nieco smaku do swojego następnego posiłku i uwzględnij w nim awokado. Możesz użyć je w, chociażby sałatce. Pomoże Ci to w osiągnięciu sytości na następne 5 godzin. Papryka chili Dobra wiadomość dla fanów ostrych produktów. Kapsaicyna zawarta w tych papryczkach pomoże Ci w kontrolowaniu swojego apetytu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam takie banalne połączenia, które smakują zwyczajnie dobrze. Nie zawsze lubię kombinować, czasem coś tak banalnego i prostego smakuje mi najbardziej. Tak jak ja sałatka. Liście sałaty, jajko sadzone z płynnym żółtkiem, rzodkiewki i ogórek zielony oraz prażona fasolka szparagowa z natką pietruszki i feta. Idealna na śniadanie lub kolację. Składniki (na 1 porcję): 1/4 główki sałaty lodowej
Mango Papajaskórki zostawić. 3. Wszystkie owoce pokroić w kostkę, połączyć z melonem i galaretkami. Sok z cytryny wymieszać z niewielką ilością miodu (ok. 1 łyżeczki). Polać owoce. 4. Wymieszać sałatkę i rozłożyć do miseczek z melonów. Schłodzić. 5. Jeśli deser serwujemy dla dorosłych, możemy podać w sosjerce ajerkoniak. Smacznego
W mojej kuchni