kuchni. Jednym z nich jest tortellini . Lubię mieć jedną lub dwie paczki tych włoskich pierożków w szafce na wypadek nagłego głodu. Tortellini jest idealne do szybkich przepisów, takich jak sałatka z tortellini w stylu włoskim czy zupa pomidorowa z tortellini i szpinakiem . Do grona ekspresowych obiadów z tymi małymi pierożkami w roli głównej dołącza tortellini w sosie pomidorowym ze szpinakiem
Na-talerzu.plbazie maślanki i majonezu z dodatkiem natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Jeśli chce się uzyskać lżejszy sos, można dodać gęsty jogurt naturalny lub kwaśną, gęstą śmietanę. Sos farmerski do sałatek i nie tylko. Ranczo sos inaczej nazywany sosem maślankowym został wymyślony na Alasce, a później jego pomysłodawca przeniósł się do Santa Barbara i stamtąd przywędrował i do nas. Jak zrobić
Dieta moja pasjakuchni. Wykorzystywane są w daniach słodkich, jak również jako składniki obiadu. Najpopularniejsze dania z gruszkami to pierogi, owsianka, soki, konfitury, dżemy, desery (doskonale smakują z gorzką czekoladą), wypieki, sałatki owocowe i owocowo-warzywne, gruszki na gorąco do mięs. Ekstrakt z gruszek jest cennym składnikiem w kosmetyce. Jest bogatym źródłem minerałów, cukrów prostych, witamin A, C, i witamin z grupy
ProstePesto.plrewelacyjny. Domowe ogórki kiszone przygotowane według moich wskazówek mogą być przechowywane w chłodnej piwnicy przez wiele lat. Ogórki kiszone mogłabym jeść każdego dnia 🙂 Idealnie pasują do drugiego dania, kanapek, sałatek, sosów czy śledzia w śmietanie i ogórkiem. Pamiętaj, że w sklepach najczęściej dostępne są ogórki kwaszone, a nie kiszone! Składniki: Ile dodać soli do zalewy ogórków kiszonych? Obowiązuje proporcja
Ania gotujechłodne miejsce. Może je jeść już po około 3-4 dniach. Ogórki kanapkowe z curry – do słoików na zimę Zobacz inne przepisy na przetwory z ogórków: Sałatka wójtowej z ogórków – ogórki na zimę do słoików Ogórki na ostro – ogórki do słoików z chili Ogórki w zalewie gyros – do słoików na zimę Surówka obiadowa na zimę z kapusty
e-PrzepisyKulinarnezrób pyszny krem z kukurydzy , który zaserwowany z popcornem WYMIATA! Ponadto polecam również placki z kukurydzy oraz placki z brokułów i kukurydzy . Możesz ją również użyć do przygotowania dowolnej sałatki. Jak gotować kukurydzę? – WAŻNE! Najważniejsze, żeby do wody dodać jedynie cukier. Kukurydzę solimy po ugotowaniu. W osolonej wodzie kukurydza może stwardnieć, a tego przecież nie chcemy! Artykuł Jak ugotować
Blendmanszpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb z siemieniem lnianym Keto krakersy lniane Placki z cukinii z siemieniem lnianym Zobacz więcej keto przepisów Artykuł Sernik czekoladowy
WegePrzepisSałatka z ogórków świeżych i rzodkiewek , przepis z 1933 roku, z książki Książka kucharska Idy Plucińskiej z 1927 roku. 1 pęczek rzodkiewki, 1 średni ogórek, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 łyżka śmietany, sól, Ogórki pokroić w plasterki (Ida Plucińska poleca krojenie w kostkę). Ogórków nie trzeba obierać, o ile mają delikatną skórkę. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, oprószyć solą
królestwo garówPyszna sałatka podawana na ciepło, choć nie wszystkie składniki są ciepłe :-) Idealna na kolację. Składniki (2-3 porcje): 1 mała cukinia kilka pieczarek 2-3 łyżki kukurydzy 1 pomidor 1/2 papryki (u mnie pomarańczowa) oliwa z oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie garść świeżego szpinaku na każdą porcję 2 grube plastry dowolnego sera twarogowego Sposób przygotowania: 1. Cukinię umyć
Kuchnia domowa AniLubicie ceviche? A co powiecie na wegańskie ceviche z bobem i awokado – z jackfruitem, mango i ostrą papryczką jalapeno? 🌶️ Uwielbiam klasyczne ceviche z rybą i
Flymetothespoonpołączenie wszystkich trzech składników. Gdy robi się lato w mojej kuchni pojawiają się arbuzy i melony, które wykorzystuję w kuchni na różne sposoby. Robię koktajle, lemoniady , ciasta , sorbety , sałatki i koreczki. Jednak to właśnie takie proste szaszłyki sprawiają, że najbardziej kocham połączenie melona, szynki i sera pleśniowego. W czasie upału pokochacie tak jak ja te słone kęsy szynki szwarcwaldzkiej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb z siemieniem lnianym Keto krakersy lniane Placki z cukinii z siemieniem lnianym Zobacz więcej keto przepisów Zobacz również
WegePrzepispopularnego leczo, poprzez placki, cukinię faszerowaną, pieczoną, duszoną, aż po rewelacyjny pasztet. Z cukinii można także upiec pyszne ciasto. Młoda cukinia to także częsty składnik w moich surówkach i sałatkach. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego pasztetu z cukinii, marchewki oraz ziemniaków i cebulki. Pasztet z cukinii – składniki: Szklanka to pojemność 250ml. Waga warzyw podana jest przed obraniem. Potrawa jest
Ania gotujeSezon na cukinię w pełni. Za chwilę zabieram się za sałatkę z cukinii do słoików, a tymczasem upiekłam jeszcze jedno ciasto z cukinii. Tym razem czekoladowe ciasto cukiniowo - jabłkowe. Zostało mi trochę wiśni ze słoika, więc jeszcze też dorzuciłam do środka, a wierzch polałam czekoladą. Jak zwykłe, ciasto z cukinii wyszło ekstra. Mega puszyste i wilgotne. Do tego bardzo łatwe
Waniliowe Improwizacje