sałatka - 51095 przepisów (strona:1944/3407)

Frykadelki. Te małe okrągłe kotleciki z serem w środku są po prostu przepyszne! PRZEPIS 296

pewno dotarła do środka. Zrumienione frykadelki zdejmij na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, a po chwili podawaj. Rada: do frykadelek świetnie pasują ziemniaki, frytki i najróżniejsze sałatki. Polecamy też nasz przepis na kotlety mielone: Kotlety mielone, które naprawdę nam smakują. Tak robimy je w naszej kuchni. WIDEO Artykuł Frykadelki. Te małe okrągłe kotleciki z serem w środku

Kulinarna Polska
Olej lniany 47

Olej lniany nie nadaje sie do smażenia, gdyż pod wpływem wysokiej temperatury traci swoje właściwości i staje się szkodliwy dla zdrowia. Jest idealny do stosowania na zimno, idealny do sałatek. Można z niego także przygotować majonez

Camilla w kuchni
PCOS – dietoterapia, suplementacja i przykładowe menu na 1 dzień. 46

Przykładowy jadłospis 1 dniowy bazujący na przepisach z bloga Przepysznie, prosto, zdrowo i kolorowo! Śniadanie – omlet w stylu meksykańskim II śniadanie – zielony koktajl z kolendrą Obiad – sałatka z pieczonym łososiem i płatkami migdałowymi Kolacja – zapiekanka gryczana z cukinią i fetą Podsumowując Zaburzenia metaboliczno-hormonalne, do których zaliczamy wspomniany zespół policystycznych jajników, niemalże zawsze wiążą się

Natka Pietruszki
Sałatka jajeczna - wielkanocna 321

Pyszna prosta sałatka jajeczna. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole jako dodatek do pieczywa lub pieczonych wędlin. Ja przygotowuję ją częściej nie tylko na święta i zajadam do kanapek. Spróbujcie będzie pysznie.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Filet z kurczaka w kratkę 33

rozgrzanej oliwie, najpierw stroną naciętą aż kratka się otworzy. ? Podlać wodą, dodać 2 łyżki sosu sojowego i poddusić 5 minut. ? Na talerzu ułożyć filet z kurczaka, kulki ziemniaczane i sałatkę z pomidorów

To co kocham
Sałatka z fasolki szparagowej 38

kawałki. ? Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ósemki. ? Pomidorki pokroić na połówki, rzodkiewki w plastry, paprykę w kostkę. ? Składniki sosu wymieszać i połączyć wszystkie składniki sałatki z sosem. ? Posypać zieloną pietruszką i pieprzem

To co kocham
Ryż z pieczarkami na pomidorze 39

poddusić ok. 5 minut. ? Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zmielić przez maszynkę. ? Połączyć ryż z mielonymi pieczarkami i posiekaną natką pietruszki. ? Pomidory pokroić na plastry, na każdy ułożyć sałatkę, najlepiej w okrągłej foremce lub kulkę łyżką do lodów. ? Udekorować zieloną pietruszką i kawałkami pomidorów. ? Podawać jako osobne danie na zimno lub jako dodatek do mięsa do obiadu.{jcomments

To co kocham
Pstrąg pieczony z migdałami 36

płatkach migdałowych i układać na blasze stroną z płatkami do góry. ? Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. ? Podawać z limonką i zieloną sałatą lub dowolną sezonową sałatką

To co kocham
Pieczone krokieciki z dorsza z bobem 39

Cebulę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. ? Dodać obrany bób, posiekaną miętę i przyprawić do smaku. ? Podawać krokieciki i pulpeciki na ciepło z sałatką z bobu

To co kocham
Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 39

każdej strony, zależy jaki lubimy stopień wysmażenia. ? Warzywa wymieszać z połową sosu, wyłożyć na talerze. ? Na to położyć pokrojony zgrillowany filet i polać resztą sosu. ? Podajemy w formie sałatki na zimno. Przepis ten pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Dary lasu. Jesień

To co kocham
Mięsne smakołyki 39

szaszłykową. – Zapiec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut. Wszystkie smakołyki podawać na zimno, razem ułożone na półmisku. Do tego ulubione sosy lub sałatki

To co kocham
Pikantna sałatka z kalmarem 37

Najlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2 osób: ? 1 kalmar ? 2 garści mixu sałat ? świeża kolendra Napar do gotowania kalmara ? liść laurowy ? kilka ziaren ziela angielskiego ? sól, pieprz ? 1/3 limonki – sok Sos ? 2 ząbki czosnku ? 3 plastry imbiru ? 1/2 papryczki chili

To co kocham