sałatka - 51095 przepisów (strona:1911/3407)

Zakwas na barszcz biały 42

Przed nami Święta i jest to taki okres w roku, w którym bez wątpienia większość z nas będzie wypiekać pyszne ciasta, robić sałatki i gotować dania, których w tym właśnie czasie zabraknąć nie może na naszych stołach. Bez wątpienia do dań takich należy barszcz , zarówno ten czerwony jak i ten biały. Zanim jednak będziemy mogli ugotować domowy barszcz biały

MeCooks
12 prostych przepisów na ciasteczka na Święta 50

najnowsze przepisy 12 prostych przepisów na ciasteczka na Święta ROLLSY Z SEREM – przekąska z chleba tostowego 8 pomysłów na ciekawy farsz do pierogów wigilijnych 5 uwielbianych przepisów na sałatki z sałatą rzymską Czekoladowy deser z bitą śmietaną 12 potraw wigilijnych z różnych stron Polski – zainspiruj się

Via Gusto
Czosnek w oliwie z ziołami 35

zależy ile zrobicie. Zioła możecie dodać swoje ulubione Ja miałam mieszankę ziół, którą sama suszyłam. Są bardzo aromatyczne. Olej po czosnku będzie można wykorzystać do sałatek, sosów, mięs. Albo zajadać z domowym chlebem. Czosnek w oliwie z ziołami Potrzebujemy Czosnek,  ulubione zioła, u mnie: tymianek, oregano, bazylia i szałwia, płatki chili, pieprz kolorowy, dobra oliwa, sól do smaku, małe

Leśny Zakątek
Faszerowane pieczarki w stylu Caprese. 36

Pyszna przystawka lub danie samo w sobie. Popularny smak sałatki Caprese zamknięty wewnątrz smacznych, dużych pieczarek. Bardzo Wam ten przepis polecam, sprawdzi się na każdą okazję lub na co dzień. Składniki: 4 duże pieczarki 200 g serka mozzarella 12 pomidorków koktajlowych kilka gałązek świeżej bazylii 50 g masła 2 ząbki czosnku Glazura: 60 ml octu balsamicznego 2 łyżki brązowego cukru

Pani M - kuchnia smakowita
Świąteczna sałatka z gruszką 36

Sałatka, którą przygotujesz w kilka minut a Goście będą zachwyceni jej niesamowitym smakiem. Wypróbuj a nie pożałujesz. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Wrapy z indyka - szybki obiad nie tylko dla fitness fanów 49

pieprzem. Sos tzatziki. Wrapy z indykiem najlepiej smakują podane na ciepło, ale są również pyszne jako posiłek na zimno. Można podawać je z dodatkowymi sosami do maczania lub świeżą sałatką. To świetna opcja na lunchbox czy piknik. Wrapy są proste w przygotowaniu, a ich uniwersalność sprawia, że każdy znajdzie swój ulubiony wariant. Oto kilka innych przepisów na indyka, które mogą

Moja Książka Kucharska
Brokuł z patelni 42

dente. W ten sposób również nie stracą koloru. PRZEPIS NA BROKUŁ Z PATELNI Składniki: 1 broku 2 łyżki oleju i 1 łyżeczka masła sól 1 łyżeczka bio przyprawy do sałatek Jak zrobić brokuła z patelni: Brokuła myjemy, osuszamy, kroimy na różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Wrzucamy brokuła, przyprawiamy, smażymy krótko 3-4 minuty na sporym ogniu mieszając. Artykuł

Dorota Smakuje
Owoc kaki – jak jeść 52

przekrojeniu (na zdjęciu) i pyszny, słodki miąższ. Jedliście już? CZY OWOC KAKI MOŻNA JEŚĆ NA SUROWO? Oczywiście, jak najbardziej można. Jest idealny do zjedzenia po prostu, ale też do sałatek, owsianek, serków, koktajli. CZY OWOC KAKI MOŻNA JEŚĆ ZE SKÓRĄ? CZY KAKI TRZEBA OBRAĆ? Nie trzeba, skórka też jest jadalna, szczególnie w dojrzałych owocach staje się miękka. Można obrać jeśli

Dorota Smakuje
Grzanki z serem Camembert - idealna przystawka na każdą okazję 38

dodatkowego smaku można dodać odrobinę miodu lub posypać orzechami. Jak podawać grzanki z camembertem? Te wyjątkowe grzanki są idealne jako przystawka na eleganckie kolacje, jako dodatek do zup czy sałatek. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i po ostygnięciu. Można podać je z zestawem świeżych warzyw, takich jak pomidorki cherry czy ogórek, co doda świeżości i chrupkości. Grzanki z serem

Moja Książka Kucharska
Parmigiana z bakłażanem 35

warstw posypuję również kilkoma listkami świeżej bazylii. Całość zapiekam do momentu, w którym ser jest dobrze przypieczony i ciągnący. Jako danie główne parmigiana z bakłażanem serwuję z lekką sałatką na bazie zielonej sałaty, natomiast jeśli wykorzystuję ją jako dodatek to podaję ją do pieczonego drobiu oraz tostów. Zachęcam was do sięgnięcia po przepis na parmigiana z bakłażanem i życzę smacznego

MeCooks
Pierogi z kurczakiem z rosołu 47

zrobić kolejne, smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie. Kurczaka po gotowaniu rosołu często wykorzystuję do zrobienia farszu do pierogów, pyzów czy naleśników, ale znakomicie sprawdza się również do sałatek czy do dań makaronowych – koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA PIEROGI Z KURCZAKIEM Z ROSOSŁU Składniki na pierogi z mięsem: ciasto: 2 szkl mąki łyżka oleju szczypta soli ok szkl wody farsz

Dorota Smakuje
Po co pić kiszonki? 37

kiszonek, ważne jest, aby spożywać je regularnie i w odpowiednich ilościach. Zaleca się spożywanie około 1-2 porcji kiszonek dziennie. Kiszonki można jeść samodzielnie, jako przekąskę, dodawać do sałatek, kanapek czy dań głównych. Ważne jest również, aby wybierać wysokiej jakości kiszonki, które zostały odpowiednio przygotowane i nie zawierają sztucznych dodatków. Podsumowanie Kiszonki są nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe

Żyję by jeść
Odkryj świat olejów roślinnych 34

nieocenionym wsparciem dla zdrowia. Włącz go do diety, a poczujesz, jak Twoje ciało wdzięcznie reaguje na tę dawkę natury. Olej Lniany Olej lniany to nie tylko smaczny dodatek do sałatek. To przede wszystkim źródło kwasu alfa-linolenowego, kluczowego nienasyconego kwasu tłuszczowego omega-3. Jego spożywanie to nie tylko korzystny wpływ na pracę mózgu, ale także recepta na zdrową skórę, włosy

Di gotuje