nieocenionym wsparciem dla zdrowia. Włącz go do diety, a poczujesz, jak Twoje ciało wdzięcznie reaguje na tę dawkę natury. Olej Lniany Olej lniany to nie tylko smaczny dodatek do sałatek. To przede wszystkim źródło kwasu alfa-linolenowego, kluczowego nienasyconego kwasu tłuszczowego omega-3. Jego spożywanie to nie tylko korzystny wpływ na pracę mózgu, ale także recepta na zdrową skórę, włosy
Di gotujeŚwiąteczna sałatka z buraczków z dodatkiem cebuli i ogórków kiszonych to idealne połączenie smaków, przekonaj się Sam/a. czytaj przepis
Kulinarna Chwilakażdej strony na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni odkładamy na kilka minut, a następnie kroimy w grube plastry *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: Imprezowe przekąski Przepisy tutaj (KLIK) Sałatki na przyjęcie – 10 imprezowych hitów! Przepisy tutaj (KLIK) Dania dla dzieci Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Koreczki naleśnikowe z porem, pieczarkami i żółtym serem pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemnależy je zrobić. Przepis na kimchi z brukselki znalazłam jednak na blogu Szymona FiK, zrobiłam i tak mi posmakowało że robię często. Można je zajadać samo, jako dodatek do sałatek czy zup, jest znakomite i bardzo zdrowe. Kimchi z brukselki - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna ją przyrządzać na wiele sposobów. Można ją gotować, piec, smażyć, dusić, marynować, a nawet jeść na surowo. Można ją podawać jako dodatek do mięs, ryb, makaronów, ziemniaków, ryżu, sałatek, zup, zapiekanek, a nawet deserów. Brukselka świetnie komponuje się z różnymi przyprawami, sosami, serami, orzechami, suszonymi owocami i innymi warzywami. A w jakiej kulinarnej odsłonie Ty najczęściej ją spotykasz
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSałatka świąteczna to super uniwersalna propozycja na każdą okazję. To przepis, który sprawdzi Ci się nie tylko na Boże Narodzenie, ale i na Sylwestra. Idealne dobrane składniki i prostota wykonana to podstawa
AniaGotuje.ploddzielić listki od twardych łodyg a potem oprószyć szczyptą soli i „masować” rękami, delikatnie ugniatając aż zmięknie. Surowy jarmuż można dodawać do surówek i sałatek , do kanapek, do koktajli , drobniutko posiekanym można posypywać dania czy zupy niczym zieleniną. Artykuł Czy jarmuż można jeść na surowo pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota Smakujebowiem właściwości niweluje stres. Ma też właściwości przeciwzapalne i wspomaga pracę żołądka. Ziele angielskie Ma wspaniały aromat i doskonale podkreśla smak wielu świątecznych dań. Idealne do marynat, sosów, sałatek. Ziele angielskie z powodzeniem stosuje się też do podkreślenia smaku świątecznych ciast, deserów, likierów. Ziele angielskie ma też cenne właściwości zdrowotne, m.in. wspomaga trawienie, łagodzi zgagę i zwiększa produkcję soków
Słodkie okruszkisłoiku na zimę. Słoiki na pewno pomogą w kryzysowej sytuacji kiedy nie ma w domu żadnego dodatku do drugiego dania. Z jednej główki kapusty wyszły mi 4 słoiki sałatki. Czytaj więcej
Pychotkaaatradycyjny rosół z kurczaka. Długo czas gotowania jest kluczowy, aby wydobyć z mięsa i kości maksimum smaku. Pozostałe mięso z rosołu można wykorzystać do innych dań, na przykład do sałatek, potrawki lub jako dodatek do kanapek. Zobacz także 5 kreatywnych przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu ( przepis tutaj>>> ) Rosół podaje się najczęściej jako pierwsze danie, często
Moja Książka Kucharskaczasie odwijamy z foli, kroimy w poprzeczne plastry na około 2 cm i układamy na talerzu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: Imprezowe przekąski Przepisy tutaj (KLIK) Sałatki na przyjęcie – 10 imprezowych hitów! Przepisy tutaj (KLIK) Dania dla dzieci Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Roladki z tortilli 3w1 pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemkolei aby kapusta mogła zachować piękny kolor, potrzebuje kwaśnego środowiska. Takie zapewni ocet i w tym przepisie proponujemy dodatek octu jabłkowego lub balsamicznego. Co więcej, podobnie jak nasza wcześniejsza sałatka z czerwonej kapusty na zimę , pyszne kotlety z czerwonej kapusty oraz obiadowa surówka z białej i czerwonej kapusty , tak i dzisiejsza kapusta jest całkowicie bezglutenowa. Zobacz nasz przepis na czerwoną
Kuchnia Na WypasieProsta surówka z dwóch warzyw. Do surówki podobnie jak do sałatek używam białej i jasnozielonej części pora bo jest miękka i deliktniejsza w smaku. Jeśli ktoś nie przepada za intensywnym smakiem pora można go wcześniej sparzyć. składniki: pół główki białej kapusty (ok 1 kg) 400 g pora ( biała i jasnozielona część) 4-5 łyżek majonezu 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
Monia miesza i gotuje