swój smak. Odstawić do wystygnięcia. Kurczaka porwać na kawałki, pomidory i ogórki pokroić w paseczki. Pieczarki obrać, pokroić w pół plasterki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku. Odstawić na pół godziny. Podawać w szklaneczkach jako jedna porcja dla każdego
Magiczne Życie MartyZbliżają się Andrzejki, dlatego dzisiaj wpis z propozycja sałatki, która idealnie się nadaje na taki wieczór i imprezę andrzejkową. Prosta, szybka ale elegancka. Zapraszam.Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłyżka oliwy z oliwek* łyżka przyprawy do kurczaka* sos czosnkowyPrzygotowanie :Mięso natrzeć przyprawą i usmażyć. Jajka i pomidora pokroić w ósemki, ogórka w pół plasterki. Na sałacie układać składniki sałatki. Polać sosem czosnkowym, ewentualnie przyprawić do smaku
Magiczne Życie MartyBardzo lubię sałatki, jak dla mnie mogą zastąpić danie obiadowe, świetne są również na różne imprezy, a że mamy czas karnawału, więc niejedna impreza przed Nami, polecam taką sałateczkę.Składniki:250 g mieszanki; sałata lodowa,sałata endywia free i marchewki pokrojonej w cienkie paseczki12 sztuk czarnych oliwek2 pomidory1 duża kulka mozzarelli4 łyżki oleju(lub oliwy z oliwek)4 łyzki
Z Majeczką w kuchniBardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska.Składniki:1 opakowanie paluszków surimi1 puszka kukurydzy5 jajek1 zółta papryka1 ogórek wążpół pęczka koperku3 łyżki majonezusól morska Kamis pieprz młotkowany z kolendrą KamisWykonanie:Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, dodajemy drobno pokrojone jajka ugotowane na twardo, odsączoną kukurydzę i pokrojone w grube kawałki paluszki surimi
Z Majeczką w kuchniSzynka..truskawki..dla niektórych duet nie do pomyślenia i przełknięcia...Ja namawiam jednak do spróbowania..UWIELBIAM!! Składniki:2 garście rukoli10 truskawek kaszubskich5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej2
Z Majeczką w kuchnisalaterki. Dodajemy osączoną kukurydzę i groszek. Pierś kurczaka kroimyw małą kosteczkę, oprószamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, przesmażamy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Studzimy idodajemy do sałatki. Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Dodajemy majonez, dosalamy do smaku
Z Majeczką w kuchnipatelni. Gotowe kroimy w plastry. Na talerz wykładamy miks sałat, układamy piersi kurczaka. Posypujemy owocem granatu, układamy połowki pomidorków. Sok z cytryny mieszamy z miodem i oliwą, polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchniJeśli lubicie paprykę, to najtańsza jest właśnie teraz :) Możemy ją jeść nie tylko w postaci świeżej (surowej) czy marynowanej, ale też pieczonej, np. jako główny składnik sałatki. Składniki: papryki w różnych kolorach ser kozi (można go zastąpić zwykłym lub fetą) łyżka soku z cytryny oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól, pieprz Wykonanie: Blachę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy
Taste Of My Dayoknem nie widać więc i na talerzu postanowiłam, że jej nie będzie. Jest jasno, kolorowo i wiosennie. Wykorzystałam to co było w lodówce do przygotowania w miarę szybkiej sałatki na kolacje. Lekkiej, smacznej z nutą egzotyki. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdrobno je posiekać lub rozdrobnić przez kratkę do jajek do smaku doprawić cukrem, olejem, octem winnym, wsypać koperek i wszystko dobrze wymieszać schować do lodówki na godzinę......... taką sałatkę lubimy do żytniego pieczywa................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięniespodziewaną wizytą? I na domiar złego lodówka świeci pustkami? Spokojnie, nie ma sytuacji bez wyjścia! Jest to klasyczny, banalnie prosty sposób na zrobienie "czegoś" z "niczego". Po raz kolejny sałatka i po raz kolejny z tuńczykiem, ale jak go nie uwielbiać? Reszta składników to produkty, które są standardowo w wyposażeniu spiżarni, a nawet jeśli nie to z pewnością w asortymencie
peanutbuttermonsterkulinarnej: rukola i koperek suszony. Co do rukoli- nigdy nie miałam nic przeciwko tej odmianie sałaty, chociaż też nie szalałam za nią jakoś specjalnie. Od pierwszego spróbowania sałatki z tuńczykiem, którą teraz wprost ubóstwiam, rukola zaczęła się pojawiać w moim menu zdecydowanie częściej, żeby nie powiedzieć "codziennie". Warto wspomnieć, że jest ona źródłem wapnia, żelaza, magnezu, kwasu foliowego
peanutbuttermonstertalerzu. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i układamy na sałacie. Obok pomidorków układamy odcedzone kulki mozzarelli. Sos przygotowujemy z oliwy, soku z cytryny i fit up. Wymieszanym sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy grzankami. Podajemy na kolację albo do obiadu
Aga w kuchniniej układamy kawałki żółtego sera pleśniowego i obrany ze skórki świeży włoski orzech. Gruszkę przekrawamy na pół i kroimy w plasterki, układamy na talerzu. Figę kroimy w ćwiartki. Całą sałatkę polewamy sosem włoskim rozrobionym z oliwą z oliwek. Podajemy na kolację. Można także podać z białym serem pleśniowym, polecam
Aga w kuchni