WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: puszk a tuńczyka (u mnie w oleju), mała papryka
JejKuchniasałatki przymierzałam się od dłuższego czasu i w końcu ją zrobiłam. Wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia za to pięknie wygląda i pysznie smakuje. Można ją zrobić na święta jak i na rodzinne imprezy. Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek 3 jajka 3 ogórki konserwowe 3 ziemniaki 2 średnie marchewki 100g żółtego sera 2 piersi z kurczaka około
Ala piecze i gotujekulki wkładamy kosteczkę sera żółtego i obtaczamy w bułce. Smażymy na bardzo rozgrzanym oleju do zarumienienia się ze wszystkich stron. Wykładamy na papierowy ręcznik aby wsiąkł nadmiar tłuszczu. Rybę wkładamy do garnka do gotowania na parze (parowaru) posypujemy posiekaną cebulą, posypujemy przyprawami, skrapiamy spora ilością soku z cytryny i ,,parujemy" ok 20 minut. Do obiadu podałam sałatkę ze świeżych ogórków
sierotka maRysia w kuchniPasty zawsze urozmaicają nasz jadłospis, dlatego warto czasami coś zaserwować rodzinie. Dzisiaj na śniadanie, w mojej kuchni, pasta z tuńczyka. Polecam . Tak na szybko, ale
W kuchennym oknie Ewygyros mała główka kapusty pekińskiej 1 zielony ogórek ( nie za duży) 1 pomidor puszka kukurydzy konserwowej czerwona papryka tłuszcz do podsmażenia mięsa Składniki na sos serowy: 30 dag miękkiego żółtego sera szklanka gęstej śmietany 18% 3 jajka, łyżeczka przyprawy gyros Nim zaczniecie dodawać przyprawę gyros do farszu i sosu to spróbujcie czy jest słona, jeżeli nie jest to należy(...)drobno pokroić w kostkę. Ogórka obrać, pokroić kostkę, podobnie pomidora. Kukurydzę odsączyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą jak na sałatkę. Przygotować sos: Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach (można także na tej o drobnych). Zmiksować ze śmietaną, jajami i przyprawą. Farsz nakładać w naleśniki i zwijać je w ciasne rulony
Poezja Smaków - blog kulinarnydanie. Zapiekany filet z indyka na warzywach, samo zdrowie. Jednak mamy tutaj dodatek majonezu i sera żółtego. Jeśli więc liczycie kalorie, to nie jest wersja przepisu dla Was. Jeśli jednak jesteście na diecie low-carb, śmiało przyrządzajcie to danie. Dzięki zastosowaniu warstwy majonez+ser, mięsko jest mięciutkie i wilgotne, a w samym daniu powstaje pyszny sosik. Jeśli lubicie drób pieczony(...)więc starłam go na drobnych oczkach na tarce. Print Zapiekany filet z indyka na warzywach (low-carb) window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Ingredients Sos 2/3 szkl. majonezu 1/2 szkl. tartego sera żółtego ( u mnie gouda) 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka płatków ostrej papryki 1 mała posiekana w kostkę cebulka 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz 1/2 kalafiora 1/2 brokuła 400 g fileta
Mieszam w GarnkuLasagne jest pysznym, tradycyjnym, włoskim daniem. Aby była smaczna powinny znaleźć się w niej różnorodne składniki - dużo warzyw. Dzisiaj prostokątne płaty makaronu zastąpiłam cukinią. Jest bardzo
Salonik smakówsałatki wykorzystałam makaron z grochu od rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy , ale Wy z powodzeniem możecie użyć każdego innego makaronu :) Składniki: * około 120 g makaronu z grochu * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszku groszku konserwowego * pół puszki czerwonej fasoli konserwowej * około 10 cm kawałek zielonej części pora * garść startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera * 3 jajka ugotowane
Zrób to smaczniekurczaka do sałatki i arkusz ciasta francuskiego w lodówce to dobrze się składa bo możecie wyczarować fajną przekąskę. Ja do tego zawijasa stosuję sos paprykowy mojej mamy, ale równie dobrze można ciasto francuskie posmarować np kutchupem. Składniki: Arkusz ciasta francuskiego pierś z kurczaka cebula przyprawa gyros garść czarnych oliwek garść rukoli pół papryki ok 20dag żółtego sera sos do posmarowania
ChilliJemyKolejna imprezowa przekąska podpatrzona u znajomych. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a przy tym smaczna i zdrowa. Składniki na imprezowe tortilki (3 placki): 2 pomidory kilka
Karola gotujemoich ulubionych sałatek - idealna na grilla, kolację czy też imprezę. Składniki do niej dostępne są w sklepach przez cały rok, choć ja uwielbiam ją najbardziej latem, kiedy korzystam z warzyw prosto z ogródka. Dla 4 osób potrzebujemy: pół główki sałaty lodowej 2 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 4-5 plastrów szynki drobiowej garść startego żółtego sera sos czosnkowy
Kolejny blog o gotowaniusałatkę skwitował mój mąż. Bo to faktycznie nic nadzwyczajnego, kilka składników, które zawsze są w mojej lodówce i w Waszych zapewne też. Przygotowana w 10 minut, zniknęła ze stołu w niewiele dłuższym czasie ;) Skoro robię ją w tym tygodniu już drugi raz, to postanowiłam się podzielić przepisem :) Może i Wam posmakuje. SKŁADNIKI: 100 g żółtego sera 100 g wędzonej szynki
Kuchnia w opałachinnych popularnych sałatek. Strzał w dziesiątkę na domowe i ogrodowe imprezy. Jeśli drodzy czytelnicy chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych to bardzo polecam:) Ps. W oryginale ostatnia warstwę stanowi chudy grillowany boczek, który ja zastąpiłam plasterkami salami. Składniki - sałata lodowa - 4 łodygi selera naciowego - pęczek szczypiorku - 300 gram majonezu - 3 łyżki cukru - puszka groszku konserwowego - 20 dkg sera żółtego ( najlepiej cheddar
Kuchnia z widokiem na ogródTaka sałatka jest zawsze dobrym dodatkiem do potraw z grilla, ale również na lekką kolację. Mamy teraz sezon na świeże warzywa, więc warto korzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem są soczyste i słodkie, po prostu pyszne. SKŁADNIKI: rukola bądź inna sałata 2 średnie pomidory kawałek sera ricotta 2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane
Kuchnia BeatyNie mam najmniejszego pojęcia, od kogo nauczyliśmy się robić tą zupę, ale jest smaczna i pożywna, więc mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzy wiecie, że 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy, a więc do dzieła - drożdże, mąka, mleko, a przede wszystkim pomysły na smaczną pizzę . Ja zrobiłam najprostszą
Salonik smakówsałatkę z tych samych składników jednak z kolorowych pomidorów, z dodatkiem parmezanu i inaczej podane. Bardzo fajna przekąska na śniadanie czy kolację. Możecie ją także zabrać do pracy i podjeść do pieczywa. Składniki: 4 czerwone pomidory 4 żółte pomidory 2 mozzarelle świeżo zmielony pieprz do smaku szczypta soli 2 łyżki tartego drobno parmezanu lub innego twardego sera oliwa z oliwek
Zasmakuj Kuchniżółtego sera * puszka kukurydzy * słoik cebulki marnowanej * 2 słoiki chrzanu * 5 łyżek majonezu * 2 łyżki posiekanego szczypiorku * sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi gotujemy na kostce rosołowej, studzimy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, także kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dokładamy pozostałe składniki. Majonez mieszamy najpierw z chrzanem, następnie mieszamy z sałatką. Doprawiamy
Pobite gary Barbarybyło. Sałatka zyskała na smaku i stała się bardziej kolorowa. Składniki: (duża porcja dla 3 - 4 osób) 2 szklanki suchego ryżu basmati 2 puszki tuńczyka we własnym sosie (takie co najmniej po 170 g) 1 duża papryka czerwona 1 duża cebula 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 średniego brokuła 1 - 2 ogórki kiszone 5 jajek 200 g sera żółtego
Kuchcik gotujeżółty ścieramy kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, oprószamy solą i pieprzem serek mieszamy z bazylią, oregano oraz słodką papryką Piekarnik nagrzewamy do temp 180*C Kurczaka podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek Tortille otulamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika podgrzewamy koło 10-26 minut, po czym wyjmujemy i faszerujemy- smarujemy serkiem z ziołami, posypujemy serem, sałatką, układamy ogórka, awokado
Luźna KuchniaBabeczki nie zawsze muszą być na słodko. Te, które dzisiaj Wam serwujemy powstały, kiedy chciałam w ciekawy sposób wykorzystać pozostałe z robienia sałatki warzywa i pozostałe z obiadu mięso mielone. Świetnie spiszą się na przyjęciu imprezowym czy na kameralnej kolacji. Były bardzo smaczne i kolorowe, więc polecam! Babeczki mięsne z dodatkami SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego(...)łopatki 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 jajko sól pieprz kawałek sera żółtego ok 150 g 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania foremek tłuszcz do wysmarowania foremek zielona cebulka PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie podsmażamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki