uroczystości. Wszyscy się nią zachwycają. Jest delikatna i smakowita. Z podanych składników wychodzi duża porcja. Zapraszam do wypróbowania :) Moim zdaniem jest to jedna z lepszych sałatek. 1 kg pieczarek 6 jajek 200 g żółtego sera pęczek szczypiorku 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól pieprz majonez Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na maśle do miękkości, przyprawiamy solą
Krokusowy DomNiyrołzki 1 sie czowiekowi zachce zjejś 2 cojsik lekszego 3 , żeby potyn niy trza bōło 4 bez godzina dochodzić do siebie i wypić trzi sznapsy 5
Chop w kuchniKilka głównych składników - zaledwie 4 sprawia, że powstaje nam bardzo smaczna i syta sałatka. 1 filet z piersi kurczaka 250 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Przyprawa do kurczaka 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy do miękkości na patelni. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy
VioletoweKucharzenieszklanki ryżu (u mnie do risotto) 1 łyżka masła 2 szklanki bulionu lub rosołu (może być z kostki warzywnej) 6 różyczek brokułów 1 szklanka startego żółtego sera 1 jajko posiekana natka pietruszki zioła do sałatek i dań z warzyw bułka tarta 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia Przygotowanie: Można wykorzystać zwykły ryż i ugotować ciut dłużej niż w przepisie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępiekarniku rozgrzanym do 230 C, studzimy na kratce kuchennej, wierzch można posypać cukrem pudrem. Jeśli do ciasta nie dodamy cukru, a powidła zastąpimy serem żółtym lub pleśniowym wyjdą smaczne przekąski idealne do sałatek. Zainspirowana ,, Kuchnią z zielonego Wzgórza
Apetyczna babeczkaWypróbowałam przepis na sałatkę królewską i wyszła bardzo smaczna. Muszę przyznać, że nie przepadam za selerem ale w tej sałatce jest naprawdę dobry. Sałatka królewska Składniki: 1 słoik selera, 200 g sera żółtego w kostce, Puszka kukurydzy, 5 jaj, Puszka ananasa, Sól, Pieprz, 5 łyżek majonezu. Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę
paapilotkaaRukolę układamy na talerzu, dodajemy pokrojoną marchewkę w długie wąskie słupki -specjalną obieraczką. Mieszamy. Układamy paski ugotowanego buraka, wąskie paski żółtego sera, kawałki zielonego ogórka. Ugotowaną kolbę kukurydzy kroimy w plastry - o grubości 2 ziarenek. Sałatkę posypujemy suszoną żurawiną i polewamy sosem vinegret. Sos przygotowujemy z wymienionych składników i odstawiamy na co najmniej 2 godziny do przegryzienia się
Aga w kuchniPowoli przyzwyczajam się do myśli, że idzie zima... nadchodzi w tym roku małymi kroczkami i mam ten komfort, że mogę przyzwyczajać się do tej myśli i
Kraina Tysiąca Smakównadaje się na drugie śniadanie, jak i kolację. I uwierzcie mi - surowy kalafior jest naprawdę smaczny. Dzięki niemu sałatka jest chrupiąca, a zarazem delikatna w smaku. Składniki: 1 mały kalafior 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 200 g sera żółtego (ja użyłam radamera) świeży koperek sól, pieprz 2 łyżki majonezu Kalafiora pozbawić liści, odciąć głąb i za pomocą noża(...)drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce (na średnich oczkach). Do miski wsypać kalafiora, dodać kukurydzę z puszki (bez zalewy), paprykę i starty żółty ser. Przyprawić solą oraz pieprzem. Za pomocą majonezu wszystkie składniki ze sobą połączyć. Jeżeli sałatka jest zbyt sucha - dodać łyżkę majonezu. Pod sam koniec do sałatki dodać posiekany koperek. Ponownie wymieszać i ewentualnie doprawić. Przygotowaną sałatkę schłodzić
UgotowaćSałatka warstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym Sałatka żółtaSałatka z kurczakiem i selerem Przekąski:Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowymChrupiące kąski kurczaka Roladki szynkowe z sałatą Kolorowe kanapkiMuffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynkąJajka faszerowane pieczarkami
Kuchnia domowa Animięsa mielonego 2 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g pieczarek puszka kukurydzy konserwowej Puszka czerwonej fasoli konserwowej 500 g gęstego jogurtu 4 łyżki majonezu 200 g żółtego sera Paczka chipsów tortilla sól pieprz ostra papryka łyżeczka cukru Przygotowanie : Przygotowujemy dużą przezroczystą miskę. Na jej dnie układamy porwaną na małe kawałki sałatę lodową Pomidory kroimy w kostkę i rozkładamy(...)przekładamy do miski. Następnie układamy warstwę kukurydzy Oraz warstwę czerwonej fasoli Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wylewamy na fasolę. Ser żółty ścieramy na najgrubszych oczkach i rozprowadzamy na sosie. Sałatkę wkładamy na parę godzin do lodówki. Przed podaniem na stół dekorujemy brzegi miski tortillami tworząc w ten sposób koronę. Resztę chipsów kruszymy i układamy
Taste Therapypęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 3 marchewki 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 puszka kukurydzy (280 g) 1 czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 duże ziemniaki Kilka łyżek majonezu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawą do kurczaka. Usmażyć do miękkości na rozgrzanej patelni. Szczypiorek oraz(...)kilka łyżek majonezu, delikatnie docisnąć. Następnie wyłożyć połowę kurczaka, kukurydzę, czerwoną paprykę. Znów posmarować majonezem. Dalej rozłożyć resztę kurczaka, starty żółty ser i jajka. Jajka przyprawić solą i pieprzem. Ponownie rozsmarować kilka łyżek majonezu. Na górze rozłożyć ziemniaki. Sałatkę szczelnie okryć folią spożywczą. Wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem odwrócić na talerz, delikatnie zdjąć
VioletoweKucharzenieSkładniki: 4 garści rukoli, 1/4 gruszki, 4 świeże figi, 2 plasterki żółtego sera pleśniowego, 2 plasterki białego sera pleśniowego, 4 łyżki oliwy z oliwek, Fit up Kamis do sałatek. Przygotowanie: Na talerzu układamy świeżą rukolę. Świeże figi kroimy w ćwiartki i układamy na sałacie. Plasterki sera pleśniowego kruszymy i układamy między figami, Na koniec gruszkę kroimy w długie
Aga w kuchnikońcu czyli bardzo rzadko. Stwierdziłam więc, by dodać coś dla przełamania smaku, coś równoważącego np. fasolę z puszki - w tym przypadku wypadło na żółty morski ser (jest wyrazisty i słony). Postanowiłam też, że dodamy ryż, by sałatki wyszło więcej - natychmiast wywiązała się debata na temat tego, który rodzaj ryżu ma w sałatce się znaleźć (z mrugającą już z nerwów powieką
Poezja Smaków - blog kulinarnyczerwonej fasoli konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 240 g); Pęczek szczypiorku; 3 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kabanosy pokroić w plasterki. Ser żółty pokroić w kostkę. Dodać do kabanosów. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Do dodać do sałatki. Wymieszać. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z ziaren i błon, pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski z sałatką. Wymieszać. Czerwoną fasolę odcedzić
Gospodyni Miejska