sałatka z ziemniakami - 4496 przepisów (strona:180/300)

Restauracja Pod Wawelem Kompania Kuflowa 169

Steak z masłem ziołowym, sałatką i frytkami. Pyszny, idealny stek ze świeżą, ożywczą sałatką. Dla mnie była to porcja w sam raz, tak że mogłam spróbować jeszcze innych rzeczy. Wspaniałe. Przyjaciółka zamówiła żeberka z sosem miodowo - orzechowym lub sosem BBQ (do wyboru) podane ze smażonymi ziemniakami i kapustą bawarską. Rozpływały się w ustach. Bardzo apetyczny widok. No i na koniec

Karola gotuje
Sałatka „Tęczowy tuńczyk” 178

Sałatka jest fajnym pomysłem na szybkie, lekkie oraz bogate w witaminy i substancje odżywcze danie. Jest idealną propozycją dla lubiących połączenie smaku tuńczyka ze świeżymi warzywami. Składniki: 1 opakowanie mixu sałat 5 ziemniaków 5 średnich dojrzałych pomidorów 5 jajek ½ dużego zielonego ogórka 1 ½  puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ czerwonej cebuli zioła prowansalskie oregano oliwa Sos: 5 ząbków

Szalona Kuchnia Eweliny
Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie maślano śmietankowym 117

kroimy na ćwiartki. Przyprawiamy je solą, słodką czerwoną papryką, lubczykiem i przyprawą do ziemniaków. Wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Wysypujemy je na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 200*C. Ziemniaczki muszą być ładnie zarumienione. Do mięsa i ziemniaczków podałam jeszcze sałatkę z czerwonej papryki, pomidorków cherry, czerwonej cebuli i sera feta

VioletoweKucharzenie
Zupa z botwinki na żeberkach 104

kilka razy zjeść zupę. Liście są niesamowicie smaczne i delikatne, nadają się do sałatek i surówek. Składniki 500 g żeberek wieprzowych 2 liście laurowe 1 pęczek botwinki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 ząbek czosnku koperek sok z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: ziemniaki śmietana 18%     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żeberka

R'n'G Kitchen
Zdrowy tryb życia to nie jest fanaberia - jesteś tym, co zjesz i wypijesz KONKURS z marką Fitaqua 134

stron. Dzień zaczynajmy od węglowodanów w postaci produktów zbożowych, na drugie śniadanie przygotujmy sałatkę owocową lub warzywną czy też świeże warzywa z jogurtowymi dipami. A na obiad niech to będzie coś białkowego z warzywami, np. chude mięso z surówkami. Unikajmy łączenia mięsa z węglowodanami (np. ziemniaki czy kluski), gdyż to nie jest dobre połączenie. Po takim tradycyjnym obiedzie typu mięso

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z wędzoną papryką 160

awokado ale i bez niego była smaczna. Szaszłyki podałam z sałatą i smażonymi ziemniakami. składniki (4 szaszłyki) 1 polędwiczka wieprzowa sól marynata: 1 łyżeczka słodkiej hiszpańskiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej hiszpańskiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 4 łyżki wytrawnego sherry sałatka 1 pomarańcza 1 awokado 1 czerwona cebula 1 sałata rzymska

Stare Gary
Zupa porowo – szparagowa 106

najlepsze ). Główki możemy wykorzystać później do tarty ze szparagami lub sałatki z sosem holenderskim ( oba przepisy prezentowane na blogu ) a dzisiaj przetworzymy te „mniej lepsze” części szparagów. Składniki: Pęczek białych szparagów bez główek 3 pory 2 marchewki Pietruszka Kawałek selera 3 – 4 ziemniaki 2 łyżki masła Słodka śmietana 18% Sól Pieprz biały 2 -2 ½ l wody Wykonanie: Do osolonej wody

Smaki Ewy
Knedle jak u mamy 164

Można je przyrządzić o każdej porze roku. Dzisiaj są ze śliwkami. To wcale nie jest takie trudne. Przepis jest prosty i każdy powinien dać radę zrobić

Salonik smaków
Sałata lodowa z sosem jogurtowym. Ekspresowa surówka obiadowa. PRZEPIS 362

Jest pyszna szczególnie z pieczonymi ziemniakami , świetnie pasuje też do mięs i ryb, a robi się ją bajecznie prosto i szybko. Dlatego ta surówka z sałaty

Kulinarna Polska
Duszone pieczarki 98

przygotowane pieczarki są świetnym dodatkiem do zapiekanek lub obiadu (np. z ziemniakami i mięsem). Mogą Cię uratować, gdy jesteś zajęty, zabiegany i na szybko musisz przygotować dodatek do posiłku dla rodziny lub gości. Takie pieczareczki przygotowuje się bardzo szybko – z powodzeniem zastąpią surówkę lub sałatkę obiadową   Składniki dla 2 osób: 500 g pieczarek 2 łyżki masła, oleju

Kulinarne S.O.S.
Duszone pieczarki 98

przygotowane pieczarki są świetnym dodatkiem do zapiekanek lub obiadu (np. z ziemniakami i mięsem). Mogą Cię uratować, gdy jesteś zajęty, zabiegany i na szybko musisz przygotować dodatek do posiłku dla rodziny lub gości. Takie pieczareczki przygotowuje się bardzo szybko – z powodzeniem zastąpią surówkę lub sałatkę obiadową   Składniki dla 2 osób: 500 g pieczarek 2 łyżki masła, oleju

Kulinarny S.O.S.
Błyskawiczna sałatka śledziowa. 1727

Bardzo łatwa, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka śledziowa. Doskonała  i na imprezę i na co dzień. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji, bo znika w oka mgnieniu :) Składniki - 4 filety śledziowe solone w oleju - 2 ugotowane średniej wielkości ziemniaki ( mogą być z dnia poprzedniego ) - 1 mała czerwona cebula - 2 średnie ogórki konserwowe - pół pęczka szczypiorku - 2 łyżki

Kuchnia z widokiem na ogród
Piątek: Krokiety rybne po hindusku 95

cynamonu i kardamonu. Ryba wspaniale przechodzi ich aromatem, który doskonale idzie w parze z ziemniakami. Polecamy Wam ten przepis , bo jest dziecinnie prosty do zrobienia, a danie jest bardzo smaczne. Przepis pochodzi z Saveur.com Składniki: 500 g ryby (może być mrożona) 1/2 kg ziemniaków 1/3 szklanki bułki tartej 2 łyżki siekanej kolendry lub pietruszki 1 łyżeczka kminu 2 łyżeczki soku(...)minut. Wyciągnij rybę z wywaru łyżką cedzakową. Krok 3 Połącz rybę z ziemniakami, dodaj kolendrę, kmin, sok z cytryny, posól, popierz. Obtocz w bułce tartej. Uformuj zgrabne kotlety. Rozgrzej olej na patelni, usmaż kotlety na złoto po 2 minuty z każdej strony. Podawaj z dowolną sałatką. Smacznego! Artykuł Piątek: Krokiety rybne po hindusku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Piątek: Krokiety rybne po hindusku 85

minut. Wyciągnij rybę z wywaru łyżką cedzakową. Krok 3 Połącz rybę z ziemniakami, dodaj kolendrę, kmin, sok z cytryny, posól, popierz. Obtocz w bułce tartej. Uformuj zgrabne kotlety. Rozgrzej olej na patelni, usmaż kotlety na złoto po 2 minuty z każdej strony. Podawaj z dowolną sałatką. Smacznego! Artykuł Piątek: Krokiety rybne po hindusku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
TORTILLA DE PATATAS ZE SZPARAGAMI 136

W szparagowym królestwie - Wielkopolsce powstała taka piękna tortilla :)) Składniki: pęczek zielonych szparagów prosto z pola :) kilka plasterków boczku 2 ziemniaki 1 cebula (może być dymka ze

Cytryna&Co.