Szybka, zdrowa sałatka. Idealnie pasuje do pieczonych mięs czy kanapki z wędlinką :). Można ją modyfikować dodając np. szynkę, majonez czy jogurt naturalny, jajko. Składniki: jeden mały brokuł puszka kukurydzy 3-4 pomidory (ja miałam tylko dwa małe, więc mało widać je na zdjęciach) opakowanie sera feta pieprz,suszona pietruszka, koperek, czosnek granulowany Brokuły myjemy, dzielimy na małe kawałki i gotujemy
NA MOIM TALERZUbardzo smaczne, to są jeszcze szybkie do zrobienia. Kiedy okaże się, że goście za progiem możemy szybko przygotować bardzo smaczną sałatkę. Potrzebujemy: słoik selera konserwowego słoik selera z marchewką łodygę selera naciowego 1 czerwoną paprykę szynkę - najlepiej drobiową puszkę kukurydzy majonez sól pieprz szczypiorek Wykonanie: Seler ze słoika odciskamy, kroimy drobniej.Seler naciowy i paprykę kroimy w drobną kostkę. Szynkę
Walijskie PichcenieDlatego po spożyciu posiłku z zawartością tejże kaszy na pewno nie będziemy czuli się wzdęci i ociężali. Pyszne są sałatki z dodatkiem kaszy jaglanej i nie mniej pyszne - kotleciki - u mnie z dodatkiem chudej szynki i zielonej papryki. Bardzo smaczne są gorące, prosto z patelni, ale i na zimno nie tracą swoich walorów smakowych. Polecam :) Składniki: 3/4szkl
Walijskie PichcenieSkładniki: 200 g makaronu penne 1 puszka kukurydzy 200 g szynki drobiowej 1 papryka czerwona 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki bazylii Sól, pieprz do smaku Przepis
Emcia PichciDlaczego warto mieć? Zawsze stoły świąteczne są zastawione sprawdzonymi potrawami, które pojawiają się na nich dwa razy do roku. Każdy ma swoją sałatkę jarzynową i żadna inna nie będzie tak dobra jak ta domowa. Każdy ma swoją szynkę w galarecie, ulubionego śledzia, itd. Ja zawsze do świątecznych klasyków lubię dodać jedną nową potrawę. tak dla odmiany, a książka jest fajną
Brzuszki Łakomczuszkidużą misę): 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa słoiczek selera konserwowego ok 30 dag wędliny drobiowej w kawałku(szynka, polędwica) 3-4 jajka gotowane na twardo kawałek pora (kilka centymetrów) słoik majonezu (250 ml) Przygotowanie: Zanim przystąpimy do robienia sałatki produkty z puszek porządnie odsączamy z zalewy. Na dno przeźroczystej misy układamy posiekanego selera. Warstwę smarujemy majonezem. Wykładamy kukurydzę. Ponownie
Kuchnia po mojemuEfektowna sałatka ryżowa podana we wnętrzu owoców zachwyci Waszych gości nie tylko wizualnie. Składniki 6 dużych brzoskwiń 200 g szynki wieprzowej (surowej) 80 ml oliwy z oliwek 4 łyżki soku z cytryny 1/2 białej części pora 1 ząbek czosnku 2 szklanki ugotowanego ryżu 50 g czarnych oliwek olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false(...)false MicrosoftInternetExplorer4 Szynkę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy drobno posiekane oliwki, ryż i dokładnie mieszamy. Oliwę mieszamy z połową soku z cytryny, drobno posiekanym porem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy ryż z mięsem
R'n'G Kitchendzisiejszego, ale przecież jutro także ktoś może sobie zaserwować taką:) Przepis jak zwykle znalazłam u Siostry Anastazji (123 sałatki i surówki). I bardzo mi posmakowała. W oryginale dodajemy dwie usmażone piersi z kurczaka, które ja zastąpiłam kilkoma plastrami szynki Składniki: 5 jaj 30 dag żółtego sera 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 puszki groszku konserwowego 5-6 plastrów szynki 3 łyżki(...)ścieram na tarce jarzynowej o średnich oczkach.szynkę kroję w kostkę. Wszystkie składniki wrzucam do miski . Doprawiam solą i pieprzem. Majonez, śmietanę i chrzan mieszam i sosem polewam sałatkę. Koperek myję, suszę i siekam. Posypuję sałatkę i wszystko razem łączę ze sobą. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchensmakuje wyśmienicie, łatwa, szybka, to jej największe walory, zapewniam, że od pierwszego razu stanie się Waszą"dyżurną" sałatką na wszelkie okazje... Składniki: 100 g drobnego makaronu 1 słoiczek selera naciowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 100 g szynki 100 g sera żółtego 1 puszka ananasa krojonego pęczek szczypiorku pęczek kopru świeżego sos 2 ząbki czosnku(...)zalewy oraz z ananasa odlewamy syrop. Paprykę, ser żółty, szynkę i czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Szczypiorek, koperek siekamy drobniutko. Do miski kładziemy ostudzony makaron, dodajemy pozostałe składniki. Czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy z majonezem i jogurtem przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Powstały sos wlewamy do sałatki, dokładnie wszystko łączymy ze sobą. Dekorujemy natką pietruszki. Sałatkę przygotowała Małgorzata
kgwjanczewołagodny smak, dzięki czemu jest idealnym składnikiem wielu smacznych sałatek. Sałatka z selerem konserwowym, którą przygotowałam to jedna z sałatek, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Polecam Wam ten przepis szczególnie w przypadku niezapowiedzianych gości, a także na kolację, kiedy mamy ochotę zjeść coś smacznego a jednocześnie szybkiego. Sałatka z selerem konserwowym jest lekko słodka, przełamana kwaśnymi ogórkami kiszonymi. Całość(...)także na święta. Ta sałatka sprawdzi się zawsze, ponieważ jest przepyszna. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszną i szybką sałatkę z selerem konserwowym w roli głównej. PRZEPIS SAŁATKĘ Z SELEREM KONSERWOWYM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 słoik selera konserwowego 1/2 puszki kukurydzy 2 ogórki kiszone 4 jajka 200 g szynki z kurczaka 150 g sera żółtego
Przepiski.plZawsze mam w domu tortellini na tzw "czarną godzinę" bo można szybko zrobić sałatkę. W zasadzie co mamy w lodówce to możemy dodać a będzie smacznie. Składniki: 250 g tortellini z grzybami 0,5 zielonego ogórka (długi sałatkowy) 100 g chudej szynki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy (170g) około 10 cm białej części pora 0,5 czerwonej papryki(...)ostudzić. Ogórek obrać ze skórki wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Por pokroić w cienkie półplasterki a paprykę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Przed podaniem na wierzchu posypać natką pietruszki. Sałatka ma lepszy smak jeśli zrobimy ją wcześniej i przeleży z 2-3 godziny
Ala piecze i gotujeZdobywcza szybka sałatka Babuni. Wystarczy kilka składników aby stworzyć bardzo smaczną imprezową sałatkę. Składniki: 300 g makaronu muszelki 1 słoik selera konserwowego ok. 25 cm pory 1 mały majonez 1 czerwona papryka 150 g wędzonej szynki 1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz WYKONANIE: Makaron gotujemy z dodatkiem soli. Szynkę, paprykę kroimy w kostkę, seler i kukurydzę odcedzamy i wyciskamy
W Moim Magicznym DomuSzybka w przygotowaniu sałatka, która z pewnością sprawdzi się na każdej imprezie i smakiem zachwyci uczestników zabawy. Składniki: 1 duży por 2 czerwone papryki 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka konserwowej kukurydzy 5 jajek na twardo 250g szynki konserwowej 1 słoik konserwowego selera 200 żółtego sera 2 pęczki szczypiorku 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Wykonanie(...)posiekać. 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno pokroić. 3. Szynkę konserwową pokroić w kostkę, a żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 4. Kawałki ananasa, selera i kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. 5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i całość ponownie dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinyprzy dwóch kotach (albo dzieciach) Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek
Karo in the Kitchenrondla wrzuci naraz 4 (lub więcej :)), ale ja Wam pokażę, jak zdobytą przeze mnie wiedzę, można wykorzystać w prosty sposób w domowych warunkach. Jak wcześniej przygotować szparagi w szynce ? W przygotowaniu zielonych szparagów po pierwsze ważne jest, aby wydobyć ich piękny zielony kolor ze środka. Następnie tak je przygotować, aby nie były twarde i łykowate, lecz chrupiące i kruche(...)chcemy to natychmiast zakończyć). Następnie takie szparagi wystarczy osuszyć ręcznikiem papierowym i od razu można je spożywać (np. w “ Sałatce ze szparagami, czarnymi oliwkami, orzechami nerkowca i serem feta “, gdzie będą kruche i chrupiące) lub owinąć szynką długodojrzewającą (dla mnie najlepsza i najsmaczniejsza jest szynka parmeńska “prosciutto di parma” – wiem, że najdroższa, ale wszelkie tańsze
Moja Delicja