Nie każdy lubi szpinak, ale w takim wydaniu naprawdę świetnie smakuje i stanowi idealną przystawkę lub przekąskę na różne okazje. Można je również podać jako lekkie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaobfitszy z deserem Zjadłam zupę dyniową z pestkami dyni. Potem do wyboru była polska pizza , czyli podpłomyk z burakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, albo sałatka z pieczonym kurczakiem, boczkiem i szpinakiem w wersji szybkiej. Gdybym chciała wersję obfitą, to do zupy byłby filet z dorsza podawany z babką ziemniaczaną i śmietanką z kminkiem. Podpłomyk był chrupki i bardzo polski
Ugotowane pozamiatanelazanię. Lazania doskonale smakuje także po odgrzaniu. Lazanię ze szpinakiem jeść możecie jako danie samodzielne, lub podać z grillowanym fletem z kurczak/indyka i lekką sałatką. Składniki: 12-15 płatów makaronu do lazanii 1 opakowanie szpinaku mrożonego 250 g sera ricotta 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 150 g tartego sera żółtego gałka muszkatołowa pieprz sól sok z cytryny
kolorowotorcikowosałatka do pracy. Zawsze do pracy biorę ze sobą obiad. Najczęściej jest to sałatka. Dzisiaj taką proponuję. składniki: - sałata - szpinak - pomidorki - ser bałkański - papryka czerwona - łyżka orzechów: nerkowca, ziemne, laskowy, włoski - troszkę suszonej żurawiny, rodzynek, ziaren słonecznika - brzoskwinia polska dojrzała - dresing: ocet morelowy, oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNIŁosoś to coraz to popularniejsza w Polsce ryba jeśli chodzi o ryby świeże. Znajdziemy ją już niemal w większości marketów więc na pewno kiedyś skusicie się
Kuchnia PROzdrowotnajest bardzo popularna, jednak każdy robi ją inaczej... jedni robią z mixem sałat, inni z mozzarellą... ja przedstawiam Wam moją wersję na tą pyszną i prostą sałatkę :) Składniki: 3-4 garście świeżego szpinaku, 2-3 suszone pomidory, 1/4 fety, słonecznik łuskany, żurawina suszona. sos: 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka płynnego miodu, 1 łyżeczka oliwy z oliwek. Przygotowanie
Aga w kuchniprzykryciem przez ok. 10-15 minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry i jogurt) oraz sos czosnkowy czy ketchup. :) Smacznego
Kuchnia EllieSałatka idealna na imprezę. Doskonała na sylwestra Mieliśmy dzisiaj gości Zniknęła ze stołu w mgnieniu oka To lubię Składniki: tortelloni z serem ricotta i szpinakiem 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki około 6 pomidorków koktajlowych czerwonych i 6 pomidorków żółtych 6 kulek mozzarelli (małej kulki) 1 łyżeczka masła 1 łyżka pesto basilico Hilcona Tortelloni gotuję w osolonej wodzie. Przekładam(...)delikatnie. Wykładam do miseczki, dodaję małe kulki mozzarelli przekrojone na pół. Podaję szybko na stół. Wspaniale smakuje na zimno i na ciepło. Artykuł Sałatka na ciepło z tortelloni z serem ricotta i szpinakiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plBardzo popularne w ostatnim czasie na różnych stronach kulinarnych stało się ciasto pod ciekawą nazwą Leśny Mech. Szpinak, poza odmianą baby, którego używam do sałatek, mnie nie przekonuje. Tym bardziej, że ten zamrożony w formie posiekanej kojarzy mi się ze zmuszaniem mnie do jedzenia na obiad w przedszkolu,. A fuj! Tak, czy siak postanowiłem spróbować. Troszkę zmodyfikowałem przepis, dodałem swoją
BaRepasprzygotowania. W połączeniu ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi tworzy pyszny zestaw fit. Szpinak i pomidorki pochodzą z mojej działki. Ten miks z kaszy i szpinaku jest bardzo smaczny i sycący. Przepisy z kaszą bulgur: Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem PRZEPIS NA KASZĘ ZE SZPINAKIEM Kasza ze szpinakiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędniu wpłynie korzystnie na twoje samopoczucie. No i wreszcie rozdział Jedz : potrawy dla całej rodziny skomponowane tak aby były smaczne i zdrowe: Mój ulubiony przepis: Sałatka szpinakowa z pomarańczami: Sałata 350 gr szpinaku 1 średnia pomarańcza pokrojona w kostkę ½ cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę 1 puszka krojonych kasztanów wodnych Dressing: Po 2 łyżki - oleju rzepakowego, keczupu, octu
AZgotuj!wiedziałam. Tak więc postanowiłam napisać Wam kilka zdań na jej temat. Ugotowane ziarna według mnie są mało wyjściowe i w smaku takie neutralne, ale w sałatce nabrały charakteru, a w połączeniu z filetem ze szpinakiem w szynce parmeńskiej to już dla mnie była tak zwana petarda. Jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, dlatego polecam ją jako dodatek(...)minut więcej. No to jak już mamy podstawy przeczytane, to zabieramy się za sałatkę ;) Składniki: 1/2 szklanki quinoa + 1 szklanka wody do jej ugotowania 1 awokado 6 pomidorków koktajlowych mały pęczek szczypiorku razem z cebulkami kawałek sera feta (ok 3 cm) 2 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki czerwonego octu
Blondynka Gotujepomarańczą i orzechami. Sałatka jest l ekka, smaczna i bardzo witaminowa. Jeżeli nie lubicie w słodkich sałatkach cebuli to zwyczajnie ja pomińcie, chociaż ja bardzo ją lubię w takich połączeniach smakowych. Składniki: 3 garście szpinaku baby 1 duża pomarańcza 1 awokado 1/3 czerwonej cebuli 1 garść orzechów włoskich dressing 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu(...)pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce, orzechy uprażyć na patelni. Na półmisku ułożyć szpinak, na to pomarańczę, awokado i cebulę. Posypać uprażonymi orzechami. Wszystkie składniki na sos wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiorzeszków pinii 1 łyżeczka oliwy z oliwek Upieczonego buraka kroimy ,NIE DO SAMEGO DOŁU, na 8 części. Fenkuł kroimy z góry na dół ,w paski. Na talerzu kładziemy garść szpinaku, bez łodyżek, na środku układamy burak, a w nim paski fenkułu. Całość skrapiamy oliwką. Wokół układamy plasterki chorizo i posypujemy uprażonymi orzeszkami pinii. Doznania smakowe anyżowego fenkułu z resztą składników(...)Pieczone, ziołowe buraczki w sałatce. Składniki. 2 buraki 6 rzodkiewek 50g serka koziego 26 szt liści szpinaku 2 łyżki orzeszków pinii zioła różne np. tymianek, estragon itp. Aceto balsamiko w sprayu Buraki dokładnie umyć, ściąć czubek, skropić oliwą, posolić i obłożyć ziołami. Zawinąć w folię i piec w temp.200stop 1 godzinę. Orzeszki pinii uprażyć. Od listków szpinaku odciąć łodyżki
Kulinarny karnet Christopherapokrojonej w kostkę - w wersji wegetariańskiej można zamienić na pokruszony ser feta 60 g kukurydzy ugotowanej lub konserwowej, odcedzonej z zalewy łagodna oliwa do smażenia na sałatkę: 2 garści dowolnej sałaty, np. karbowanej, szpinaku czy rukoli, 125 g pomidorków koktajlowych, łyżeczka oliwy, łyżeczka octu balsamicznego, sól i pieprz Przygotowanie: W misce umieść przesianą mąkę, wodę, jajko, sól i szczyptę pieprzu(...)czosnek, chilli. szynkę i kukurydzę i wymieszaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i smaż na niedużym ogniu niewielkie placki. Po usmażeniu przełóż je na ręcznik papierowy. Przygotuj sałatkę - większe liście sałaty porwij na kawałki, pomidorki koktajlowe przekrój na pół. W misce umieść sałatę i pomidorki, polej oliwą, octem balsamicznym, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Gotowe placki podawaj
Chilli Czosnek i Oliwa