salatka z serem - 4818 przepisów (strona:135/322)

Piknik Smakoszy – spotkanie blogerów nr II 168

pikniku Kuchenny Ryś dzięki któremu mam wspaniałe zdjęcia. Jako moje popisowe dania w tym roku wystąpiły: Tartaletki z burakiem ćwikłowym i kozim serem - które niewątpliwie były mistrzem całego stołu i rozeszły się w parę minut Sałatka z tuńczykiem podana w makaronie Conchiglioni tzn dużych muszlach - idealna na przystawkę na ,,jednego gryza" Piernik bez jajek pieczony na musie jabłkowym który jest

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z tortellini z pieczarkami i cebulą 429

przepadałam. Przy okazji danie to powinno się nazywać "SOS", bo gdy nie mamy właściwie nic co wydawać by się mogło nadaje się na sałatkę, pojawia się właśnie ten przepis. ;) 1 opakowanie dowolnego tortellini (u mnie z serem, ale polecam z szynką, smakuje lepiej) ok. 250g pieczarek (można, a nawet wskazane dać więcej) 4 spore szalotki pęczek szczypiorku sól i pieprz

Kuchenna Kontrrewolucya
Sałatka porowa z ananasem i curry 330

Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Por przekrawamy wzdłuż i kroimy w półtalarki. Ananasa, kukurydzę i seler odsączamy z zalewy. Jajka i żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ananasa kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem i doprawiamy solą, pieprzem oraz curry

Pobite gary Barbary
Sałatka z truskawkami i granatem. 107

Sałatka z truskawkami i granatem. Sałatka z truskawkami     Składniki 1 niewielka główka sałaty 200 gram truskawek 1 Krążek sera camembert 1 owoc granatu Sos balsamiczny z poprzedniego przepisu Sposób przygotowania Sałatę myjemy , suszymy i drzemy na niewielkie kawałki. Truskawki dzielimy na ćwiartki. Krążek Camemberta dzielimy na 8 trójkątów. Z owocu granatu wydłubujemy pestki Całość mieszamy. Przed samym podaniem

Miód i pieprz
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 145

wzbogacić naszą wiedzę kulinarną. Zaznaczony jest także czas przygotowania i gotowania. Wśród różnorodnych przepisów znajdziemy m.in.: Focaccia, Ribollita, Carpaccio,  pizza z kozim serem rukolą i gruszkami, risotto z orzechami włoskimi i czosnkiem, Gnocchi z gorgonzolą, sałatka z zapiekanych pomidorów i papryki, miodownik z orzeszkami piniowymi, tiramisu, babeczki z figami i ricottą i wiele inne. Zdecydowanie polecam, na pewno wykorzystacie

noteskulinarnyfiga
Kotlety szarpane 480

razem mi smakują. Myślę, że bardzo szybko staną się ulubionym daniem zarówno dorosłych jak i dzieci. Idealnie pasują do ziemniaków, frytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 2 jajka, 5 łyżek maki ziemniaczanej, 2 łyżeczki słodkiej

Passion of Cooking
Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej 259

Dawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego młode ziemniaki i sałatka z pomidorkami cherry, rzodkiewką i czarnymi oliwkami. W sam raz na letni obiad   Do przygotowania tego dania użyłam filetów z piersi kurczaków Zagrodowych – więcej o marce Kurczak Zagrodowy

Pasja Smaku
Sałatka ze szpinakiem 112

miodu łyżeczka oliwy z oliwek  łyżeczka octu balsamicznego 1/3 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania: Wykładamy na talerz umyty szpinak, pomidorki pokrojone w połówki, ser feta pokrojony w kostkę słonecznik prażymy na teflonowej patelni i posypujemy nim sałatkę na koniec wszystko polewamy sosem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placuszki z serka wiejskiego z dodatkiem żurawiny 146

lodówka jest wypełniona po brzegi serkami wiejskimi oraz serami w kostce, a to dlatego, że w Biedronce do dziś była promocja -20% na sery białe :D Serki wiejskie używam do rozmaitych potraw, placków (słodkich/słonych), sałatek, jako dodatek do sosów, owoców. Dla mnie jest to produkt uniwersalny bez którego nie potrafię się obyć. Tak więc dziś słodka wersja placków

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pesto bazyliowe 140

koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rada: solą i pieprzem doprawiamy na sam koniec, ponieważ niektóre składniki jak oliwki czy ser są słone. Pesto przechowujemy w lodówce, możemy dodawać go do makaronów czy sałatek. Również tradycyjne paluchy czy kopytka podsmażone w pesto idealnie smakują. A przepis znajdziecie na blogu w daniach jarskich . Smacznego

Moniki Smakołyki
Sałatka z gruszką i serem blue 358

wyniosłam przepis na tę oto sałatkę. W moim mniemaniu Sałatkę Idealną, definitywnie przez duże "S"... *O nie, nie! To nie była firma gastronomiczna. Sałatka z gruszką i lazurem sałata zielona (lub mieszanka sałat z torebki) 100g sera z niebieską pleśnią (blue, lazur) 1 duża gruszka 4 łyżki nasion słonecznika 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki soku z cytyny 3 łyżki

Zapiski Młodej Żony
Sałatka z ananasem, czerwoną fasolą i żółtym serem 721

Sałatka dla niespodziewanych gości... przepis pochodzi z zeszytu mamy... w zanadrzu mam jeszcze ok. 10 bardzo szybkich sałatek do wypróbowania... może któraś przypadnie wam do gustu Składniki: 125 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki ananasa 100 g wędliny (np. wędzonego schabu) 1/2 pora (tylko biała część) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Wykonanie: Ser, ananasa

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z jabłkiem, gorgonzolą i kurczakiem 177

cytryny. W misce mieszamy roszponkę z pokrojonym jabłkiem, pokruszonym serem, żurawiną i kiełkami. Na wierzchu układamy kawałki kurczaka i posypujemy orzechami. Przygotowujemy sos: w soku z 1/2 cytryny rozpuszczamy szczyptę soli, dodajemy musztardę, pieprz. Wlewamy saszetkę oleju Kujawskiego z czosnkiem i bazylią i mieszamy, aż powstanie aksamitna emulsja. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem.Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem

Smakowity Blog Kulinarny
Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami 212

Składniki:1-2 porcje 4 plastry cienko pokrojonego boczku (2 plastry pokrojone na drobne kawałki) 1 łyżka oliwy plus odrobina do natłuszczenia naczynia 1 dymka, pokrojona

Gorący kąsek
Wytrawny sernik z boczkiem u Aleex 154

którego założenia, rok w rok, namawiali mnie wszyscy imprezowicze. Jeśli zaś chodzi o przepis na moje ulubione danie, to nie będzie to sałatka. Ostatnio moim numerem jeden jest mój autorski sernik wytrawny z boczkiem, gruszką, orzechami włoskimi, serem z niebieską pleśnią i szpinakiem. To fantastyczne, niebanalne i bardzo eleganckie danie, które zaskakuje swoim fenomenalnym smakiem zarówno na ciepło

W mojej kuchni