Pożywna sałatka, gdzie w smaku dominuje ziemniak i ogórek. Polecam na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia lub (może nawet?) na kolację. Do tego podałam ją w swojej ulubionej miseczce z Maroka, wtedy smakuje jeszcze lepiej;) Składniki: 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 kiszone ogórki 8 rzodkiewek 3 jajka ugotowane na twardo mały(...)wystudzone ziemniaki obierz ze skórki, pokrój w kostkę. W kostkę pokrój także ogórki i jajka ugotowane na twardo, a w cienkie talarki pokrój rzodkiewkę. W miseczce wymieszaj ziemniaki z resztą składników, jogurtem i majonezem, przypraw do smaku, dodaj koperek. Można dodać więcej pieprzu, żeby sałatka nie była zbyt mdła. Smacznego
Zasmakuj Kuchniwszystko wymieszać. W osobnej misce wymieszać jajka z sokiem z połowy cytryny. Przed smażeniem wkładamy rybę do jajek, a potem obtaczamy w panierce Rozgrzać oliwę i smażyć w nim rybę. Można smażyć krótko i dopiekać w piekarniku jak u mnie . Sałatka: Rzodkiewki kroimy w plasterki lub kawałki, mieszamy z cząstkami mandarynki, pozostałą natką, pieprzem, oliwą i sokiem z połówki
w mojej kuchniPrzepis na tą sałatkę wpada na bloga z dużym opóźnieniem. Jak sama nazwa wskazuje post powstał w czasie, gdy do naszych kuchni zaczęły zaglądać nowalijki, ale ze względu na mój wiosenny permanentny brak czasu niestety utknął w "post-owej poczekalni". W końcu przyszedł czas(...)nadrabianie zaległości. Ogródek nie wymaga już tyle uwagi, w pracy można już zredukować biegi, łapię trochę oddechu i nadrabiam zaległości. SAŁATKA POWIEW WIOSNY Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 1 świeży długi ogórek 1 mała czerwona cebula 3-4 rzodkiewki kilka liści sałaty 50 g sera wędzonego sos: 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól i pieprz
Bon appetit mon amieschabowe z boczniaków, niezwykle delikatne w smaku, wegetariańskie. Przepis warto wypróbowania! Kotlety podałam w towarzystwie kaszy jęczmiennej perłowej i prostej sałatki z ogórka, rzodkiewek, sałaty i sosu jogurtowego. PRZEPIS NA BOCZNIAKI JAK SCHABOWE Składniki: 300g boczniaków sól pieprz 2 jajka bułka tarta mąka olej do smażenia Jak zrobić boczniaki jak schabowe: Najpierw boczniaki oczyszczamy – ja umyłam je delikatnie
Dorota Smakujepozostawiam również wersję na bogato! Lekka sałatka to idealny pomysł na letni obiad, kiedy z nieba leje się żar. W tej sałatce super robotę robią sezonowe czerwone porzeczki. Polecam każdemu, kto lubi jeść sałatki! SKŁADNIKI: - 1 porcja pieczonej lub grillowanej piersi kaczej - 80g - 1 małe jajko zerówka, usmażone bez tłuszczu - pomidory malinowe - rzodkiewka 2-3 sztuki - kilka grono porzeczki
SMYKWKUCHNIkolejne zielone pesto. Przygotowałam je z niezwykle aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Pięknie pachnie i jest bardzo smaczne. Wykorzystacie je do makaronu, sałatek, kanapek. Doskonale smakuje również z jajkami, jako dodatek zamiast majonezu :-). Zajrzyjcie też po przepisy na pesto z liści rzodkiewki pesto z rukoli pesto pomidorowe Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćrzodzkiewekBoczniaki umyć i osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Jajka roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Boczniaki panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę. Pomidorki i rzodkiewki pokroić na połówki lub ćwiartki. Wymieszać ze szpinakiem. Wszystkie składniki oprószyć solą ziołową i skropić olejem, wymieszać i podawać
Monia miesza i gotujeścieramy na tarce i dodajemy do sosu. Na półmisku układamy roszponkę, pokrojone w plastry rzodkiewkę i ogórek, pokrojone w ósemki jajka. Układamy także cząstki łososia. Granat przekrawamy na pół i uderzając drewnianą łyżką od spodu owoc wydobywamy kulki granatu, które dodajemy do sałatki. Całość polewamy sosem. Dekorujemy szczypiorkiem.sałatka z łososiem i granatem
Bon Appetit MałgorzatyMieszanka warzyw z jajkiem to bardzo smaczna i prosta potrawa na każdą okazję. Robi się ją bardzo szybko i smacznie smakuje .Jest dobrym pomysłem dla wszystkich osób ,którzy chcą jeść więcej surowych warzyw. Bardzo ładnie komponuje się również na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka (w tym jedno do dekoracjii 1 ogórek zielony 3 rzodkiewki 2 pomidory trochę(...)pomidory również pokroić w kostkę. Rzodkiewki pociąć w plasterki .Pomidorki koktajlowe przeciąć na połówki. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do miski osolić i popieprzyć do smaku .Majonez połączyć z jogurtem dodać do warzyw delikatnie wymieszać .Sałatkę można udekorować sałatą, i posypanym szczypiorkiem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka ze świeżych warzyw z jajkiem pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!prostego... coś uroczego... coś co smakuje Świętami Wielkanocy i zaklęte jest w lampce od wina. Taka sałatka wspaniale ozdobi wielkanocny stół jak i będzie smacznym i zdrowym dodatkiem który polecam dla młodszych uczestników śniadania wielkanocnego :). Małe przepiórcza jajka pełne wartości odżywczych wraz z rzodkiewką, kukurydzą, tuńczykiem, roszponką, rzeżuchą i szczypiorkowym majonezem zasmakują każdemu! Dla 1 osoby Czas przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnastół wielkanocny. Ruloniki z szynki wypełnione sałatką jajeczno-warzywną z dodatkiem delikatnego sosu czosnkowego. Całość elegancko związana szczypiorkiem i ułożona na pierzynce ze świeżych kiełków – cieszy oko i wspaniale smakuje. Polecam! Składniki: ok 5 plasterków szynki 3 jajka 1/2 papryki (u mnie żółta i czerwona) 3 rzodkiewki 1 nieduży ogórek gruntowy 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku cienki(...)Świeże kiełki do ozdoby *** Warzywa – paprykę, ogórka i rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka przekładamy do warzyw i dodajemy posiekany szczypiorek *** *** W miseczce mieszamy majonez z jogurtem oraz przetartym czosnkiem *** *** Powstały sos dodajemy do sałatki, mieszamy i całość doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Na każdym plasterku szynki układamy
Blog z Apetytemłyżek oleju z pestek winogron + 1 łyżka do smażenia mały ogórek zielony, pół papryki czerwonej, 1 pomidor malinowy , ząbek czosnku, malutka cebula lub pół dużej, pęczek rzodkiewki, jajko ugotowane na twardo( opcjonalnie) sól, pieprz czarny, łyżeczka nasion kolendry 3 łyżki pestek dyni pęczek mięty Sposób przyrządzenia: Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju(...)przykryć i pozostawić aby napęczniała. Ogórka, pomidora,rzodkiewkę pokroić i dodać do napęczniałej i przestygniętej kaszy. Pestki uprażyć na suchej patelni, miętę posiekać dodać do pozostałych składników. Sok pomarańczowy wymieszać z musztardą i olejem. Sos wymieszać z sałatką. Doprawić do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby. Na wierzch pokroić jajko ( opcjonalnie). Jeść, jeść, jeść
pieprzny smaczekkusząca swymi kolorami sałatka, która bazuje na smakach wielkanocnego śniadania. Przy tym jest dość lekka dzięki ogromnej ilości zielonych i czerwonych roślinek *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Kiełbaski wrzuć na rozgrzaną patelnię grillową i smaż przez 4 minuty z jednej strony i około 4 minuty z drugiej. Jajka przepiórcze ugotuj(...)niewielkim garnuszku – 3-5 minut od wrzucenia do wrzątku. Po ugotowaniu przelej zimną wodą, obierz i poprzekrawaj na połówki. Rzodkiewkę umyj i pokrój w plasterki. Chleb pokrój w kostkę i upraż na patelni, aż lekko zmieni kolor na brązowy. Na talerzach lub w dużej misce rozsyp rukolę, wyłóż połówki jajek przepiórczych. Posyp plasterkami rzodkiewki, grzankami, szczypiorem, kiełkami z buraka
Eat me! Fit me!blogu na sałatkę z serkiem wiejskim. Ze względu na dodatek jajek jest dość sycąca. Polecam ją na śniadanie, kolację lub w pudełeczko do pracy. Zachęcam do wypróbowania również takich przepisów jak: Sałatka wiosenna z serkiem wiejskim wg Siostry Anastazji , Sałatka z serkiem wiejskim i groszkiem konserwowym oraz Sałatka z rzodkiewek i serka wiejskiego . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle(...)miseczki, dodać pokrojone jajka, ogórki oraz część szczypiorku. Kolejno dodać obie musztardy oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Na koniec dodać serek wiejski wraz ze śmietanką i delikatnie wymieszać. Wierzch sałatki posypać resztą szczypiorku. Smacznego! Polecam również wypróbować takie przepisy jak: Sałatka wiosenna z serkiem wiejskim wg Siostry Anastazji oraz Sałatka z rzodkiewek i serka wiejskiego . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne Przeboje