Bezmięsna sałatka w sam raz na lżejszą kolację. Wystarczy kilka chwil aby przygotować coś pysznego i prostego. Składniki 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bunduelle 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle 4 jajka natka pietruszki por sól kolorowy pieprz(...)majonez 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. 2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyodlać wodę z puszki do większego naczynia wsypać sparzone pory, odsączony groszek, starte jabłko na tarce grubsze oczka, jajka przecisnąć przez kratkę do jajek, wsypać pieprz świeżo mielony wsypać cukier, sól, sok z cytryny, dodać majonez, śmietanę gęstą 18%, wszystko dokładnie wymieszać, schować do lodówki na 30 minut - sałatka jest pyszna jako samodzielne danie do pieczywa z masłem, tostów
W Mojej Kuchni LubięPyszna i prosta surówka z groszkiem i porą zasmakuje całej rodzinie. Robi się ją szybko, dlatego może być zrobiona nawet dla niezapowiedzianych gości. Polecam, nawet na
Gotuję TestujęSałata zielona masłowa wyjątkowo piękna o tej porze roku, aż kusi aby ją schrupać.W zasadzie nie trzeba do niej nic dodawać ( no może poza
Kuchnia z widokiem na ogródsparzyć. Jabłko obrać i pokroić w półplasterki (dobrze jeśli nie jest zbyt twarde). Por dokładnie oczyścić, pokroić w krążki, posolić, po chwili odcisnąć nadmiar soku. Składniki połączyć, dodać odcedzony groszek, jogurt, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku i dekoracyjnie ułożyć na półmisku. źródło,,sałatki Anastazji
Apetyczna babeczkaDzisiaj pomysł na sałatkę z kurczakiem, pieczarkami i makaronem. Bardzo smaczna i niecodzienna, idealna na przekąskę, śniadanie lub kolację. Polecam SKŁADNIKI : 125 g makaronu kokardki, ugotowanego i ostudzonego 500 g piersi z kurczaka + dowolne przyprawy 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera, startego 300 g pieczarek poszatkowanych 100 g pora, biała część 3 łyżki(...)rozkładamy część kurczaka i pieczarek, polewamy sosem i ketchupem. Następnie kładziemy odcedzoną kukurydzę i por. Polewamy sosem i ketchupem. Na to rozkładamy pozostały makaron, tarty ser, kurczaka i resztę składników. Polewamy obficie sosem i odrobiną ketchupu, posypujemy serem i gotowe. Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliSmaczna surówka zawsze podbije smak każdego dania głównego. A do tego łatwa, smaczna i zdrowa surówka powinna znaleźć się na każdym stole. Polecam zatem pyszną, szybką
karmelowyLato. Cudowna pora roku. Natura obdarza nas obficie w owoce i warzywa. Jak można się im oprzeć? Ja nie potrafię. Każda wizyta na targu kończy się koszykiem wypchanym po brzegi tymi cudownościami. Właśnie teraz aż do późnej jesieni możemy jeść najbardziej urozmaicone posiłki, pełne witamin i składników mineralnych. Korzystajmy więc z nich w pełni. Kolorowe, lekkie sałatki, pełne warzyw
Przysmaki Karolkikolejna wersja sałatki warzywnej. Ty razem z dodatkiem kabanosów. Połączenie to jest połączeniem doskonałym. Przygotowanie sałatki zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Watro w kilka chwil przygotować pyszną przekąskę dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 3 kabanosy wieprzowe, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1/2 słoika selera wiórki, 1 por, 4 ogórki kiszone, 4 jajka , 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem , sól(...)przestudzenia. Kabanosy kroję na mniejsze kawałki. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę około 10 minut pod przykryciem, odcedzam. Selera i kukurydzę odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Ogórki kiszone także kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie całość
Tradycyjna kuchnia Kasikażde święta, czy może już się Wam przejadła? :) Co do niej dodajecie? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka jarzynowa – Składniki: 6 średnich ziemniaków – ok. 850g 5 jajek klasa M kawałek selera – ok. 180g 1 średnia cebula – ok. 110g (lub kawałek pora) 1 puszka groszku konserwowego (lub mniej wedle uznania) 6 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych(...)czubatych łyżek majonezu – ok. 300g (lub jogurt naturalny w wersji fit) 4 łyżeczki musztardy – ok. 55g sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę jarzynową: Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć. Nie obierać ich, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości, przez ok. 40 minut. Po tym czasie zlać wodę
Kulinarne PrzebojeSmacznego. Szybko i pysznie. Kukurydzę, ananasy, seler odcedzić i wrzucić do miski. Szynkę pokroić w cienkie paski. Wszystko wymieszać. Dodać majonezu według uznania. Doprawić solą i
Kuchnia Pokoleńtego zdrowszego zestawienia i w większości sałatek majonez zastępuję po części jogutrem. Zapraszam po przepis. Sałatka śledziowa 5-6 średnich płatów śledzi solonych a’la matjas 3-4 średnie ziemniaki 4 jajka 1 duża papryka czerwona 1 puszka groszku konserwowego kawałek pora (około 10 cm jasnej części) 3 średnie ogórki kiszone natka pietruszki 2-3 łyżki majonezu(...)Ostudzone ziemniaki, jajka, ogórki kiszone, pora i paprykę pokroić w dość drobną kostkę. Groszek odcedzić z zalewy na durszlaku a natkę pietruszki posiekać. Wymoczone śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i doprawić przyprawami. W osobnej miseczce wymieszać majonez z jogurtem i dodać do reszty składników sałatki. Odstawić do przegryzienia i ponownie
Pieguskowa Kuchniapora 1 łyżka majonezu 3 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Cieciorkę odsączamy na sicie z zalewy, podobnie kukurydzę i fasolę. Pomidory suszone odsączamy z nadmiaru oleju i kroimy drobniej. Ogórki kiszone kroimy w kostkę, por siekamy cienko w półplasterki, fetę kroimy w kostkę. Do miski przekładamy odsączoną cieciorkę, dodajemy por, fasolę(...)kawałki suszonych pomidorów, kukurydzę i ogórki kiszone. Na koniec dorzucamy kawałki fety, przyprawiamy obficie pieprzem (solą wcale, bo feta jest wystarczająco słona!) i polewamy sałatkę sosem, mieszamy ostrożnie. Sos: 1 łyżka majonezu wymieszana z 3 łyżkami śmietany (ja dałam 30%, ale może być też kwaśna) i granulowanym czosnkiem (można zastąpić 1 ząbkiem przeciśniętym przez praskę
Kolorowy Przepisownik