Składniki: (na 1 porcję) pomidorek lima pomarańczowy pomidorek czerwony garść ugotowanych warzyw: bób, obrany ze skórki groszek fasola szparagowa: żółta i
Moja smaczna kuchniaPożywna sałatka z selerem konserwowym i mnóstwem dodatków, które tworzą ciekawe połączenie. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki 1 słoik selera konserwowego 2 puszki cieciorki Porcja na raz Bounduelle 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bounduelle 1/2 puszki groszku konserwowego Bounduelle kawałek pora 1 małe jabłko ok. 100 g żółtego sera majonez sól pieprz czarnuszka 1. Seler dobrze(...)odcedzamy. Przekładamy do miski. 2. Soczewicę, groszek i cieciorkę płuczemy pod bieżącą wodą. 3. Kawałek pora, jabłko oraz żółty ser kroimy w kostkę. 4. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. 5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i zmieloną czarnuszką. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , ciecierzyca , czarnuszka , groszek , majonez , sałatka , seler konserwowy , soczewica
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySałatka z kaszą gryczaną to idealny pomysł na śniadanie czy do pracy, jest znakomitym pomysłem dla niespodziewanych gości. To bardzo pożywna i sycąca przekąska a przy tym niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Gwarantuję że zauroczy swoim smakiem nie jedno podniebienie. składniki na 6 porcji woreczek kaszy gryczanej ( 100 g) 30 dag wędliny 30 dag sera żółtego(...)Ugotowaną i wystudzoną kaszę przekładamy do dużej miski i dodajemy do niej odsączoną z zalewy kukurydzę. Białą część pora kroimy na małe kawałeczki. Żółty ser oraz wędlinę i ugotowane na twardo jajka kroimy w małą kostkę. Pokrojone składniki wrzucamy do sałatki. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, musztardę całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko razem łączymy
Smakowite DaniaFAZA I Śniadanie Czekoladowa owsianka z pomarańczami II śniadanie gruszka Obiad Filet z kurczaka na jarmużu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 jabłko Podwieczorek 2 kiwi Kolacja sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki, cebuli, ogórków kiszonych, pomidorków koktajlowych i 1/2 szklanki kaszy gryczanej na 1 porcję. Sos: musztarda, ocet jabłkowy, ksylitol ŚRODA<CZWARTEK FAZA II Śniadanie 4 plastry(...)sałaty rzymskiej ogórek kiszony II śniadanie 80 g wędzonej makreli 1 szklanka kiszonej kapusty Obiad Dorsz w porach z pieczarkami lub Pstrąg cytrtnowo-tymiankowy 1 szklanka ugotowanego brokuła Podwieczorek plastry łososia wędzonego (80 g) z 2 selerami naciowymi Kolacja sałatka z zielonej fasolki szparagowej, cebuli, sałaty rzymskiej, brokuła, selera naciowego i tuńczyka z puszki bez oliwy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mnie kolejna paczka z pysznymi wędlinami. Jeszcze raz dzięki :) Jedna z nich, baleron, posłużył mi do przygotowania tej sałatki. Składniki: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę baleronu 1 szklanka pokrojonych w kostkę ogórków kiszonych 1/2 szklanki pokrojonego białego pora 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 szklanka majonezu 1 łyżka musztardy 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany(...)przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę i śmietanę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na podłużny półmisek i uformować jajko. Całość posmarować majonezem, aby nie były widoczne poszczególne elementy sałatki. Mrożony groszek i marchewkę ugotować i ostudzić ( wybieram groszek mrożony, bo po ugotowaniu ma piękny zielony kolor). Na końcu zrobić dekorację. Myślę, że taka sałatka zaskarbi sobie uśmiech wielu biesiadników
Gosia gotujeBezmięsna sałatka w sam raz na lżejszą kolację. Wystarczy kilka chwil aby przygotować coś pysznego i prostego. Składniki 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bunduelle 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle 4 jajka natka pietruszki por sól kolorowy(...)pieprz majonez 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. 2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatygroszku odlać wodę z puszki do większego naczynia wsypać sparzone pory, odsączony groszek, starte jabłko na tarce grubsze oczka, jajka przecisnąć przez kratkę do jajek, wsypać pieprz świeżo mielony wsypać cukier, sól, sok z cytryny, dodać majonez, śmietanę gęstą 18%, wszystko dokładnie wymieszać, schować do lodówki na 30 minut - sałatka jest pyszna jako samodzielne danie do pieczywa z masłem, tostów
W Mojej Kuchni LubięSałata zielona masłowa wyjątkowo piękna o tej porze roku, aż kusi aby ją schrupać.W zasadzie nie trzeba do niej nic dodawać ( no może poza śmietaną
Kuchnia z widokiem na ogródsparzyć. Jabłko obrać i pokroić w półplasterki (dobrze jeśli nie jest zbyt twarde). Por dokładnie oczyścić, pokroić w krążki, posolić, po chwili odcisnąć nadmiar soku. Składniki połączyć, dodać odcedzony groszek, jogurt, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku i dekoracyjnie ułożyć na półmisku. źródło,,sałatki Anastazji
Apetyczna babeczkaDzisiaj pomysł na sałatkę z kurczakiem, pieczarkami i makaronem. Bardzo smaczna i niecodzienna, idealna na przekąskę, śniadanie lub kolację. Polecam SKŁADNIKI : 125 g makaronu kokardki, ugotowanego i ostudzonego 500 g piersi z kurczaka + dowolne przyprawy 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera, startego 300 g pieczarek poszatkowanych 100 g pora, biała część 3 łyżki gęstego(...)rozkładamy część kurczaka i pieczarek, polewamy sosem i ketchupem. Następnie kładziemy odcedzoną kukurydzę i por. Polewamy sosem i ketchupem. Na to rozkładamy pozostały makaron, tarty ser, kurczaka i resztę składników. Polewamy obficie sosem i odrobiną ketchupu, posypujemy serem i gotowe. Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliSmaczna surówka zawsze podbije smak każdego dania głównego. A do tego łatwa, smaczna i zdrowa surówka powinna znaleźć się na każdym stole. Polecam zatem pyszną, szybką
karmelowyLato. Cudowna pora roku. Natura obdarza nas obficie w owoce i warzywa. Jak można się im oprzeć? Ja nie potrafię. Każda wizyta na targu kończy się koszykiem wypchanym po brzegi tymi cudownościami. Właśnie teraz aż do późnej jesieni możemy jeść najbardziej urozmaicone posiłki, pełne witamin i składników mineralnych. Korzystajmy więc z nich w pełni. Kolorowe, lekkie sałatki, pełne warzyw dania
Przysmaki Karolki